print
Simulare de dezbateri la Anenii Noi: Academia de Liderism Feminin 2019
26.07.2019
1072

 „Mă gândeam ce o să vorbim tocmai două ore, noi iubim să muncim, dar nu prea să vorbim, ne ferim mereu de public, de cameră, ne este frică, dar la aceste dezbateri publice am reușit să depășesc emoțiile și voi mai participa în așa fel de evenimente” ne-a relatat beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Svetlana Racu.

În mesajul său adresat publicului, doamnele au venit cu soluții pentru problemele majore ale comunității din care fac parte și au reușit să-i motiveze pe cei prezenți în sală cu schimbările care au fost deja realizate.

 „Am avut marele noroc să fiu participanta Academiei de Liderism Feminin din Republica Moldova, având asemenea mentorii cum i-am avut noi. Toate sunt doamne cu niște capacități extraordinare, care prin intermediul instruirilor ne-au făcut capabile să luptăm pentru scopurile care fiind realizate ne vor dezvolta comunitatea. Am avut și eu un început mai mult impus decât dorit, niciodată nu aveam curajul să cred că eu sunt destul de bună la capitolul administrarea unei localități, dar având în spate o echipă foarte bună, care m-a promovată, am înțeles că noi suntem capabile și avem o forță interioară care poate da roadă” a precizat Elena Nicoleav, participantă la proiect.

 „Această experiență m-a făcut să fiu mai puternică, vreau să candidez pentru funcția de consilieră locală,  vreau să particip în procesele decizionale și vreau să îndemn și alte doamne să se implice”, Eugenia Țânțari, participantă la simulare de dezbateri publice.

Mai sigure în forțele proprii și mai încrezute în obiectivele stabilite, Elena Nicolaev, Svetlana Racu, Eugenia Țânțari, au reușit să convingă publicul în schimbarea pe care o pot face prin aportul comun.

„Mi-a plăcut foarte mult, dacă deocamdată ezitam de a veni cu problemele care mă procupă și pe mine, problemele școlii, dar la această întrunire am reușit să iau multe lucruri interesante și utile. Mi-au plăcut foarte mult cum doamnele s-au prezentat, cum ne-au vorbit despre deciziile pe care le iau în soluționarea problemelor cu care se confruntă” Eugenia Botnari, prezentă la eveniment.

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

 

Reporter: Vlada Popsuico 

Imagini video: Alexei Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.