print
Maria și Pavel Țirchi: oameni pozitivi la „Festivalul Cartofului 2012”
10.11.2012
10626

„Bucuria noastră cea mai mare legată de cartofi este atunci când vezi că produsul este solicitat pe piață", afirmă Pavel Țirchi, care muncește, împreună cu soția sa, Maria, într-o afacere lansată încă în 1990.

„Ce altceva poate fi mai important decât faptul că oamenii vin să cumpere cartofi tocmai de la tine pentru că s-au convins că sunt de calitate!", exclamă Pavel Țirchi, directorul de la „Palmoc Agro SRL SC", o companie agricolă din nordul țării specializată în producere de cartof, ceapă, semințe de soia. În 2004 „Palmoc Agro” a obținut trofeul fermierul anului la expoziția-târg „Farmer 2004”.

În timp ce directorul este preocupat mai ales de tehnologii noi și de perspectiva afacerii, Maria Țirchi este responsabilă acolo, la Rediul Mare, de organizare și producere. Mărturia lor comună este că ei fac cu adevărat ceea ce le place.

Cei care îi cunosc pot confirmă că investesc muncă, pasiune, grijă și mulți bani în tehnologii pentru a crește un produs de calitate. Acestea sunt câteva dintre elementele din care se construiește succesul într-un domeniu atât de complex și imprevizibil cum este agricultura Moldovei.

Iar în cazul producătorilor de cartofi Maria și Pavel Țirchi mersul înainte se datorează și colaborării inițiate cu Institutul Naţional de Cercetare și Dezvoltare pentru Cartof Brașov, și vizitelor de documentare la fermierii din Olanda, „care nu depind de vreme - ploi, secetă, înghețuri, unde există condiții de muncă și de utilizare a tehnologiilor avansate, iar statul le acordă o grămadă de subvenții".

Mersul înainte al unor asemenea producători agricoli se datorează mai ales înțelegerii faptului că pentru reușită trebuie să muncești, iar succesul trebuie planificat.

„Cartoful astăzi necesită hotărâre, asocierea producătorilor, infrastructură și susținere din partea statului", acesta este mesajul pe care îl vor împărtăși - cu colegii, cu vizitatorii și cu autoritățile - la Corjeuți, Briceni, la „Festivalului Cartofului", Maria și Pavel Țirchi de la Rediul Mare.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.