print
Monolog în alergare cu atleta Elena Iabanji (Zaharescu) | Revista MOLDOVA de oriunde
12.12.2016
4087

În continuare, vă propunem un monolog în alergare cu atleta Elena Iabanji (Zaharescu).

„Sunt o persoană disciplinată, responsabilă și dedicat”, mărturisește Elena, care este și câștigătoare a Campionatului Naţional de Trail al Portugaliei.

„Pasiunea pentru alergări am moștenit-o de la fratele meu mai mare, un mare atlet, purtător al torței olimpice pe teritoriul Moldovei, în anul 1980. Atunci eram o tânără, făceam mult sport și visam si eu la o  competiție mare”.

sdfghj

„Am reînceput să alerg la 44 de ani, în urma unei intervenții hirurgicale, povestește Elena Iabanji. Boala a fost pentru mine un șoc și m-a făcut să-mi schimb modul de viață. Pentru a mă recupera, am mers la o sala sportivă și am început să alerg pe banda rulantă”.

„Prima competiție la care am participat a fost „Femeile împotriva cancerului. Am mers mai mult din solidaritate și mi-a plăcut foarte mult. Apoi am participat la câteva curse de solidaritate și mi-am zis că aș putea participa și la o competiție adevărată. Cu ajutorul fiului m-am înscris și am început să mă pregătesc. A mers binișor, dar îmi dădeam seama că pot reuși mai bine dacă voi munci mai mult”.

dxfghjnmk

„Pe acest drum am avut noroc și de persoane bune, care m-au ajutat mult. De exemplu, antrenorul de la sală Samuel Castela și echipa EFASEC m-au primit în grupul lor și au împărtășit experiența lor cu mine. Le mulțumesc din suflet!”, povestește atleta Elena Iabanji (Zaharescu).

drftgyh

„Am descoperit competițiile din zona muntoasă datorită unui coleg care m-a invitat la o cursa de 8 kilometri. M-am îndrăgostit imediat de această activitate, ador să alerg prin păduri, prin vii, prin munți și simt atunci că îmi cresc aripi”.

„Astfel mi-am aflat destinul, m-am descoperit pe mine și continui să aflu noi calități pe care nu bănuiam că le am. La ultima competiție la care am participat „24 de ore de alergări” mi-am testat propriile limite. E o nebunie să alergi o zi și o noapte, dar am reușit. M-am plasat pe locul 5 general feminin și pe locul 2 în categoria F40. Îmi place să trăiesc această vârstă, îmi place să simt emoția alergării și să am mulți prieteni cu care să împărtășesc succesele”.

asdfghj

„Mă gândesc mereu la Moldova și aș vrea să fac mai mult pentru a-mi ajuta școala din satul de baștină cu echipament sportiv. Moldova pentru mine este casa, este rădăcina, este temelia fără de care nu poți construi viitorul”, spune atleta Elena Iabanji.

aswedrty7u8i

„Aș vrea ca moldovenii să îngrijească mai mult de propria sănătate și nu să ridice paharul de sănătate. Să facă o plimbare de 30 de minute pe zi, de exemplu. Aceste calități aș vrea să le învățăm de la portughezi”.

zsxdfghjk

Sursă: Revista „MOLDOVA de oriunde”

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.