Toate publicatiile

Promovarea Republicii Moldova în rândul avocaților din Roma: Oportunități economico-juridice și aspectele deontologice
19.07.2019
Reprezentați oficiali ai Republicii Moldova și ai Italiei s-au întrunit pe 17 iulie, în cadrul unei conferințe pentru o cunoaștere și o relaționare mai profundă între cele 2 state. În cadrul evenimentului sub genericul „Republica Moldova: oportunitatea economică-juridică și aspectele deontologice”, acreditat de către Ordinul Avocaților din Roma, s-a pus în discuție în prim-plan avantajele și sectoarele de investiție la nivel de afaceri în Republica Moldova, aspectele legale și fiscale dar și cele deontologice. Ambele părți s-au arătat interesate de a colabora și de a crește nivelul țării sub toate aspectele.
    
Simulare de dezbateri la Bălți: Academia de Liderism Feminin 2019
18.07.2019
Cea de-a patra sesiune de dezbateri publice a avut loc recent la Bălți. Înarmate cu abilități și cunoștințe noi în ceea privește participarea la procesele decizionale, beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Ana Gherasimciuc, Iulia Iapara și Varvara Lenița, au venit să-și justifice profesionalismul și aportul pe care îl pot avea în dezvoltarea comunității din care fac parte.
    
Alexandra Emilianov a adus acasă titlul de vicecampioană europeană U23
18.07.2019
Campionatul european U23 s-a desfăşurat pe 11-14 iulie, în orașul Gävle din Suedia. Alexandra Emilianov a demonstrat cel mai bun rezultat între atleţii moldoveni participanţi la acest concurs.
    
Multimedia Conector pentru Tineri: peste 150 de participanți au creat produse media și au vorbit cu jurnaliști și influenceri
16.07.2019
În perioada 9-12 iulie s-a desfășurat cea de-a doua ediție Multimedia Conector pentru Tineri – școală de vară de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene.
    
Simulare de dezbateri la Cahul: Academia de Liderism Feminin 2019
16.07.2019
Recent, la Cahul, s-a desfășurat o nouă rundă de dezbateri simulate în cadrul proiectului Women 4 Leadership, în care au fost antrenate patru femei care își doresc să ajungă în funcții de conducere. Participantele și-au prezentat obiectivele setate în campania electorală și au răspuns la întrebările adresate de către moderator, cât și de public.
    
Construiește-ți o carieră în Software Testing la Endava
16.07.2019
Odată cu dezvoltarea noilor aplicații și produse IT, apar noi roluri și cerere pentru acești specialiști. În procesul creării de software, pe lângă creatorul și dezvoltatorul ideii, mai există un rol foarte important în proces și anume — specialistul în software testing.
    
Zilele Diasporei
15.07.2019
Stimați membri ai diasporei, după cum cunoașteți deja, în fiecare an, la mijlocul lunii august, la nivel local și central se desfășoară Zilele Diasporei. În acest an, acestea vor fi organizate în perioada 16-17 august.
    
Simulare de dezbateri la Strășeni: Academia de Liderism Feminin 2019
15.07.2019
La data de 10 iulie, în incinta Casei de Cultură din Strășeni, a avut loc ce-a de-a doua simulare de dezbateri publice. Simularea de dezbateri publice este un exercițiu în care beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Elena Crîșmari, Angelina Mistreț și Maria Manoli au reușit să transpună în practic cele învățate în cadrul atelierelor de instruire ale Academiei.
    
Antreprenorii învață să facă afaceri cu impact social
15.07.2019
Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova a organizat pe 11 iulie, o întâlnire de cunoaștere, în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială Republicii Moldova” - un eveniment și o sesiune de informare desfășurată în parteneriat cu Business Development Capital și Gateway&Partners Moldova.
    
