print
Nicoleta Panţa. O moldoveancă în serviciul copiilor din Asia şi Africa
14.06.2013
6372

Managerul campaniei „Count Every Child" al organizaţiei „Plan International", moldoveanca Nicoleta Panţa face parte, aşa cum mărturiseşte ea, dintr-o echipă de oameni care încă mai cred că lumea poate fi schimbată în bine.

De 15 luni se află la Londra de unde coordonează iniţiativele sociale ale organizaţiei „Plan International". Şi se află mereu la înălţime. Pentru că aproape mereu este în avion spre diferite regiuni ale Asiei și Africii, unde copiii, ca să trăiască demn, au nevoie mai întâi ca să li se înregistreze naşterea.

Nicoleta Panţa | Plan International

Atunci când a vorbit, la un eveniment internaţional de anvergură, în faţa celor aproape 200 de reprezentanţi ai guvernelor, spune că cele mai dificile momente au fost cele în care a mers spre microfon: „Pentru că atunci se face o linişte cumplită şi toată lumea se focusează asupra ta. Sala este mare, sunt acolo aproximativ 200 de oameni, iar tu eşti atât de mică".  

„Dar în momentul în care ajung la microfon, sunt foarte mult motivată de acei copii pe care îi întâlnesc în Asia sau în Africa şi atunci simt că vorbesc în numele celor 51 de milioane de copii care rămân, în fiecare an, invizibili, rămân în anonimat, pentru că naşterile lor nu sunt înregistrate", povesteşte moldoveanca Nicoleta Panţa.

Nicoleta Panţa a fost şi protagonista emisiunii noastre „Ştiri pozitive" de la Moldova 1, în ediţia din 1 iunie 2013, de Ziua Internaţională a Copilului.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.