print
Sergiu Cotruță — 36 de poze în 36 de albume în 36 de luni
05.11.2018
1483

Ideea proiectului a apărut acum aproape doi ani, timp în care artistul a strâns o parte din material. Un gând al său era dacă este sau nu posibil să adune acest număr de fotografii într-un album. „Sunt proiecte în care nu am adunat 36 de fotografii, însă sunt tematici, de pildă băncile din Ungheni și porțile din Sipoteni, pe care le-am adunat într-o zi. Deci, sunt albume adunate în luni, dar și într-o singură zi” afirmă fotograful.

A început să mânuiască obiectivul aparatului foto acum aproape 13 ani pe o peliculă de 36 de cadre. Filmul aparatului foto a fost decisiv în găsirea unui nume proiectului. „Vor fi 36 de albume, sper să fie atâtea, iar în fiecare album — 36 de fotografii. Vor fi cu tematică diferită, sper să nu se repete, să nu aibă legătură, și sper ca în 36 de luni să îl termin.”

Întrebat dacă în tot acest timp fotografia nu l-a plictisit, a spus că „pentru mine sunt domenii ale fotografiei care, poate da, mă plictisesc, însă sunt domenii gen natura, care cred că niciodată nu mă vor plictisi, dar dimpotrivă mă inspiră. La fel și cu fotografia de nuntă, care de fiecare dată are ceva nou.”

Proiectul presupune teme variate. „Am selectate în jur de douăzeci de teme, însă mă mai gândesc la ele. De fiecare dată când pornesc câte un proiect, aștept câte un sfat de la prieteni, cunoscuți, de la cei care mă urmăresc. În «36» chiar sunt trei sau patru teme alese de ei.”

Pentru Sergiu Cotruță proiectul „36” este unul de suflet, căruia artistul este sigur că-i va dedica mult timp și energie.

Reporter: Iana Grigorița

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.