print
Ziua copiilor a unit diaspora
04.06.2019
850

În această zi s-au adunat membri ai Asociației MIORIȚA din Portugalia, ai Asociației de Imigranți din Benavente si enoriași ai Parohiei Ortodoxe Romane Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din orașul Fribourg, preot fiind Ioan Mircea Ianculescu.

D-na Ecaterina Secu, stabilită de câțiva ani în Luxemburg (președinte a Asociației de Imigranți din Benavente, Portugalia), la invitația președintei Asociației MIORIȚA, Rodica Gherasim, a adus în fața micilor spectatori povestea „Crenguță, dă-mă huța” .

Spectacolul interactiv s-a bucurat de o primire caldă atât din partea copiilor, tinerilor cât și a părinților acestora, dar și a publicului elvețian.

A fost o prezentare plină de umor și învățăminte pentru copii. Adaptarea, prin intermediul emoțiilor și a situațiilor portretizate, a reușit să consolideze legătura dintre micii spectatori și universul poveștilor. 

 Punerea în scenă a poveştii populare, sub forma unei comedii muzicale interactive, cu dans și cântece familiare copiilor, s-a dovedit să fie atractivă pentru public.  

A fost o poveste inclusă în altă poveste, unde spectatorii au urmărit, pe lângă povestea păsăruicii care aleargă la foc, apă, bou, lup şi povestea producerii spectacolului. Acest lucru s-a produs grație măiestriei D-nei Ecaterina Secu, regizor, scenograf și actor – cea care dirijează toate elementele scenei. Ea a decis asupra conținutului piesei, a distribuit și a îndrumat copiii, deveniți pentru câteva clipe actori, a dat un rol și semnificație decorului şi marionetelor concepute și confecționate chiar de mana sa.

Evenimentul a inclus un spectacol în care nu doar povestea e importantă, ci și  jocul, interpreţii – copii, un joc conceput, în primul rând, pentru amuzamentul celor mai mici dintre spectatori, dar la care au participat cu mare drag și părinții. 

Un joc sincer și onest, unde glasurile de clopoțel ale copiilor au fost ca un îndemn al regăsirii copilăriei.

„Unde ești, copilărie, cu pădurea ta cu tot ?”  

 

Rodica Gherasim 

Președinta Asociației Culturale a Imigranților Moldoveni MIORIȚA 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.