print
Șezătoare altfel: ierburi și siropuri bune de leac&gust
05.01.2020
1584

„Împreună cu prietena și colega mea Ina Jeltova am decis să facem un eveniment herbalistic, o șezătoare cu 10 doamne, ca să vorbim despre plante, siropuri și alte remedii naturiste care combat răceala.  Despre mine și Ina pot să vă spun că am fost colege la Facultatea de Jurnalism și am descoperit pasiunea noastră pentru plante și am devenit herbaliste. Suntem pasionate de remedii naturiste, de mâncare sănătoasă. Ina crește plante aromatice la ea în gospodărie, eu fac siropuri de pin de conifere, ambele strângem plante medicinale și din substanțele astea active facem remedii naturiste care ajută oamenii să se însănătoșească”, ne povestește Aurelia Guzun, herbalistă și fondatoarea Bun de Leac.

„Am primit o plăcere enormă, pentru că înțeleg că este un eveniment foarte specific, în sensul în care, dacă acestea ar fi băuturi alcoolice, aveam mai mulți participanți. Aici trebuie să ai simțul mirosului, să iubești plantele, să iubești lucrurile folositoare. Tendința este, însă în România spre exemplu mult mai des se discută aceste teme”, ne spune Ina Jeltova, naturistă la DOMnMoraru.

Participantele la eveniment au avut posibilitatea să miroase ierburile culese cu grijă, să guste din siropuri de pin, brad și chiar din dulceață din acestea.

„Am gustat pinul altfel, l-am băut, l-am mâncat în siropuri și dulcețuri. Am aflat că pinul poate să însoțească și băile noastre, atunci chiar dacă nu avem un pom de Crăciun în casă, baia de ace de pin va face să avem acest simt al bradului prezent”, povestește Radmila Popovici, participantă.

Cum a fost această experiență naturalistă, vedeți în materialul video.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.