print
„Alertă oranj sau Pe alocuri viscole” de Vitalie Vovc, la Librăria din Centru a editurii CARTIER la 27 iulie 2017
21.07.2017
428

Alături de autor, la lansarea volumului „Alertă oranj sau Pe alocuri viscole” de Vitalie Vovc, vor participa:

Luminita Dumbraveanu

Iulian Ciocan

Maria Sleahtitchi

Moderator: Em.Galaicu-Păun

Sesiune de autografe.

„În cartea Alertă oranj sau Pe alocuri viscole, care reprezintă debutul său în literatură, Vitalie Vovc alege să propună cititorului un tip nou de proză, o proză non-ficțională. S-ar putea crede că este o banală proză documentar-confesivă, dar ea are ceva esențial în plus, ceva ce și face diferența. Sunt povestiri, istorii, întîmplări, care, trecute prin temperamentul, structura, experiența de viață a naratorului cu dublă focusare, încep să se metabolizeze în substanța literaturii autentice. Îmbinarea, adesea reușită, a cîtorva concepte narative și a punctelor de vedere trecut-prezent fac să ajungă către cititor o carte proaspătă, cu o scriitură emancipată, insolită de cele mai multe ori, care anunță un autor cu vocația observației, a scrisului și curajul spunerii lucrurilor pe nume." (Maria Șlieahtițchi)

Vitalie VOVC s-a născut pe 18 iunie 1977 la Bălţi. A studiat la Universitatea de Stat „Alecu Russo", Bălţi (1995-1999); Institutul Francofoniei pentru Administraţie şi Gestiune - Sofia, Bulgaria (1999 -2001); Universitatea Paris IX Dauphine- Paris (2001-2003).

Din septembrie 2004, consultant în organizări de fluxuri comerciale (SpecialChem, Paris. Marketing strategic în industria chimiei).

Este creatorul, animatorul şi administratorul grupului Moldova People pe Facebook (din octombrie 2010), editorialist al portalului Deschide.md (din septembrie 2014). Colaborări: Platzforma.md, Europa Liberă, Ziarul de Gardă ş.a.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.