print
Elena Blanaru: „Vreau să particip la viața politică a țării”
08.07.2019
1499

Elena Blanaru a activat ca administratoare principală la Teatrul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, ulterior a lucrat la Secția Cultură de la Stațiunea Balneară din localitate. Educând doi copii, Elena a devenit o luptătoare pentru drepturile ei și ale copiilor, de aceea își dorește să creeze copiilor un mediu prielnic dezvoltării.

Am revenit în țară după 12 ani de absență, copiii fiind născuți într-o altă țară, în momentul în care mi-am dat seama că vreau să fie educați în Moldova, să le dezvolt valorile pe care le-am primit eu de la părinții mei. A fost o luptă pentru a asigura o situație materială, pentru siguranța copiilor, pentru că nu sunt indiferentă față de condițiile în care cresc copiii . În general, nu sunt indiferentă față de situația orașului meu, cât și a țării, spune Elena Blanaru, participantă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

„Am venit la Academia de Liderism Feminin, pentru că sunt convinsă că femeia este o lideră înnăscută, iar dacă este cizelată devine un diamant. Lângă trainerii de calitate și o echipă la nivel înalt, putem avea rezultate foarte bune. Sunt pregătită și vreau să particip la viața politică a țării, pentru că îmi iubesc țara și pentru că vreau să rămân acasă”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

După experiențele pe care le trăiește în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”, Elena Blanaru are și câteva recomandări pentru femeile care vor să facă o schimbare în societate.

Prima recomandare este să vină la Academia de Liderism, pentru că întotdeauna este loc de mai bine pentru a învăța, sunt o femeie care învață continuu. Îndemn femeile să fie mai încrezute și mai sigure, până la urmă, încrederea este cea care ne lipsește nouă, femeilor, în Moldova. Aceasta nu ține neapărat de noi ca și ființă, ține mai mult de instabilitatea politică a țări, instabilitatea financiară, dar cu pași mărunți vom avea rezultate mari.

Paulina Gușan 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.