print
Aviamodelism, magie, speedcubing şi Knife-throwing – toate le face Dionis Cumpan
10.09.2014
3511

Cineva citeşte o carte, altcineva priveşte un film sau joacă şah, însă Dionis Cumpan face speedcubing şi se ocupă cu aviamodelismul. Fiind interesaţi de începutul carierei lui Dionis şi de talentul baiatului de a-şi dezvolta capacităţile şi de a merge înainte, am decis să-i cercetăm un pic „istoria”.

Dionis Cumpan
Hobby-urile lui Dionis sunt aviamodelismul, magia (sau iluzionismul) şi speedcubing-ul (activitatea de a rezolva un cub Rubik cât mai repede posibil). Recent s-a lansat şi în Knife-throwing (aruncarea de cuţite). Am aflat, că în mare parte plicticseala a fost cea care l-a influențat să se dezvolte, nu îi este caracteristic să stea zile întregi în faţa calculatorului sau pe pat fără a face nimic. Îşi doreşte un mod de viaţă activ şi sănătos.

„Cu cât mai lansat eşti în diferite domenii, cu atât mai mult succes şi experienţă vei acumula pe parcurs”, afirmă Dionis. Desigur, pe lângă propria iniţiativă, au existat şi persoane care l-au influenţat pe Dionis şi l-au încurajat, precum profesorul de aviamodelism, Artiom Istratii, sau profesorului de speedcubing. Hobby-ul din urmă, speedcubing-ul fără prieteni nu este sport şi nici nu merită să vorbeşti despre el dacă nu cunoşti alţi membri ai acestei comunităţi minunate. De aceea, Dionis ţine să menţioneze că el, împreună cu alte 5 persoane, au fondat clubul „Speedcubing” din Moldova, la data de 5 mai 2013.

Dionis Cumpan
În încercarea de a afla ce a învăţat din aceste experienţe şi ce s-a schimbat în persoana lui Dionis, el ne-a răspuns: „Fiecare ocupaţie, nu doar cele pe care le prefer eu, îţi dezvoltă anumite capacităţi, abilităţi, pentru că dacă n-ar fi aşa, care ar mai fi rostul lor? Aviamodelismul este un sport care cultivă în oameni răbdarea, precizia şi spiritul de echipă. Magia oferă multă încredre în sine, ţinând cont de orele petrecute în faţa oglinzii când încercam să fac o mişcare ascunsă ca să nu fie văzută de ceilalți. Knife-throwing ajută la vedere, doarece în timpul menținerii cuțitului în fata ţintei, ochiul trebuie să adune 3 puncte în unul singur.”

Am fost şi amuzaţi de o întâmplare interesantă din cariera lui Dionis, pe care ne-a relatat-o: „Ziua cînd au venit jurnaliştii la cercul nostru pentru a filma un reportaj, am ajuns noi să filmăm întreg materialul şi am ieşit pe stadion pentru a îndeplini o idee a jurnalistei: să lansăm avionul în aer ca să zboare deasupra capului domnişoarei în timp ce ea prezintă materialul. Însă chiar în momentul în care avionul a fost lansat, jurnalista a întrebat: Şi dacă zboară spre capul meu? În acest timp, avionul ce venea din spatele ei, s-a şi izbit de capul jurnalistei! A fost un moment pe care nu-l voi uita mult timp, chiar dacă atunci s-a stricat aripa şi a trebuit să o repar o săptămână.”

Iar despre viitor, Dionis ne-a făcut o confesiune: „Când eram mic, visul meu era Cerul. Dragostea pentru cer. Aş da orice să pot zbura. Cum şi unde nu contează. Iată de ce aviamodelismul este activitatea mea de bază de câţiva ani deja şi nu cred că o să o pot lăsa cândva”.
Un video la care Dionis a lucrat aproape două luni:

 

Text: Mihaela Guțu | stagiară Stiripozitive.eu

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.