print
O viață printre costume: Irina Press
15.03.2012
5081

Cunoaște stilurile, epocile, detaliile de costume din toate stilurile, din toate țările și din toate epocile. Irina Press le știe pe toate din cărțile de artă și, mai nou, de pe internet. Și, recunoaște, are talent. Toate împreună o ajută să fie inspirată atunci când creează.

„Dacă nu eram pictoriță, poate că deveneam actriță. Și apoi, pentru că îmi plac animalele, poate că aș fi fost medic-veterinar. Din fericire însă sunt pictor de costume", mărturisește Irina Press.

Cum și-a ales profesia? „În tinerețe, atunci când toate fetele de vârsta mea erau la întâlniri, eu mergeam, în singurătate, la concerte de muzică de orgă".

„Atunci când trec prin dificultăți, nu împărtășesc asta nimănui. Există oameni care își povestesc greutățile prin care trec și astfel le e mai ușor pe suflet. Eu însă am impresia că dacă voi vorbi despre probleme, îi voi molipsi pe cei din jur, voi înmulți rău. De aceea prefer să depășesc singură asemenea momente. Se zice că ceea ce nu ne răpune, ne face mai puternici", aceasta este abordarea vieții pe care o are pictorul de costume Irina Press.   

„Atunci când treci prin dificultăți trebuie să găsești un om căruia îi este și mai rău. Îl ajuți și îndată ți se face mai bine".

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.