print
Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi, la Librăria din Centru
20.01.2020
504

 

Sesiune de autografe.

Alături de Viorica Nagacevschi, editorul volumului, vor participa:  

Tudor Colac

Maria Mocanu

Lică Sainciuc 

Geta Burlacu

Aurel Chrtoacă

Moderator: Em.Galaicu-Păun

„Cititorul are în faţă o colecţie de sinteză, ce poartă un vădit caracter de popularizare a colindei tradiţionale de valoare artistică incontestabilă şi de o mare diversitate tematică şi melodică. Aria vastă a materialului selectat se întinde de la cele mai reuşite mostre ale eposului eroic cântat, prin colinde arhaice voiniceşti (...), colinde apocrife şi de influenţe religioase, cântece de stea, alte motive, numite de protocol, profesionale, istorice, sociale şi nu numai, până la cele cu accente speciale, din spaţiul transnistrean sau de la baştina autoarei, din satul Cosăuţi, Soroca. Cititorul mai pretenţios ar putea urmări şi traseul evolutiv al colindei strămoşeşti, de la melodii şi texte mai simple spre forme mai dezvoltate şi chiar melodii complicate, în care pot fi întâlnite şi măsuri compuse, de cinci şi şapte timpi.

(...) Confruntarea tradiţiei cu modernitatea este şi ea una dintre multiplele modalităţi de protejare a patrimoniului cultural imaterial de la noi. Avem convingerea că şi cartea de colinde intitulată semnificativ Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi poate fi considerată drept o contribuţie la menţinerea în practica actuală a viabilităţii fenomenului colindatului...” (Tudor Colac)

VIORICA NAGACEVCHI s-a născut în 1968 în satul Cosăuți, raionul Soroca. Licențiată a Facultății de Litere și a Facultății de Drept, Universitatea de Stat din Republica Moldova. A fost profesoară de limbă și literatură română. Din 2001 este notar.

A publicat cărți de poezie: Flori de ziua ta (2004), Eroul zilei (2007), Cheia (2010); cărți pentru copii: Povestea Lui Mihai. Planeta Tobi (2011), Povești pentru copii cuminți (2012); romanele: Grădinarul din Rai (2014), Sandhya (2017).

Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi.  Colinde populare de Crăciun selectate de Viorica Ngacevschi și poeme de Crăciun semnate de autoare. Ilustrații de Lică Sainciuc (Colecția Art).  Legată, 252 pag. Preț: 49 RON/ 199MDL. 

Preț copertă: 199 lei. Preț promoțional în ziua lansării: 159 lei.

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

În colecția C(art)ier au mai apărut:

Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume de Iurie Colesnic

Moldova:oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov

Albul de război de Nicolae Pojoga

Arta tradițională de Varvara Buzilă

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.