print
Granturi UE pentru intensificarea cooperării în domeniul afacerilor pe malurile Nistrului
01.08.2019
696

 

Sunt invitate să depună dosarele pentru finanțări în valoare de până la 25 000 de euro organizațiile non-profit atât din dreapta, cât și din stânga Nistrului. Proiectele trebuie să conțină inițiative de cooperare în domeniul afacerilor și de consolidare a încrederii între asociațiile de afaceri și ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului. Perioada de realizare a proiectelor este octombrie 2019 – octombrie 2021.  

Seminare de informare vor avea loc la Chișinău, pe data de 5 august, la ora 11.00, în incinta hotelului Jolly Alon, și la Tiraspol, pe 6 august, ora 11.00, în incinta hotelului Rossia.

Anunțul privind programul de granturi, Ghidul solicitantului și Formularul de solicitare a finanțării pot fi descărcate de aici. Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 august 2019, 16.00 ora locală.

Anterior, 8 platforme de cooperare între asociații de afaceri de pe malurile Nistrului au beneficiat de finanțare din fonduri europene. Datorită acestora, agricultori de pe ambele maluri și-au promovat produsele la standuri comune la târguri internaționale și au încheiat contracte de export pe piețe occidentale.  De asemenea, au fost create centre de informare turistică la Chișinău și la Tiraspol, a fost deschis un centru de promovare a agriculturii ecologice, iar mediul de afaceri a obținut posibilitatea de a accesa date privind piața din stânga Nistrului, în baza unui parteneriat între Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol și Camera de Comerț și Industrie Moldo-Franceză.

Concursul este lansat de Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care contribuie la  sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.

Mai multe despre Programul finanțat de Uniunea Europeană „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, găsiți pe site-ul PNUD Moldova: www.md.undp.org, pe FB: Poduri de încredere peste Nistru/OK: Мосты доверия через Днестр.

Persoană de contact: Artur Corghencea, Specialist în comunicare și relații media. Tel.: 0 794 00 294; e-mail: artur.corghencea@undp.org

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.