print
Sfârşit de liceu și un nou început
24.05.2019
1075

„Încerc să-mi aduc aminte ceva din ultima săptămână de liceu, dar e cam greu, prin dialogurile colegilor emoționați de bacalaureat și chestii de genul, cum va fi, mai zburau și la mine gânduri: „okey, ce urmează? Îmi era parcă frică de clipa în care trebuia să-mi iau zborul și să mă caut pe mine”. Cât de straniu nu ar suna nu mă gândeam nici la profesorii cu care mă voi vedea mult mai rar și nici la colegi, ci la mine, eu cel de mâine. Nu mai cred că aș putea clar să exprim ce simțeam, vedeam, auzeam atunci. Eram departe de liceu...”, spune Beniamin Mazăre.

„Ultima săptămână din liceu am petrecut-o copleșită de emoții. În primul rând, emoții frumoase, amintiri, dar și nostalgie, tristețe. Acele șapte zile au fost momentul conștientizării că „free version” a luat sfârșit și urmează pași importanți întru conceperea unui drum de succes în viață”, susține Ingrid-Valeria Bîrcă.

„Ultima săptămână de liceu, îmi amintesc de colegi, de profesori și frica de bacalaureat. Ne duceam la liceu ca să petrecem timpul unii cu alții, nu pentru ore. Profesorii ne urau succese, ne încurajau, iar noi eram fericiți că evadăm din pereții liceului cu vise și scopuri mari. Cu timpul, am realizat că acea săptămână a fost cea mai frumoasă din toți 3 ani de liceu”, își amintește Iulita Șoproncu.

 Irina Lanciu relatează că: „Timpul petrecut la liceu a fost minunat. Acolo unii pentru prima dată se îndrăgostesc, se ceartă, se maturizează și învață dorul. Ultima săptămână în liceu pentru mine a fost foarte frumoasă. O sumedenie de amintiri plăcute alături de persoanele dragi. Țin minte cum ne apropiam de ziua în care vom pune punctul pe fila care se numea liceu. Emoțional a fost greu, deoarece în trei ani de liceu se întâmplase multe lucruri plăcute și nu mă simțeam pregătită să bifez aceasta ca o amintire. Gândul la ultima săptămână de liceu mă face să zâmbesc și în același timp să lăcrimez. Acum liceul pentru mine se cheamă dor”.

„Pentru mine ultima săptămână de liceu a fost una foarte interesantă și plină de amintiri frumoase, întrucât eu și mai mulți colegi ne pregăteam pentru ultimul nostru careu. Am decis să organizăm un dans, și fiind pe ultima sută de metri eram toți agitați, întrucât doream să ne iasă perfect. Mi-a plăcut în ultimă săptămână faptul că profesorii erau mai lejeri și aveam oportunitatea să interacționez și să petrec mai mult timp împreună cu colegii, fără a fi stresată că am lecții de făcut”, istorisește Cristina Prijilevschi.

Ana Paniș a împărtășit amintirile: „Gândul că se finalizează o etapă din viața mea, îmi amintește de un nou început și încheierea unui capitol, de noi ascensiuni și decolarea către o altă destinație necunoscută, dar curioasă”.

Anii de liceu. Trei ani plini de emoții, agitație și cunoștințe. Trei cuvinte care cuprind lacrimi și zâmbete amintite cu drag până și în prezent.

 

Mihaela Țvintarnîi

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.