print
Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală: inaugurare
29.08.2013
17528

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a inaugurat, la 29 august 2013, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.

La ceremonia de inaugurare au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, Thomas Ilka, secretar de Stat al Ministerului Federal al Sănătăţii din Germania, Georgette Bruchez, director al Agenției Elveției pentru Dezvoltare și Cooperare etc.

Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală

Proiectul de creare a Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Universitară a fost lansat în 2010, cu suportul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. O parte din echipamentul necesar pentru Departamentul de Instruire prin Metoda Pacientului Standardizat a fost donat de către Asociaţia Internaţională pentru ajutor umanitar din SUA „De la inimă – la inimă”. Achiziţionarea echipamentului de simulare de fidelitate înaltă pentru obstetrică şi perinatologie va fi acoperită de către Agenţia de Dezvoltare şi Cooperare a Elveţiei.

În cadrul evenimentului au fost înscenate mai multe cazuri specifice domeniilor de medicină de urgență, anesteziologie și reanimatologie, chirurgie și medicină de familie, realizate cu ajutorul simulatoarelor de fidelitate înaltă (manechine), simulatoarelor virtuale (endoscopice, laparoscopice, ultrasonografice) și pacienților standardizați. 

Invitaţia şi comunicatul de presă al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” sunt aici: Invitatie_si_comunicat_de_presa_Centrul_Universitar_de_Simulare_in_Instruirea_Medical.pdf

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.