print
Ion Bechet acum. Înainte a fost Samuel Beckett
27.02.2012
9447

Născut la Chișinău, Ion Bechet este acum actor la Teatrul „Excelsior" din București, iar unul dintre cele mai recente filme în care a jucat se numește „Portretul luptătorului la tinereţe". Știrile pozitive l-au surprins pe actor în repetițiile de la „Excelsior" pentru spectacolul „Tărâmul vrăjit", jucat în premieră la 23 ianuarie 2012.  

Într-o sâmbătă liniștită, Teatrul „Excelsior" era plin de viață, cu actori costumați, mașiniști grăbiți și un regizor care dădea indicații înainte de repetiție. În toată această agitație, Ion Bechet a găsit potrivit să vorbească despre actorie și despre plăcerea de a face spectacol.

„Cel mai important lucru pentru actor este plăcerea de a juca", crede Ion Bechet, iar „repetiția începe încă pe drum spre teatru, atunci când începi să te pregătești și să te gândești ce ai de făcut pe scenă". Rolul de acum al actorului Ion Bechet este cel ai Prințului fricos, care ajunge să fie curajos pentru a salva pe cineva.

Cronicile teatrale de a doua zi au fost entuziasmante. „Ion Bechet a venit de puţină vreme în „casa" de la Excelsior. Dar imediat s-a impus prin talent, modestie, tinereţe şi entuziasm", scrie „Cotidianul". „Originar din Chişinău, Ion Bechet s-a format la marea şcoală a profesorilor Mircea Albulescu, Cătălin Naum, Adrian Titieni şi regretatul Dinu Manolache. În piesa scrisă de Carmen Dominte, lui îi revine rolul Prinţului fricos Tamir. O serie de peripeţii îl transformă pe fiul cel sperios al lui Temak într-un veritabil vlăstar cu sânge albastru, pentru care frica reprezintă o amintire îndepărtată. Cum a avut loc această schimbare? Prinţul Kamir demonstrează încă o dată că binele învinge întotdeauna".

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.