print
Ambițiile o vor duce spre succes. Povestea tinerei Victoria Gore din Chișinău, care a cucerit titlul de Miss Basarabia 2019
13.05.2020
1620

- Cunosc că ai participat la multe concursuri, concerte, undei ai fost mereu strălucitoare. De ce, totuși, ai decis să studiezi o altă profesie decât muzica?

 - Într-adevăr anii mei de liceu au fost marcați de muzică și cu drag o să-mi reamintesc toată viața despre această perioadă. Totuși am ajuns la o vârstă, cred că prin clasa a noua eram, când am realizat că e destul de complicat să-ți câștigi așa zisa „pâine” prin muzică instrumentală mai ales. Nu știu dacă e bine sau nu, dar mereu am avut ambiția să îmi câștig singură venitul, iar acest lucru m-a motivat să mă îndrept spre o altă direcție, una de viitor și anume biotehnologii. 

Vlaicu Bunduchi

- Cum te-ai simțit când deja ai conștientizat că ești studentă într-o țară străină, practic singură?

- Prima perioadă, recunosc, mi-a fost destul de complicat. Ajunsesem la un moment dat să fiu iritată de cel mai mic lucru legat de acel loc și acea universitate. Dar timpul le aranjează pe toate la locul lor. M-a ajutat foarte mult faptul că în Cluj, spre mirarea mea, sunt destul de mulți basarabeni. Astfel am legat prietenii frumoase, care sper să dureze toată viața. 

- Cum te-au primit colegii și profesorii la noua facultate?

- Toți au fost destul de drăguți. Profesorii ne au de studenți buni pe noi, basarabenii. Așa că mereu am încercat să le adeveresc așteptările. Ce ține de colegi, toți au fost poate că mai mulți curioși, decât prietenoși. Și acum mă roagă să le zic ceva în limba rusă, deoarece sunt foarte interesați de această cultură. 

Vlaicu Bunduchi

- Tot în același an ai decis să participi la Miss Basarabia. Ce te-a făcut să te decizi la un asemenea pas?

- Concursul Miss Basarabia a fost o decizie destul de nechibzuită, în sensul că nu aveam nici un plan de dinainte ca să văd anunțul pe Facebook. Deobicei, nu mă implic în așa gen de competiții, dar pe moment mi s-a părut o oportunitate bună pentru a cunoaște oameni noi. Și spre mirarea mea, nu am regretat nici o clipă decizia pe care am luat-o.

- Când ai auzit că titlul de Miss Basarabia îți aparține, care a fost primul gând ce ți-a apărut în minte?

- Nu pot să zic că am fost foarte mirată. Cu toate că sună foarte arogant din partea mea, dar aici am avut asul în mânecă, și anume, cunoștințele mele în muzică. Am avut un moment artistic mai deosebit decât la alții și cred că acest lucru a jucat un rol mare în câștigarea titlului de Miss Basarabia.

- Planifici să mai participi la asemenea concursuri?

- Cel mai probabil da. Sunt niște competiții care chiar te dezvoltă mai mult ca personalitate. Și da, pot să zic într-adevăr o experiență foarte bună. Te ajuta să te cunoști din mai multe puncte de vedere.

- Pe cealaltă parte a vieții, vorbesc de partea mai posomorâtă, cum te descurci cu toate greutățile care îți apar în cale?

- Ca la orice persoană, trec și prin perioade mai grele, dar mereu mă alin cu gândul că viața e ca o zebră- cu dungi albe și negre. Astfel mereu știu că universul îmi rezervă ceva bun. Un mare noroc am de oamenii mei dragi, care îmi sunt mereu alături și mă ajută să văd calea corectă în orice situație.

- Care este pasul următor după absolvirea facultății?

- E o întrebare la care nici nu am un răspuns foarte clar, dar cu siguranță merg spre calea deschiderii unei afaceri. Ce fel de afacere, încă urmează să vedem.

- Ce ai recomanda tinerilor care pleacă peste hotare pentru a studia?

Mereu am fost pentru studiile peste hotarele țării. Cu adevărat devii responsabil și aici te descoperi pe tine în calitate de om puternic. Sunt multe situații de care acasă nu ai parte. În primul rând, înveți să-ți gestionezi economiile, ceea ce mi se pare un lucru foarte important pentru viața de adult. De asemenea, ai șansa de a fi independent și de a lua decizii mai mult sau mai puțin importante. Astfel sunt sigură că fetița care a venit în anul I la facultate într-o țară străină, va pleca cu totul altă persoană după anul IV.  De aceea, recomand tinerilor să nu rateze șansa de a pleca peste hotare, la studii, deoarece asta le va schimba complet viața, înspre bine. 

 

Fotografii: Arhiva personală/Vlaicu Bunduchi

Valeria Minciuna, stagiară 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.