print
(Video) Antonina Rusu purta ia când încă nu era „la modă”
24.07.2014
6777

Antonina Rusu a confecționat prima ie când era încă studentă. „Nu era pe atunci la modă să îmbraci ia, dar am îmbrăcat-o și prietenii au remarcat că este foarte frumoasă”, spune ea.

Dragostea față de arta populară vine încă din copilărie. „La noi în casă erau niște covoare mai vechi și pe mine mă emoționau aceste motive populare”, povestește Antonina Rusu. 

Antonina_Rusu_ie

Lucrările Antoninei Rusu sunt unicat. Ea le realizează în cheia autenticității Republicii Moldova, din cercetări pe teren și din cercetările în colaborare cu muzeele de la noi din țară. 
„Acest gust al esteticii populare se învață cu timpul, nu înțelegi dintr-o dată toate lucrurile dacă nu ești familiarizat cu toate acestea”, explică meșterul popular.

Antonina Rusu povestește că iile se păstrează sute de ani și ele emană o energie pozitivă, fiind că în aceste ii fiecare creator popular își dă o părticică din sufletul său. „Sunt foarte bucuroasă că avem costume valoroase și artiștii noștri îmbracă costume autentice foarte drăguțe”, adaugă ea.

Antonina_Rusu_ie

Antonina Rusu mai crede că iile au viitor. „Se interesează de ele nu doar oamenii de la sat, dar și cei de la oraș și asta bucură”, zice ea.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.