print
Ei sunt campionii celei de-a III-a ediții a olimpiadei de robotică FIRST Global Challenge
05.11.2019
2062

 Echipa formată din Andrei Copaci, Cristian Comendant, Elena Graur, Nicolae Mihalache, Cosmin Ciorbă, Dorina Levcă și ghidați de mentorii Veronica Eșanu și Florin Cazac, a participat alături de reprezentanții altor 190 de țări. 

 Echipa Națională de Robotică a plecat la competiție cu un scop determinat din timp, de a obține victoria după ce anul trecut au obținut medalia de bronz.  „Am demonstrat că sunt resurse umane foarte bune, partea cu resursele materiale este mai puțin dezvoltată, dar sper cu această victorie să sensibilizăm oamenii ca ei să investească în acest domeniu pentru că este destul de bun pentru industria noastră”, ne spune Florin Cazac, antrenorul Echipei Naționale de Robotică. 

Pentru Cosmin Ciorbă, membru a echipei, pasiunea pentru robotică i-a fost alimentată de curiozitatea de a desface lucruri: Încă de mic îmi plăcea să desfac lucruri, cum ar fi mașini cu telecomandă și cu 4-5 ani în urmă când au apărut cercurile de robotică în Republica Moldova am început să le frecventez. După participarea la acest concurs am plecat cu impresii foarte bune. A fost prima oară când am participat la FIRST Global, am căpătat multă experiență, cum ar fi comunicarea cu alte echipe și crearea strategiilor”.

Ideile, conlucrarea în echipă au fost esențiali pentru obținerea locului întâi. Dorina Levca ne spune că cel mai impresionant este metoda de a gândi singur cum să faci un robot, cum să-l programezi pentru a realiza diferite misiuni.

Ediția din acest an a competiției s-a desfășurat cu tematica „Ocean Opportunities” („Oportunitățile Oceanului”), iar sarcina echipelor a fost să simuleze curățarea oceanelor de poluanți solizi de diferite dimensiuni, reprezentați prin mingi de cauciuc.

Cu ce impresii s-au întors tinerii acasă, vedeți în materialul video.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.