Album de război, de Nicolae Pojoga, la Librăria din Centru
15.07.2019
Joi, 18 iulie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Album de război, de Nicolae Pojoga, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Volumul a apărut în cadrul Programului Național de Editare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
    
Corneline Spataru, designer: VEGArte, minimalism și alte forme de artă
12.07.2019
A deprins gustul modei fiind mică și a avut curajul să și-l materializeze prin studii. Corneline Spataru face parte din categoria tinerilor designeri care vor să schimbe concepții și să atragă atenția asupra problemelor de mediu, încercând să facă din artă un factor de responsabilizare a societății. Cum a fost experiența de studii în România și Franța, cum ar vrea să se vorbească peste ani despre ea, cât și despre proiectele pe care le realizează, aflați în interviul de mai jos.
    
„Media Conectează Tinerii”. Peste 150 de tineri din toate regiunile R. Moldova vor sta de vorbă cu specialiști media și jurnaliști
11.07.2019
Peste 150 de tineri din toate regiunile R. Moldova vor sta de vorbă cu specialiști media și jurnaliști, vor descoperi educația media, vor discuta despre manipulare și știri false, în cadrul evenimentului „Media conectează tinerii”, care se desfășoară vineri, 12 iulie, de la ora 10:00, la Tekwill (str. Studenților 9/11).
    
Update Galerie online cu oamenii desenați de Glebus Sainciuc
10.07.2019
Dacă oamenii pe care i-a desenat măcar o dată pictorul Glebus Sainciuc ar aduna aceste desene într-un album, am crea astfel o bibliotecă imensă, cu milioane de pagini.
    
Simulare de dezbateri la Ialoveni: Academia de Liderism Feminin 2019
09.07.2019
Pe data de 5 iulie, la Ialoveni, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat șase dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin. Femeile participante în proiectul „Women 4 Leadership” s-au pregătit pentru aceste dezbateri timp de mai multe luni, pe parcursul cărora și-au dezvoltat abilitățile de a fi lidere în comunitățile din care fac parte.
    
Asociația Obștească „AZI” a identificat Grupurile Locale de Suport
09.07.2019
În perioada lunilor mai-iunie 2019, Asociaţia Obştească „AZI” a organizat şedințe de lucru în localităţile Burlacu şi Slobozia Mare, cu privire la identificarea Grupurilor Locale de suport.
    
Iulia Mazilu: „Un job trebuie să-ți ofere aripi pentru ca tu să-ți urmezi aspirațiile. IT-ul îți asigură această posibilitate”
09.07.2019
Cu o diplomă de licență în Jurnalism, Iulia Mazilu a sfidat toate stereotipurile, iar acum își construiește o carieră frumoasă în IT. Este Inginer în Managementul Aplicațiilor la compania Endava, poziție ce implică mentenanța întregului ciclu de dezvoltare a unei aplicații.
    
Basarabia necunoscută. Ediție în 3 volume (volumul I), de Iurie Colesnic, la Librăria din Centru
09.07.2019
Joi, 11 iulie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume (volumul I), de Iurie Colesnic, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Volumul a apărut în cadrul Programului Național de Editare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
    
Elena Blanaru: „Vreau să particip la viața politică a țării”
08.07.2019
Elena Blanaru este o femeie antreprenoare, care vine în acest sector după o activitate de șase ani în domeniul culturii. Imboldul de a învăța și a se dezvolta pe plan profesional, cât și personal au adus-o la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Aici reușește să se descopere și să înțeleagă cum poate să schimbe societatea în care trăiește, prin intermediul experienței sale.
    
Tinerii din Bălți și Drochia învață despre inițierea și gestionarea afacerilor
08.07.2019
Tinerii din Bălți și Drochia au avut parte de instruirea „Inițierea și gestionarea afacerii”, în cadrul cursului despre administrarea și planificarea activității de antreprenoriat „De la Idee, la Succes!” cu sustinerea Gateway&Partners Moldova.
    
Laura Ignat: Bijuterii confecționate cu suflet și pasiune
08.07.2019
Laura Ignat este o tânără studentă, care pe lângă studiile din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, aceasta dedică timpul său confecțiilor manuale. Migala și răbdarea pe care o are pentru lucrurile hand-made, face ca procesul să fie o adevărată plăcere pentru ea. După spusele Laurei, lucrul pe care îl face este pentru a bucura persoanele cu un gust bun și suflet frumos.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.