print
A doua ediție de SUMMER BERRY FAIR: duminică, 2 iulie 2017, Chișinău
26.06.2017
722

La târgul ”Summer Berry Fair” din acest an participă agricultori din toate colțurile țării, inclusiv din stânga Nistrului. Și de această data pomușoarele vor fi comercializate în caserole, purtând numele producătorilor care le cultivă. În astfel de caserole pomușoarele locale sunt deja disponibile și în supermarketurile din țară. Totodată, agricultorii vor avea tarabe personalizate pe care va fi indicată localitatea de unde au fost aduse fructele. Cei mai iscusiți patisieri de la Festivalul "Mai Dulce" vor veni cu mousse-uri, tarte, smoothie-uri și alte deserturi, gătite din pomușoare!SUMMER BERRY FAIR

Echipa Klumea va găti live clătite, pe care le vor servi cu miere și pomușoare locale. Cei mai pricepuți specialiști în nutriție și sănătate, le vor povesti vizitatorilor despre beneficiile consumului de pomușoare locale!

Asociația Pomuşoarele Moldovei va dona 45 de mii de caserole, care vor fi distribuite producătorilor agricoli ce vor comercializa pomuşoarele în rețelele de supermarketuri şi la târgurile Summer Berry Fair.

În același timp, producătorii de pomușoare vor fi instruiți cum să asigure calitatea și siguranța alimentară în procesul de recoltate și ajutați la transportarea pomușoarelor în camionete frigorifice. La finele companiei de informare, membrii Asociaţie Pomuşoarele Moldovei, care au comercializat pomuşoarele în rețelele de supermarketuri şi la târgurile Summer Berry Fair, vor împărtăşi experienţa acumulată cu producătorii de pomuşoare din stânga Nistrului, în cadrul unui atelier de lucru comun.

Sectorul de producere a pomușoarelor este un domeniu în dezvoltare în Moldova. Actualmente, cele mai răspândite pomușoare cultivate sunt căpșuna, zmeura, coacăza, murul, agrișul, afinele, cătina și goji. Conform statisticilor, în anul 2015 au fost înregistrate circa 3 mii hectare de suprafețe cultivate pomușoare și un volum total de producție de circa 4,7 mii tone, dintre care 83% sau 3800 de tone au fost vândute pe piața internă, iar 17% (820 tone) au fost exportate.

SUMMER BERRY FAIR - TÂRG AGRO-GASTRONOMIC ÎN SUSȚINEREA PRODUCĂTORILOR DE POMUȘOARE LOCALE

Data : 2 iulie 

Ora : 10-14.00

Locul : Parcul Catedralei, havuz (intrarea din str. Pușkin)

INTRARE GRATUITĂ!

Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația "Pomușoarele Moldovei", susținut de USAID, HEKS, CCA și Uniunea Europeană.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.