print
Cantina socială mobilă oferă prânzuri calde şi în corturi
06.02.2014
DIACONIA.MD , 15436

De la începutul săptămânii trecute, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei distribuie supă caldă şi în unul dintre corturile instalate de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Cantina Sociala

Marco Povero, coordonatorul proiectului: „Împreună cu o echipă de voluntari, suntem aici între orele 14:30-15:30. Ne bucură faptul că putem să oferim un prânz cald şi o vorbă bună. Până acum marea majoritate a celor care acceptă ajutorul nostru sunt oamenii străzii.”

Victor, 45 de ani, beneficiar: „Am ajuns aici întâmplător. Am primit o supă caldă. Dacă nu era cortul acesta, astăzi era să îngheţ de frig şi nu era să mănânc nimic”.

Maria Cioban, voluntar: „Pentru mine voluntariatul este o plăcere şi o experienţă deosebită. Aici am posibilitatea să-i ajut pe oamenii mai nefericiţi decât mine. Ei ne aşteaptă zilnic. Ştiu ora la care venim şi se bucură de mâncarea le-o aducem.”

Cantina Sociala

Cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele” este un serviciu lansat în Chişinău la începutul anului 2013. O echipă de voluntari asigură distribuţia prânzului la domiciliu beneficiarilor care nu se pot deplasa, iar un microbus dotat special staţionează în anumite puncte de distribuţie şi oferă un prânz cald.

Cantina Sociala

Serviciul oferit de voluntari este în primul rând un ajutor pentru o necesitate de bază - asigurarea alimentaţiei, însă un element prioritar este şi crearea legăturii cu persoanele asistate, identificarea problemelor cu care se confruntă şi posibilitatea de a le ajuta şi prin alte proiecte implementate de Misiunea Diaconia.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.