print
Galina Tonu: „Cu cât mai multe proiecte investiționale în localitate, cu atât mai dezvoltat va fi satul”
25.07.2019
1877

În calitate de directoare a Grădiniței „Licurici”, Galina Tonu a realizat, împreună cu membrii comunității, realizeze schimbări semnificative în localitate, precum reparații în sălile de grupă, dotarea cu mobilier nou. Activitatea managerială a acestei fem,i-lideră este însoțită de cea de conducător artistic al ansamblului folcloric „Țărăncuța”.

„În afară de faptul că sunt directoare a unei grădinițe de copii, mai conduc și un ansamblu folcloric „Țărăncuța”, care activează pe lângă Casa de Cultură și este un ansamblu model. Mă implic foarte activ nu doar ca director, dar și facem foarte mult voluntariat în localitate. Ducem faima localității, împreună cu ansamblul în mai multe țări – Grecia, Ungaria, Polonia și România”, povestește Galina Tonu.

Cunoscând problemele cu care se confruntă membrii comunității din Bardar, doamna Galina Tonu, s-a implicat și în domeniul politic, fiind susținută de mulți dintre consăteni.

„Mă implic și în domeniul politic, fiind consilieră în mai multe mandate, și știu care sunt problemele-cheie: amenajare teritoriului în localitate, sunt mahalale în sat unde nu este canalizare, nu sunt toate familiile asigurate cu apă potabilă, mai sunt familii care nu au gaz, probleme sunt destule. Eu cred că nu trebuie să așteptăm și să ne implicăm anume în proiectele investiționale, cu cât mai multe proiecte în localitate cu atât mai dezvoltat va fi satul”.

Galina Tonu a participat la mai multe instruiri ale Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, reușind în cadrul fiecărui atelier să afle lucruri noi care, fiind aplicate la nivel local, contribuie la dezvoltarea comunității din care face parte.

„Nu sunt pentru prima dată asemenea traininguri, am fost la training-ul care a fost desfășurat în aprilie-decembrie 2018, am mai fost la instruiri cum sunt: „50 la 50”, „Femeia în politică”. Sunt niște instruiri binevenite, mai ales că discutăm și exersăm cum să lucrăm în campania electorală la nivel local. Sper să fim în consiliile locale cât mai multe doamne și chiar în funcție de primar să fie doamne. O femeie este o bună gospodină acasă și cred că o să fie și o bună gospodină în localitate”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația Institutum Virtutes Civilis (IVC) și IP CRAION Centrul CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.