print
Jocurile foamei de cuvinte: Lansarea cărții „π cuvânt” de Sergiu Beznițchi și Igor Guzun
09.12.2019
3534

„Colaborarea noastră cu domnul Guzun este una continuă în care a existat un punct în timp, în care noi am spus de azi ne apucăm de o carte, sau de azi ne apucăm de a doua culegere de texte. Ea s-a născut cumva, și prima carte și cea de-a doua, în mod organic. Am zis să facem o sinteză din textele pe care noi le împletim împreună. După cum a spus și domnul Guzun, nu e ultima, dar e recenta”, a precizat unul dintre autori, Sergiu Beznițchi.

Textele din carte sunt însoțită de o serie de colaje pline de culoare. Maria Iurskaia, autoarea colajelor a menționat:

 „Nu am crezut că mă vor alege neapărat pe mine, dar tot ce am simțit este dragoste la prima vedere pentru conținutul cărții. Ceea ce am citit m-a făcut să zâmbesc, am simțit o explozie de energie, m-am simțit inspirată. Și m-am gândit cât este bine că așa proiecte de colaborare au loc la noi, în Moldova, după care le-am propus ideea mea despre cum văd eu această carte prin intermediul desenelor mele.”

Valeriu Turea  caracterizează modul de a scrie al autorilor, „un stil destul de rar întâlnit la noi în Republica Moldova, un stil aforistic prin excelență”. Cei prezenți s-au bucurat din plin de atmosfera vie, vin și posibilitatea de a interacționa cu autorii, ca mai apoi să se poată împărtăși cu zâmbete și fragmente din carte.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini: Alexei Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.