print
Fanfara de la Ustia cântă în parc
16.07.2014
4960

Atmosfera din parcul de la Ustia, din această duminică a fost creată de fanfara din localitate, la cererea Consiliului local.

Ustia

Timp de câteva ore, fanfara a adus bucurie pe feţele ustienilor.

Ecaterina Lungu, absolventă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” or. Dubăsari, de cinci ani şi jumătate  trăieşte în familia fanfarei, ea cântă la tobe. „Toţi membrii familiei mele au ales muzica, am fost inspirată de la ei şi am decis să urmez şi eu acestă cale”, spune Ecaterina. Datorită ei, fanfara are câteva instrumente muzicale noi: clarinet, tobă mică, trambon, cinele, trompene. Tânăra a participat la fondul de solidaritate „Malopolska” din Polonia. Acolo a făcut proiectul, bugetul necesar pentru a procura instrumentele.

Fanfara_Ustia

Dumitru Dăncuţă, absolvent a Colegiului de Arte de la Soroca, cântă la baritonul. De mic copil a studiat fluierul, baritonul şi acordeonul.

„Fanfara va cânta de două ori în lună, în zilele de duminică. Vom cânta până vor ajunge frigurile la noi, dorim să aducem cât mai multe zâmbete de feţele oamenilor. Aici ei pot veni să se relaxeze şi să asculte muzică bună. Ne străduim sa reînoim mereu lista de cântece”, povestește Leonid Jabinschi, coordonatorul fanfarei.

Fanfara_Ustia

Recent, fanfara din satul Ustia a participat la un concurs raional, de unde s-a întors cu locul întâi.  Apoi, au mers la Chişinău, la Filarmonica Naţională, unde au cântat la un concert de caritate pentru copii cu dizabilităţi. 

Text & foto: Axenia Chirilov| stagiară Stiripozitive.eu

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.