Toate publicatiile

9 medalii pentru spumantele din Moldova la „Effervescents du Monde-2019”
21.11.2019
Spumantele din Republica Moldova au participat, pentru al doilea an consecutiv, la „Effervescents du Monde-2019”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale dedicate acestui tip de vin și unicul în lume care se desfășoară conform standardelor de calitate ISO pentru analiza senzorială. Cea de-a XVII-a ediție s-a desfășurat în perioada 13-15 noiembrie în orașul francez Dijon și a completat palmaresul „Wine of Moldova” cu 9 medalii.
    
„Bun venit în Toscana!”
20.11.2019
A fost dat start Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, iar Radisson Blu Leogrand Hotel a găzduit serata de deschidere la Chișinău. La eveniment și-a marcat prezența Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Firenze, Alessandro Signorini, promotori ai culturii italiene în Moldova, desigur admiratorii acesteia și invitații speciali, studenți ai Institutul de Formarea Profesională în Domeniul Hotelier din Castelfiorentino.
    
Constantin a construit la școală un foișor pentru copii, din grantul Youth Empowerment Program și din strângere de fonduri în satul natal Glinjeni, Fălești
20.11.2019
Proiectul „Împreună pentru o educație de calitate” a fost gândit de Constantin Dombrovschi cu scopul de a schimba lucrurile din localitatea natală. Datorită Programului Youth Empowerment și cu suportul Ludmilei Jalbă, reprezentantă Keystone Moldova, Constantin și-a propus să amenajeze un loc unde locuitorii satului Glinjeni, Fălești, să se odihnească și să-și petreacă util timpul.
    
Bună ziua și salut, vă iubesc, v-ador, vă pup!
19.11.2019
Spectacolul „GOGOȘICA”, ultima premieră din 2019, va fi prezentat la data de 24 Noiembrie, la 11:00, în incinta Centrului Cultural „Odeon”.Veniți să vedeți cum copiii se vor distra în timpul spectacolului, veniți să simțiți vibrațiile unui spectacol de animație pentru copii, veniți să trăiți bucuria!Veniți să prindeți momente frumoase pentru comunitatea voastră, pentru că vrem să împărțim emoțiile și dragostea noastră la cât mai mulți oameni!
    
Anunț pentru selectarea unei companii media în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
19.11.2019
Proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” este realizat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis" (IVC), cu sprijinul oferit de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova.
    
Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț
19.11.2019
Vinerea neagră este a patra zi de vineri a lunii noiembrie. Așa zice tradiția. Tradiția mai constată că în vinerea neagră marile magazine vând mărfurile la reduceri substanțiale.
    
„Dor de Codru” – un nou traseu turistic rural readuce la viață economia locală
19.11.2019
O poartă impunătoare din lemn sculptat manual este prima atracție turistică, dar și cartea de vizită a satului Ciorești. De aici începe drumul către celelalte destinații: Dolna și Micleușeni.
    
Campanie inedită în autonomia găgăuză: tinerii căsătoriţi învaţă să prevină conflictele şi violenţa în familie
18.11.2019
„Despre orice familie se poate scrie o carte. Pentru ca istoria unui cuplu să fie una fericită, în ea nu trebuie să existe loc pentru violenţă”, aceasta este reţeta unei căsnicii în varianta soţilor Cătălina şi Gheorghe Vîlciu. Cei doi s-a căsătorit acum câteva săptămâni la primăria din Chirsova, o localitate din autonomia găgăuză.
    
Săptămâna cu arome ale bucătăriei italiene la Chișinău
17.11.2019
Ambasada Italiei în Republica Moldova, în colaborare cu parteneri săi, organizează în perioada 18-24 noiembrie cea de-a IV-a Ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume. În această săptămână se vor organiza evenimente de către cele 300 de misiuni diplomatice.
    
Nadia Izosimova, pictoriță: „Vreau ca toți oamenii să înțeleagă că viața este frumoasă, chiar și atunci când ei nu își dau seama de aceasta”
15.11.2019
Nadia Izosimova este o tânără pictoriță din Moldova care, putem spune, vede frumosul în tot ce o înconjoară. Pasionată de pictură, aceasta urmărește să dea culoare nu doar frumosului, dar și lucrurilor, emoțiilor pe care adesea le considerăm negative.
    
