print
PUNE-ȚI IA ȘI HAI LA HOLERCANI SĂ-NCINGEM PĂMÂNTUL ÎMPREUNĂ!
02.07.2019
1874

Data: 6 iulie 

Ora: 11:00 

Unde: satul Holercani 

CEL MAI MARE COLAC ȘI CEA MAI BUNĂ TĂRIE

Odată-n an, gospodinele din tot raionul se întrec la împletit sarmale și la copt colaci! Nu de alta, dar numai cele mai harnice și iscuste dintre ele, vor primi premiul: ”Pâinea Dubăsarilor”, ”Sarmaua Dubăsarilor” și ”Plăcinta Dubăsarilor”. Iar gospodarii, își vor scoate țuicile și licorile reci din beci, ca să ne convingă că anume ei merită Premiul ”Tăria Dubăsarilor ” .

CEL MAI MARE TÂRG DE ARTIZANAT DIN ȚARĂ

Peste 120 de artizani din Moldova și România își vor vinde produsele la IA MANIA. În vânzare vom avea catrințe, traiste, opinci, cușme de miel, maiouri ornamentate, accesorii brodate manual, covoare tradiționale. Mai mulți meșteri populari atât din Republica Moldova, cât și din România, vor vinde la festival ii autentice.

ATELIERE DE OLĂRIT ȘI BRODAT

Vom avea ateliere de meșteșugărit! Olarul Ivan Prividiuc, cunoscut pentru ceramica sa în lapte, îi va învăța pe toți doritorii cum să mânuiască roata olarului. Iar comunitățile „Șezătoare Basarabia” și ”MăiestrIA”, vor oferi lecții de cusut ii tuturor doritorilor.

CONCURSUL TINERILOR DESIGNERI ”MÂNDRIA”

15 tineri designeri s-au înscris anul acesta la concursul MÂNDRIA. Aceștia își vor prezenta colecțiile vestimentare inspirate din tradiții. CONCURSUL“CAI VERZI PE PEREȚI 8 tineri artiști participă anul acesta la “Cai Verzi pe Pereți” susținut de Caparol. Aceștia vor picta timp de 24 de ore lucrări inspirate din tradiții.

 CONCERT LIVE CU TAXI și PASHA PARFENI

 Vino să-i admiri live pe haiducii de la Stefan Vodă, ansamblul de dans Veselia, Pasha Parfeni, trupa Big Hands Rhythm & Blues Band din SUA și formația Taxi din Romania!

PREMII ȘI SURPRIZE DIN PARTEA PARTENERILOR

Anul acesta la IA Mania veti putea face tururi virtuale prin Berăria Chișinău, iar prietenii noștri de la Linella vor veni cu o zonă răcoritoare unde veti putea să vă relaxați și să învățați să împletiți coronițe din flori. Totodata, doritorii își vor putea face tatuaje din henna cu ornamente tradiționale.

UN FESTIVAL MAI PRIETENOS CU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

La această ediție a festivalului IA MANIA echipa Klumea a solicitat tuturor comercianților să reducă utilizarea veselei din plastic. Totodată, începând cu această ediție, vom avea 2 tipuri de pubele: pentru resturi de mâncare și pentru deșeuri reciclabile. Treceți neapărat și pe la cortul Klumea. Acolo veți găsi sticle pentru lichide reutilizabile la doar 99 lei, pe care le veți putea utiliza pe teritoriul festivalului fără să generați gunoi în plus.

SPAȚIU SPECIAL PENTRU MĂMICI CU BEBELUȘI

Farmacia Felicia va amenaja pe teritoriul festivalului un cort în care mămicile își vor putea alăpta și schimba scutecele bebelușilor.

TRANSPORT ORGANIZAT

Și-n acest an vom avea transport organizat pentru toți cei care vor să ajungă la IA MANIA. Începând cu ora 8, la Circ va fi câte un maxi-taxi care se va porni spre festival. Prețul unei călătorii va fi de 30 de lei/persoana.

PREȚURI SPECIALE PENTRU PRIETENI

Bilet individual: 50 lei / 1 persoana

Bilet cuplu - 85 lei / 2 persoane

Bilet familial: 150 lei / 4 persoane

Festivalul IA MANIA are loc datorită sprijinului Comunității de Patroni KLumea.

A sponsorilor: Bere Chisinau, Linella, Spumantul Apriori

Parteneri: Brandurile din Inima, Fromtheheart.shop, Betty Ice

Parteneri strategici: USAID Moldova și Guvernul Suediei

PARTENERI MEDIA : TV8, KISS FM, EA.MD, AGORA.MD, UNIMEDIA, DIEZ.MD,

LOCALS

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.