Toate publicatiile

#StămAcasă. Spectacolul continuă. Hamlet– al doilea spectacol unteatru oferit gratuit cu sprijinul glo
31.03.2020
După succesul primei transmisiuni live de pe pagina de Facebook unteatru, glo continuă să susțină inițiativa artistică a proiectului cultural independent, oferind iubitorilor de teatru un al doilea spectacol gratuit. Miercuri, pe 1 aprilie, de la ora 19:00, românii din întreaga lume vor putea urmări, printr-o transmisiune online, spectacolul Hamlet, cu Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek.
    
Coliba Albastră - grupul de inițiativă care sprijină persoanele fără adăpost
31.03.2020
Pe 29 martie a fost lansat grupul de inițiativă Coliba Albastră - grup care sprijină persoanele fără adăpost. Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ a apărut ca o necesitate de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili în contextul crizei pandemice de COVID19. Grupul vine în sprijinul persoanelor care sunt lipsiți și de ultimul refugiu pe timp de pandemie: o casă.
    
11 pași simpli în menținerea sănătății corpului
30.03.2020
Ați obosit de stat în casă și de lucrul încontinuu în fața computerului? Anastasia Sara, antrenoare de yoga, vine cu un set de exerciții pentru a vă desprinde de rutina casnică.
    
Fructele uscate – alternativa sănătoasă a dulciurilor
28.03.2020
Dacă vă întrebați ce gustare ar putea să vă împlinească pofta de dulce, vă spunem că alternativa sunt fructele uscate. Lansați pe piața din Republica Moldova de aproape un, „Fructe uscate Moldova” își propune să aducă la dispoziția consumatorilor produse naturale, delicioase, dar și cel mai important – sănătoase. De toate acestea vă puteți convinge și singuri din interviul acordat de autoarea brandului, Anastasia Agafonov.
    
(FOTO) Gingășii de primăvară
27.03.2020
Dacă tot e primăvară, așa să fie. Iar dacă tot e carantină și nu putem ieși din case, organizăm propria noastră expoziție.
    
#StămAcasă: premiere în weekend și filme difuzate gratuit pe TIFF Unlimited
27.03.2020
TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, vine cu o selecție de filme accesibile gratuit și cu propunerea de a transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în această complicată perioadă de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online. Începând din 28-29 martie și pe tot parcursul perioadei de #CaranTIFF, iubitorii de film se pot întâlni virtual, în fiecare weekend, de la orele 17.00 și 21.00, pe unlimited.tiff.ro.
    
Călătorii virtuale din propria locuință: de la Grădina Zoologică din San Diego până la explorarea spațială cu NASA
26.03.2020
Pandemia la nivel mondial a făcut ca sute de muzee, săli de concerte, grădini zoologice și alte spații pentru manifestații culturale să se închidă. Specialiștii ne îndeamnă să păstrăm distanța socială, însă noi o putem face într-un mod pozitiv, cu activități interesante, care să ne mențină starea de bine.
    
Biblioteca Virtuală Humanitas poate fi descărcată gratuit
26.03.2020
Aproximativ 45 de ebook-uri din Biblioteca Virtuală Humanitas sunt puse, gratuit, la dispoziția publicului în perioada de carantină. Deși librăriile fizice au fost închise, cei de la Humanitas te îndeamnă să citești o serie de cărți în format pdf, printr-un simplu click.
    
Lecturi în vremea pandemiei de la Cristina Doba&Elibraria.eu
25.03.2020
O activitate potrivită oricând este lectura, iar în aceste timpuri îți poate oferi satisfacții duble. Cristina Doba, fondatoarea Elibraria.eu, ne recomandă 5 cărți ale scriitorilor autohtoni, bune de citit în vreme de pandemie.
    
