print
Premiul Media ADAMI pentru diversitate culturală în Europa de Est anunță concurs pentru participarea la atelierul practic „ADAMI STUDIO”
08.05.2019
1234
„ADAMI STUDIO” va facilita schimbul de experiență între participanții și experții proiectului, introducerea diverselor abordări și modalități de transmitere a istoriilor, creșterea atractivității filmelor pentru o audiență internațională cât mai vastă. Atelierul se va desfășura în mai multe săli de editare. Participanții, îndrumați de experți internaționali experimentați, vor lucra la îmbunătățirea scenariului, dramaturgiei, editării materialelor și vor se vor putea implica și în lucrările colegilor de atelier.
„ADAMI STUDIO” va avea loc în parteneriat cu festivalul internațional de film documentar „CRONOGRAF”. Acest parteneriat va permite participanților la „ADAMI STUDIO” să asiste la proiecțile filmelor și la alte evenimente din cadrul festivalului „CRONOGRAF”.
Toate companiile de producție din Moldova, posturile de televiziune sau producătorii/regizorii independenți interesați să participe la proiect pot depune o cerere prin intermediul link-ului de mai jos. Doar proiectele selectate vor pute participa la "ADAMI Studio".
Atenție: Vor fi acceptate doar proiectele cu durată medie sau lungmetraje (nu mai mici de 10 minute) și care sunt la etapa de redactare/editare.
Echipele interesate trebuie să includă în cererile de aplicare un scurt rezumat și un fragment din proiectul/filmul depus.
Vor fi selectate de la patru la șase echipe care vor participa la atelierul practic de două zile, moderat de trei experți internaționali:
regizorul Irene Langemann (Germania), regizorul/editorul Radu-Dumitru Zaporojan (Moldova) și editorul/ corespondentul Mihail Moskalenko (Ucraina).
Detalii despre „ADAMI STUDIO”:
- Perioada: 26-28 mai 2019
- Locația: Chișinău, Moldova
- Limbi de lucru: rusă și română
- Termen limită pentru depunerea cererilor: 12 mai 2019
- Participanților li se va oferi transport, cazare și mese în timpul seminarului. (pentru participanții din afara Chișinăului drumul se achită în ambele direcții);
- echipa proiectului va fi constituită din maxim doi participanți (regizor și editor)

Completați și trimiteți formularul până la data de 12 mai 2019: https://form.jotform.me/RegistrationADAMI/ADAMIStudioChisinau

Câștigătorii vor fi anunțați în data de 20 mai 2019.
Nelly Mzhavanadze, coordonator de proiect, Tbilisi: +995 595 474477 (Viber, Whatsapp)
Leonid Melnic, coordonator în Moldova, Chișinău: +37369285451 (Viber, Whatsapp)
Premiul Media ADAMI
Premiul Media ADAMI a fost creat în 2015 pentru a susține realizatorii de film, jurnaliștii și producătorii din domeniul audiovizualului din țările Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Scopul ADAMI este de a promova reflectarea migrației, toleranței și diversității culturale. Premiul este acordat filmelor TV remarcabile și programelor online care abordează subiecte de diversitate culturală, etnică sau religioasă.
Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.