print
Cristian Teacă – tânărul din Republica Moldova care demonstrează că te poți afirma și peste hotarele țării
15.05.2020
1358

    „Prin muncă omul e slăvit”- acesta este citatul pe care se bazează Cristian, un tânăr din Republica Moldova, stabilit departe de hotarele țării, care muncește zi de zi pentru a-și îndeplini visul.
      Cu toate că și-a început studiile în Republica Moldova, în anul 2011, pe când avea 10 ani a plecat împreună cu părinții săi în Italia.
    Acum Cristian studiază mecanică și electronica și este cel mai bun student al institutului „Ettore San Felice” din Viadana, Mantova.
    Atunci când abia plecase în Italia nu era acceptat de către colegii lui de clasă „M-am adaptat greu cu viața de aici. A fost foarte greu pentru mine, aveam altă gândire față de copiii italieni, deseori se luau de mine din cauza hainelor sau a diferitor mărunțișuri”.

 
  Chiar dacă încă era mic, Cristian s-a adaptat totuși regimului școlar de acolo, ba chiar din primele zile, cunoscând limba italiană, a devenit cel mai bun elev din clasă.
    El s-a gândit de multe ori să renunțe și să revină acasă, dar acum nu s-ar mai întoarce, deoarece după cum spune el viața lui deja e cea de acolo. Copilul care cândva își judeca părinții că l-au luat într-o lume total străină lui, acum le mulțumește pentru oportunitatea de a avea un viitor strălucit.
  Pentru că era foarte timid, la 16 ani el a început să practice boxul „am început să practic boxul pentru a scăpa de timiditate și a deveni mai curajos”. La scurt timp a înțeles că boxul nu e doar o pasiune, ci e ceea cu ce vrea să se ocupe tot restul vieții, în anul 2018 el a început luptele în campionate, unde pentru fiecare luptă câștigată primea câte 50 de euro: „Luptam din plăcere, nu pentru bani. Banii erau doar o mica recompensă pentru efortul depus”. Totuși Cristian a renunțat, deoarece după cum afirmă el, Italia nu e țara în care te poți dezvolta în acest domeniu.
    În afară de box, Cristian participă în fiecare an la competițiile europene Spartan, care constă în curse cu depășirea obstacolelor, în vara anului 2019, el a luat locul 10 pe întreaga Europă. 


  Un idol al său este Michael Jackson, a cărui muzică o adoră și a învățat toate cântecele lui și desigur mișcările de dans.
  Pe lângă toate, o pasiune ascunsă, pe care o ține doar pentru el este dansul, în anul 2015 a participat la un concurs de talente, unde a dansat deghizat în Michael Jackson și la care a luat locul I.

 Visul lui Cristian este să-și înceapă studenția ca să devină inginer-mecanic și să construiască mașini. El muncește mult la acest capitol, fiind unicul student cu 10 pe linie. În anul 2019 și-a făcut stagiul de practică la o fabrică, programa mașinării care construiesc piese de schimb pentru motoare: „Lucram foarte mult, 9 din 12 ore pe zi, eram concentrat doar pe muncă, am lăsat și sala pentru o perioadă. Cei de la fabrică când au văzut că lucrez bine m-au chemat să fiu parte din echipa lor și am lucrat acolo 3 luni, apoi mi-au spus că după ce finalizez studiile ei mă așteaptă.”
  Tânărul îndeamnă pe cei care au un vis să îl urmeze, să nu se dea bătuți și indiferent de situație să meargă mai departe, deoarece doar prin muncă și străduință poți obține ceva.
 

Irina Bantuș, stagiară 


Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.