print
9 medalii pentru spumantele din Moldova la „Effervescents du Monde-2019”
21.11.2019
1704

 

Medalia de aur i-a revenit vinăriei Bostavan pentru spumantul Dor Alb Brut. 8 medalii de argint au fost împărțite între vinăriile Purcari, Maurt, Chateau Vartely și Cricova, după cum urmează:

- Purcari Cuvée de Purcari Rosé Brut (Vinăria Purcari)

- Aurelius Moscato Dolce (Maurt);

- Purcari Cuvée de Prucari Extra Brut (Vinăria Purcari); 

- Aurelius Brut Alb (Maurt); 

- Bacio di Bolle Grande Cuvée Brut (Maurt); 

- Purcari Feteasca Alba Cuvée de Purcari Brut (Vinăria Purcari);

- Alb Brut 2017 (Chateau Vartely);

- Alb de Onițcani Brut Alb (Cricova).

La această ediție, Republica Moldova a concurat cu 24 mostre de vinuri spumante de la 10 vinării, participarea cărora a fost posibilă datorită suportului financiar și logistic oferit de Oficiul Național al Viei și Vinului.

În total, „Effervescents du Monde-2019” a reunit 570 de mostre de vinuri efervescente din 22 de țări, apreciate de 79 de degustători din mai multe țări ale lumii. În cadrul comisiilor de degustare ale concursului, în calitate de jurat acreditat a participat și expertul Oficiului Național al Viei și Vinului – Andrian Digolean.

La „Effervescents du Monde-2018”, spumantele moldoveneşti au fost premiate cu 12 medalii: Aur – 2 medalii, Argint – 10 medalii. Concursul „Effervescents du Monde” este organizat anual de Asociaţia „Forum Oenologie” din Franța.

Potrivit clasamentului, Moldova ocupă locul 4 după numărul de medalii acumulate la acest concurs fiind surclasată de Franța (locul 1), Spania (locul 2) și Italia (locul 3).

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.