print
Glasul Tinerilor a lansat campania „Fii Ecologic”
26.05.2014
2118

Campania „Fii ECOlogic!” este organizată de grupul de inițiativă al Băncii Mondiale „Glasul Tinerilor”, care este un grup consultativ format din 18 tineri, ce oferă posibilitatea includerii viziunilor tinerilor din țară în programele Băncii Mondiale. 

Campania Fii ECOlogic! Ion Paladi

De ce anume pungile eco?

Acestea sunt numite astfel, nu datorită faptului că ar fi fost confecționate din materiale naturale, dar, deoarece ele nu au un efect negativ asupra mediului înconjurător. Ele sunt create pentru a înlocui pungile din polietilenă. Acestea din urmă nu sunt supuse descompunerii, astfel încât în timpul arderii, ele elimină substanțe nocive, care în etapa finală, ajung în atmosferă. Pungile din polietilenă, cu ușurință pot fi numite cauza decesului multor păsări și animale. Durata de utilizare a acestei pungi este de câteva minute, iar pentru descompunerea acesteia sunt necesari circa 400 ani.

Fii ECOlogic! 

Comparativ cu pungile din polietilenă, acele ecologice pot fi reutilizate. Acestea pot rezista unei mase de până la 30 de kg și datorită rezistenței lor, înlocuiesc aproximativ 8-10 pungi din polietilenă. 

Renunțând la aceste pungi, fiecare va economisi cîte 50 de litri de petrol pe an. De fapt, nu contează atît de mult cifrele. Important este, că această inițiativă are și un caracter social corporativ, care a sensibilizat și mediul de afaceri, fiind receptive următoarele organizații și companii: „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”; „Raiffeisen Leasing”, „Magenta Consulting”, pentru care responsabilitatea socială a afacerilor nu reprezintă un mijloc de a obține o etichetă înaltă în societate. 

Contribuția acestora constă în valorile etice, atitudine respectuoasă față de oameni, societate și mediul înconjurător.

 

În Republica Moldova, multe companii, conform propriei inițiative, implementează diverse programe sociale. Însă, la moment nu există careva din ele, care și-ar focusa obiectivul asupra fenomenului ecologic. Iată de ce, Campania „Fii ECOlogic!”, pe lîngă scopul de informare, are drept țintă inițierea acelui semnal de alarmă către societate, dar și responsabilizarea mediului de afaceri.

Doar împreună vom reuși să creăm un mediu mai frumos și curat. Viitorul planetei depinde de noi.

Pliantul campaniei poate fi citit aici.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.