print
Dialog privind eficientizarea mecanismului de finanțare a societății civile din bugetul public: realități și opțiuni
28.11.2019
169

Masa rotundă cu genericul „Dezvoltarea mecanismelor de finanțare directă a proiectelor OSC din bugetul public" aduce în prim-plan realitățile și opțiunile legate de necesitatea unor intervenții pentru perfecționarea și eficientizarea mecanismului existent de finanțarea de către stat a organizațiilor societății civile din Moldova.

Dialogul se axează pe concluziile unei cercetări, realizată în 2018, cu participarea organizațiilor societății civile și reprezentanților administrației publice centrale și administrațiilor publice locale. 43 de instituții naționale, regionale și locale au contribuit, prin răspunsurile și propunerile lor, la elaborarea studiului privind eficientizarea mecanismului de finanțare directă a proiectelor societății civile din bugetul public.

În cadrul mesei rotunde sunt prezentate, de asemenea, bunele practici de finanțare a proiectelor societății civile în țările din Europa Centrală și de Est și sunt discutate și colectate contribuțiile reprezentanților organizațiilor non-guvernamentale pentru Regulamentul-cadru cu privire la mecanismul finanțărilor nerambursabile directe pentru proiectele organizațiilor societății civile din Republica Moldova.

Această inițiativă se axează în mod direct pe constituirea și dezvoltarea unei platformei care reunește constituenții relevanți într-un dialog privind dezvoltarea legislației și a cadrului de reglementare pentru susținerea directă oferită de către stat proiectelor societății civile cu respectarea procedurilor de transparență.

Versiunea integrală a studiului „Finanțarea directă a OSC de către stat în Republica Moldova" poate fi accesată AICI ::: https://bit.ly/37He9dB

Comunicatul de presă este AICI ::: 28_noiembrie_2019.pdf

CONTACTE:

Asociația „Institutum Virtutes Civilis"

str. Bulgară, 1, Chișinău, Tel.: +373-22-27-25-00, Web: http://ivcmoldova.org/,

E-mail: ivc.moldova@gmail.com, FB: @InstitutumVirtutesCivilis 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.