print
Alexandr Alavațchi: Pictura este oglinda timpului
08.05.2019
1145

 

„Dragostea de a picta și desena a apărut din copilărie, fără a fi forțat de cineva, chiar din contra am fost încurajat de părinți, după care au urmat studiile de profil. Printre primele victorii care au venit să valorifice rodul muncii mele pot menționat prima expoziție.Prima mea expoziție a fost o expoziție personal la Biblioteca Națională, pe când eram încă elev la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” , în anul 2001.”

Spre marele nostru regret dragostea artistului nu întotdeanu este împărtășită și de cel căruia îi este destinat și nu este vorba doar de preferințele omului, căci pentru un „a cunoaște” este nevoie mai întâi de toate de un „a ști”, „a observa”:

„Cred că picture este o simbioză a simțurilor și emoțiilor unui artist transpuse pe pânză. Pe lângă culoare fiecare lucrare conține și mult suflet, nuanța care face ca omul să se oprească în fața tabloului tău. Trebuie să iubești ceea ce faci și să muncești zilnic, neapărat vizitând muzee și studiind lucrările contemporanilori tăi și indiscutabil capodoperele tuturor timpurilor.”

 „În Moldova avem artiști cu o picture de calitate și destul de diversă, în Chișinău sunt spații pentru expunere, dat din păcate nu prea sunt vizitate. Oamenii uită să-și facă timp pentru frumosul care ne înconjoară, uitând asfel și de lucrurile cu adevărat importante. Pictura este oglinda timpului, îți poți regăsi copilăria printre liniile unei case bătrânești.”

În urma celor spuse apare întrebarea cine se face vinovat în numărul mic de vizitatori ai muzeelor vernisajelor, expozițiilor. Răspunsul la această întrebare urmează să vină de la fiecare dintre noi, ținând cont că majoritatea nu ne costă decât timp și dorința de a vedea frumosul din jurul nostru.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.