print
Educarea tinerilor prin lecţiile de solidaritate
29.03.2014
2852

Elevii au participat la un joc de rol, prin care au reuşit să conştientizeze diferenţa statutului material în societatea noastră, diferenţa dintre a fi un tânăr, un angajat şi un bătrân. Jocul de rol a dezvăluit realitatea amară cu care se confruntă batrânii nevoiţi să cerşească pentru a supravieţui sau să-şi refuze medicamentele necesare pentru sănătate, ca să nu rămână fără apă, căldură sau lumină.  

lectii_de_solidaritate

Uitarea şi indiferenţa societăţii faţă de ei le-au trezit elevilor sentimente de compătimire, înţelegere şi solidaritate. Elevii au fost invitaţi să devină voluntari în sprijinul bătrânilor şi să participe la colecta naţională de produse alimentare care va avea loc pe data de 12 aprilie. Donaţia lor se va transforma în prânzul cald distribuit persoanelor nevoiaşe pe parcursul întreglui an de către cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”.

lectii_de_solidaritate

Nadejda Florea, coordonator de proiect: ,,Lecţiile de solidaritate sunt importante pentru educarea tinerei generaţii, pentru că astfel tinerii reuşesc să cunoască sentimentul de solidaritate şi iubire pentru aproapele. Prin aceste lecţii, ei învaţă să nu fie indiferenţi faţă de problemele celor din jur, devenind mai receptivi şi dornici de a oferi ajutor celor nevoiaşi.”

lectii_de_solidaritate

Mitropolia Basarabiei prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia” organizează în perioada 24 martie - 22 aprilie campania de Paşti „Masa Bucuriei”. Proiectul este realizat pentru al cincilea an consecutiv şi are drept scop asigurarea alimentaţiei persoanelor nevoiaşe. 

lectii_de_solidaritate

Persoană de contact:

Maria Gribiniuc, asistent PR&Fundraising

Tel.: 068438799

      022-46-32-28

      022-46-32-34

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.