„Cât de Incluzive sunt Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019?”
15.11.2019
Astăzi a fost lansat raportul final de monitorizare din perspectiva incluziunii persoanelor cu dizabilități şi a persoanelor de etnie romă.
    
Doina Cernavca, fondatoarea „Ajută un Om”: „Noi toți avem puterea de a schimba mentalități și comunități”
14.11.2019
Ultimele luni din an sunt despre bunătate, dăruire și grijă față de aproapele nostru. Deși nu există o legitate și trebuie să fim buni anul împrejur, în preajma sărbătorilor putem aduce bucurie celor aflați în situații defavorizate. Doina Cernavca, fondatoarea „Clubul Nostru” și a organizației non-guvernamentale „Ajută un Om”, de câțiva ani, organizează alături de oamenii din comunitate proiectele „Cadoul din cutia de pantofi” și „Încalță un copil pentru iarnă”. Cum putem face o lume mai bună, ce lecții a învățat în cei 9 ani de campanii sociale, aflăm în interviul pe care l-a oferit pentru stiripozitive.eu.
    
Vernisarea expoziției personale de pictură a Victoriei ROCACIUC
14.11.2019
Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova vă invită la vernisarea expoziției personale de pictură a Victoriei ROCACIUC, artist plastic, pictor, profesor, doctor în studiul artelor, conferențiar cercetător, cercetător științific superior, Institutul Patrimoniului Cultural al MECC, cu genericul „Rapsodia expresivității”.
    
Fundația Hospice Angelus Moldova împlinește 20 de ani și organizează un concert aniversar
13.11.2019
Hospice Angelus Moldova, în colaborare cu Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici", organizează concertul aniversar a celor 20 de ani de activitate a Fundației. Evenimentul va avea loc în data de 29 noiembrie, începând cu orele 18:30.
    
Totalurile Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere"
12.11.2019
Fundația Est-Europeană, în perioada 7-8 noiembrie, a desfășurat Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere". Târgul Național a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, beneficiari ai proiectului, cât și oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova.
    
Totalizarea proiectului „Construim punți, depășim bariere” Târgul Național al inițiativelor locale a adunat organizațiile non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului
12.11.2019
Pe 7 și 8 noiembrie 2019, Fundația Est-Europeană a desfășurat Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere". Târgul Național a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, beneficiari ai proiectului, dar și oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova.
    
Gala „Premiul media pentru tineri 2019” – spațiu de promovare a tinerilor
11.11.2019
Un nou eveniment marca Centrul Media pentru Tineri a avut loc pe 10 noiembrie. Gala „Premiul media pentru tineri 2019”, aflată la cea de a patra ediție, a anunțat câștigătorii proiectului. Peste 12 tineri au fost premiați cu diplome, cărți, telefoane performante, cărți electronice, dar și o cameră foto-video.
    
Tech Women Ambassadors – o nouă inițiativă vine să inspire fetele și femeile să urmeze o carieră în IT
08.11.2019
Proiectul „Tekwill” și Comunitatea Tech Women lansează o nouă inițiativă – „Tech Women Ambassadors”, un program menit să intensifice și să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul Tehnologiei Informației, dar și să inspire și să încurajeze aspirațiile fetelor care își doresc să îmbrățișeze o carieră în această industrie.
    
Peste 100 de reprezentanți și beneficiari ai ONG-urilor participă la Târgul inițiativelor locale
08.11.2019
Organizații non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, participante în cadrul proiectului „Construim punți, depăşim bariere”, implementat de către Fundația Est-Europeană, participă în cadrul unui târg al inițiativelor locale.
    
Voluntarii din regiunea de sud sunt invitați să aplice la „Festivalul Regional al Voluntarilor din regiunea de Sud 2019”
07.11.2019
Asociația Obștească „Perspectiva”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, invită voluntarii din regiunea de sud să depună dosarele la „Festivalul Regional al Voluntarilor din regiunea de Sud 2019”.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.