print
Expoziţia bauhaus imaginista – cercetare colectată
06.08.2019
685

La vernisaj vor vorbi: Excelența Sa, doamna Angela Ganninger, Ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Eugen Sava, Director al Muzeului Naţional de Istorie al Moldovei, doctor habilitat în științe istorice şi AnnaVasina și Aliona Ciobanu, reprezentând Inițiativa AA+.

bauhaus imaginista este un proiect internaţional realizat cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Şcolii Bauhaus din Germania, care a devenit în timp unul dintre cele mai importante curente ale arhitecturii moderne şi un stil internaţional.

În demersul său, expoziţia include cercetările efectuate de curatori, texte şi imagini pe marginea a patru capitole tematice şi conceptuale: Corresponding With, Learning from, Moving Away şi Still Undead. În acest scop, artistul Luca Frei a dezvoltat o structură – parţial sculptură, parţial arhitectură expoziţională – ca un spaţiu în care vizitatorii pot interacţiona cu obiectele expoziţiei. Un rol central în cadrul instalaţiei îl ocupă terminalul cu calculator, de la care vizitatorii pot răsfoi revista online a bauhaus imaginista şi pot imprima materialele sub formă de imagine sau text.

Un program de film separat prezintă lucrările artiştilor şi cercetătorilor contemporani Kader Attia, Otolith Group, Wendelien van Oldenborgh şi Zvi Efrat pe marginea unor teme referitoare la mişcarea Bauhaus. Expoziţia aniversară bauhaus imaginista „100 de ani de Bauhaus“ este o colaborare între Bauhaus Kooperation Berlin Dessau Weimar, Goethe-Institut și Haus der Kulturen der Welt.

Proiectul este finanțat de către Ministerul Federal German de Externe și de Kulturstiftung des Bundes. Curatorii proiectului sunt Marion von Osten și Grant Watson, care colaborează și cu o echipă internațională de oameni de știință. La Chişinău, evenimentul este organizat de către Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei şi Goethe-Institut România.

Mai multe detalii găsiţi la acest link: https://www.facebook.com/events/492440861529348/ Centrul Cultural German AKZENTE Chişinău, str. Sfatul Ţării 18, of.3

cultura@akzente.md Tel.: + 373 22 23 76 60 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.