print
Cristina Boaghi: Cel mai mare tort a avut 16 kg
12.09.2017
5316

Am văzut recent într-un interviu de-al dumnevoastră, că această pasiune pentru patiserie a început în concediul de maternitate, a fost o poftă a unei mămici gravide sau o ocupație pentru timpul liber ?
Totul a început când fetița avea un anișor, de la început nu a fost un hobby, dar o ocupație a timpului liber, o gospodină care vrea să-și îndulcească familia, ulterior a devenit și un hobby. 

Aveți doi copii minunați, este evident că acordați mult timp la creșterea lor, cum reușiți să vă descurcați și în bucătărie știind că prepararea unui tort necesită mult timp?
Este greu cu doi copii mici, însă nu imposibil. Cel mai des mă ocup de torturi seara târziu când ei dorm sau dimineața devreme.


Când a fost acel moment când ați înțeles că prepararea torturilor vă aduce un mare succes?
Acel moment a fost odată cu crearea paginii „Torturi la Comandă" pe o rețea de socializare, de atunci s-au început mult mai multe aprecieri și comenzi.

Care a fost cel mai mare tort pe care l-ați pregătit și care sunt ingredientele cele mai greu de găsit?
Cel mai mare tort pe care l-am pregătit a fost pentru o nuntă și avea 16kg iar ingredientele pe care le găsesc cel mai greu sunt fructele în perioada rece a anului.

Faceți furori în lumea patiseriei din țara noastră, lunar câte comenzi primiți?
Nu pot spune exact câte comenzi, cred că asta depinde de perioadă, dar sunt destul de multe pentru că uneori nici nu le pot lua pe toate.

Rețetele pe care le folosiți aparțin bucătarilor din țara noastră, bucătarilor străini sau chiar dumnevoastră improvizați uneori?
Cred că fiecare meșter patiser își are secretul său. Pe piața locală majoritatea patiserilor folosesc aceleași rețete, ingrediente. Eu de exemplu nu folosesc deloc pasta de zahăr însă alții încă o mai folosesc. Pe piețele din străinătate desigur asortimemtul trebuie să fie mai mare și sunt întălnite varietăți de rețete dar desigur baza și la ei este aceeași. Iar de improvizat, o fac doar când pregătesc ceva pentru famila mea.


Sa întimplat să primiți oferte de lucru din partea patiseriilor cunoscute de la noi din țară, iar daca nu, cu care ați dori să colaborați?
Din țară nu am primit oferte, am primit din străinătate, dar cred ca încă nu sunt pregătită să plec pentru că și în Moldova se poate face ceva. La colaborări înca nu m-am gândit, probabil din cauza că nu au fost oferte.

Cum reușiți să vă mențineți în formă atunci când deserturile sunt în preajmă mereu?
Este greu să mă abțin să nu gust câte ceva, mai ales seara, dar încerc, mă strădui.


Ce nu trebuie să lipsească din bucătaria unei gospodine amatoare de prăjituri?
Cred că din bucătăria unei femei amatoare de prăjituri nu trebuie să lipsească făina și ouăle. Și nu în ultimul rând, depuneți multă plăcere și dragoste dacă vreți să vă reușească la maxim.
Stagiar: Victoria Moldovanu

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.