Concurs pentru elaborarea a trei pagini web și a unei aplicații digitale de notificare | Termen limită 5 aprilie 2020
25.03.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea unei companii IT pentru elaborare a trei pagini web și a unui instrument de informare și consultare a cetățenilor în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
InnSpirECO, proiect artistic despre și pentru binele ecologiei din Moldova!
24.03.2020
Proiectul InnSpirECO este creat cu scopul de informare a societății printr-o metodă creativă despre crizaecologică și necesitatea sortării deșeurilor în Moldova precum și educarea generațiilor cu o atitudinecivică corectă.
    
ARDE - piesa despre acceptarea de sine, lupte interioare și găsirea păcii sufletești
24.03.2020
Cronic este trupa rock creată în februarie 2019 care-și definește stilul drept unul cu influențe indie, post-punk și alternative. La aproximativ un an de la fondare, Cronic a lansat piesa, „Arde”, care ne bucură nu doar auzul, dar și văzul în primăvara aceasta.
    
#stămacasă și... ne jucăm
24.03.2020
Dacă tot suntem în regim de carantină și avem timp liber în care ne plictisim, am decis să vă propunem o listă de jocuri care v-ar distra un pic, dar și vă va motiva să #stațiacasă.
    
Nicoleta Bugan:„Trebuia doar să mă accept pe mine, să nu atrag atenția la părerile celor din jur”
24.03.2020
Nicoleta Bugan este o tânără din Chișinău care face modeling de la vârsta de 14 ani. Ea ne povestește despre experiența ei în domeniul modellingului, colaborarea recentă cu Carla’s Dreams, dar și cum a devenit profesoară în acest domeniu la doar 18 ani.
    
Interviu cu Victoria Rusnac – autoarea mixurilor de sănătate Honey-House
23.03.2020
Honey-House este, după cum relatează autoarea produsului – Victoria Rusnac, „un deliciu sută la sută natural și extrem de benefic”. Fiind un produs nou pe piața din Moldova, oamenii nu s-au grăbit să-l cumpere. Însă Victoria a depus tot efortul posibil pentru ca fiecare să îi cunoască produsul și să poată beneficia de proprietățile lui. În acest interviu aflați chiar de la autoarea mixurilor ce prezintă acestea și ce efecte au asupra sănătății.
    
Maria LIBRO, despre carnetele care rezonează cu ființa și duhul omului
23.03.2020
Maria Crygun este o tânără pasionată de pictură și arta vizuală, care reușește să transpună creativitatea în copertele handmade pe care le face. Cum a început această pasiune? Ce tehnici folosește? Care este mesajul pe care vrea să-l transmită? Maria ne-a răspuns într-un interviu pentru Stiripozitive.eu.
    
Atunci când vom ieși din casă…
23.03.2020
Va trebui să învățăm să devenim oameni. Liberi. Va trebui să învățăm să-i atingem pe oamenii dragi mai des decât ecranele. Și să-i ajutăm.
    
100 de eBook-uri Cartier. Pentru prieteniile lungi
19.03.2020
Oriunde ați fi - Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Germania, China, SUA, Maroc, Mexic sau Canada –puteți descărca și citi. Gestul nostru este, mai ales, pentru cei care sunt singuri, izolați, departe de casă. Cititul alină în vremuri de restriște. Acasă poate fi oriunde.
    
Cleopatra Stratan: „Am sperat că voi avea din nou succes și așa a fost”
18.03.2020
Cleopatra Stratan este o tânără artistă din Republica Moldova care și-a început cariera muzicală la vârsta de 3 ani. Acum, la cei 17 ani, artista ne povestește despre ce înseamnă muzica pentru ea și despre pasiunea ei de a-și exprima sentimentele prin versuri, deși le scrie încă din clasa a III-a, abia acum a prins curajul de a le publica.
    
Cele mai apreciate proiecte din cadrul programului de granturi inițiat de Fondul pentru Tineri Ialoveni
17.03.2020
În perioada 10 – 15 martie 2020, publicul a avut posibilitatea să voteze inițiativele favorite din lista celor 41 proiecte depuse spre finanțare de către consilii locale de tineret și grupuri de inițiativă, din douăzeci localități ale raionului Ialoveni, în runda a XX-a a Programului de granturi mici. În total, proiectele au adunat 5342 voturi.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.