print
Tinerii vor continua să învețe ce este educația media și cum să recunoască informația falsă
27.09.2019
2226

Prima instruire, după vacanța de vară, a fost desfășurată în satul Obreja Veche din raionul Fălești.

 Înainte nu atrăgeam atenția la știrile pe care le vedeam, la fotografiile ce-mi apăreau pe rețele, unele erau false, dar eu le consideram adevărate. Nu am mai avut astfel de lecții în școală, este foarte util tinerilor”, a spus Artiom, elev și participant.

Unii elevi au devenit interesați de social media și modul în care informația se răspândeste. Alții, au vrut să afle cum se fac fotografiile, când ne manipulează imaginile și ce înseamnă munca unui reporter.  

„Mi-a plăcut munca în echipe, din ziua a doua. Am vorbit despre imaginile false, am învățat cum se face un cadru corect. Noi am filmat despre activitatea cu Centrul Media, altă echipă a filmat despre tinerii din Obreja Veche. După training am povestit colegilor din alte clase. Ar vrea să participle și ei”, a menționat Elena, elevă și participant.

Până la 30 octombrie, vor mai fi organizate încă șapte instruiri de educație media, în diferite regiuni ale țării. De la începutul anului, peste 1 100 de tineri au participat la cele 59 de ateliere de educație media.

Instruirile de educație media se desfășoară în cadrul proiectului „Încurajarea tinerilor pentru a devein cetățeni activi”, implementa de IREX Europe și Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.