print
La Chișinău va fi prezentat filmul documentar POSTEN NR.6, regizat de Steffi Wurster
31.10.2017
149

Pe 15 noiembrie 2017, ora 18:30, la Chișinău va fi prezentat ca work in progress filmul documentar, "POSTEN NR. 6" de Steffi Wurster, Germania.

Ecranizarea filmului va avea loc la Cinematograful Odeon.

În postul de menținere a păcii nr. 6, pacificatorii moldoveni, transnistreni și ruși se află sub un singur acoperiș - exemplu de coexistență inevitabilă a diferitelor tabere și, în același timp, expresie a conflictului blocat între Republica Moldova și Transnistria. Pornind de la microcosmosul postului din zona de securitate, documentarul abordează scenariul politic al conflictului. Autoarea filmului încearcă să - și creeze o imagine. Ea intervievează locuitorii și înregistrează versiunile politicienilor ambelor părți. Ea observă idila de la post, feribotul care leagă cele două maluri, lipsa de perspective din sate.

Coexistența bună a oamenilor contrastează cu pozițiile ireconciliabile ale actorilor politici. În ce constă conflictul de astăzi, după 25 de ani de încercare de soluționare a conflictului? Filmul reflectă eforturile actuale de pace - potențialul, precum și limitele de rezolvare a conflictului, care ar trebui să aducă în primul rând beneficii oamenilor de pe ambele maluri ale râului. Prin îmbinarea narațiunilor mari și mici, filmul e în căutarea șablonului care menține conflictul în viață și determină gândirea noastră.

După prezentarea filmului vor urma discuții cu participarea autoarei filmului, Steffi Wurster, dar și cu invitați de pe ambele maluri ale Nistrului.

Filmul "POSTEN NR. 6" va fi prezentat de asemenea pe 16 noiembrie 2017 la Tiraspol.

Acest eveniment este organizat de către Centrul Cultural German Akzente în parteneriat cu Fundația Friedrich Ebert Stiftung, susținut de către Institutul Goethe din România.

Pentru mai multe detalii:

cultura@akzente.md +373 22 237660 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.