print
Zinaida Manole: „Toate-n viață sunt cu rânduiala lor”
09.01.2015
Rodica Socolov, 1888

Zinaida Manole, ex-jurnalist radio cu un stagiu de muncă de peste 14 ani, în prezent își consacră viața cosmetologiei, plasându-se de gardă frumuseții. După o intervenție chirurgicală, anestezia și tratamentul medicamentos au condiționat îmbătrânirea feții ei,  văzând cu ochii.

Nu puteam să mă las bătută, mărturisește Zinaida Manole.

Drumul spre noua ei profesie și pasiune, de fapt, a început din momentul în care, lucrând la Radiofuziunea Națională, risca să-și piardă vocea. Pe atunci Zinaida Manole conducea în direct emisiunea  Scrisori, opinii și sugestii.

Decizia de a pleca din jurnalism nu a fost una ușoară. Emisiunile Zinaidei Manole aveau priză la ascultători. Riscul de a-și pierde vocea, însă, a  impus-o să depună cerere de concediere.

Zinaida a renunțat la emisii radiofonice în direct, dar a continuat să lucreze pentru aceeași instituție publică încă șapte ani în funcția de sefă a secției de publicitate.

Când medicii i-au înlăturat glanda terioidă, care punea sub pericol pierderea vocii, Zinaida Manole a încercat să găsească soluția cea mai potrivită, pentru a opri procesul de degradare a tenului feții ei, urmând un șir de căutări și stagieri. În final, s-a recalificat, devenind cosmetolog, acreditat la Chișinău, ca să folosească și să practice metode inovative ale companiei de cosmetică Jean d'Arcel.

Dacă nu era Jean d'Arcel, poate nu deveneam nici eu cosmetolog, susține Zinaida Manole. Compania Jean d'Arcel, înființată de Paul Sergent la Paris, iar astăzi cu un laborator modern la Kehl, Germania, deja peste 50 de ani furnizează produse cosmetice profesionale de înaltă calitate pentru îngrijirea pielii.

Astăzi în fotoliul cosmetologic al Zinaidei Manole din salonul „Coquette” de la Buiucani nici vânt rece nu te bate. Calmitatea și energia pozitivă, care te reîncarcă după fiecare procedură nu pune la îndoială decizia ei de a abandona activitățile anterioare în favoarea menținerii frumuseții.

Cosmetologul Zinaida Manole rămâne în suflet un jurnalist radio, care nu ratează nici o ocazie să dea sfaturi utile femeilor dornice de a-și păstra frumusețea.

În baza cunoștințelor și experienței acumulate, ea susține că femeia nu trebuie să se teamă să zâmbească, căci zâmbetul este un exercițiu, care ne ajută să păstrăm foarte frumos ovalul feții.

Zinaida Manole sprijină ideea că femeile din Moldova sunt cu adevărat frumoase, doar trebuie să știe cum să îngrijească corect de tenul lor. O îngrijire corectă a feții presupune curățirea, demachierea, tonifierea, hidratarea și alimentarea, accentuează cosmetologul.

Fiecare procedură în parte are secretele ei. Demachierea, de exemplu, se face cu un produs special, corespunzător tenului nostru, după ce ne spălăm pe față cu apă călduță. Apoi urmează obligatoriu tonifiera, pentru a înlătura rămășițele demachiantului, a neutraliza clorul și impuritățile din apă și, de asemenea, pentru a aduce la norma PH-ul pielii, ce facilitează pătrunderea produselor cosmetice în dermă. 

Dacă fața nu e curățită, tonificată și exfoliată corect, crema o să stea la suprafață, căci stratul de celule moarte o să-i încurce să pătrundă până la dermă. Crema ar putea respectiv să intre neuniform și să provoace o față pătată în loc de una luminoasă, precizează Zinaida Manole.

Pentru a păstra frumusețea, femeia trebuie să încerce să evite situații de stres, căci acestea pot conduce la o îmbătrânire grăbită. Atunci când fața e stresată, riduri pronunțate pot apărea și la 20 de ani, mai spune cosmetologul.

„Când mediul ne obosește tenul, e necesar să curățim, hidratăm și alimentăm fața zi de zi, susține Zinaida Manole, adăugând că: Să nu ne gândim că, dacă ne-a dat Dumnezeu o față frumoasă, ca de porțelan, putem s-o ardem la soare cât vrem și să aplicăm pe ea tot felul de produse, luate la întâmplare, sau sa facem abuz de machiaj.

O procedură integră de revitalizare a tenului, de la A la Z, e greu de realizat fără ajutorul cosmetologului, pentru că presupune foarte multe lucruri: lifting, măști, masaj, etc., cât și alegerea celor mai potrivite produse și aplicarea lor prin cele mai potrivite metode.

Zinaida Manole recomandă ca femeile să apeleze la specialiști, care exersează zi de zi și au, de asemenea, cunoștințe teoretice profunde.

Cât privește parcursul ei profesional, Zinaidei Manole nu-i pare rău că a schimbat jurnalistica pe cosmetologie, pentru că este convinsă: Toate-n viață sunt cu rânduiala lor.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.