Toate publicatiile

Echipa filmului Urma lansează videoclipul „A Place for Me” pentru trupa Urma
21.02.2020
Echipa filmului Urma, în regia lui Dorian Boguță, actor și regizor de origine basarabeană, împreună cu formația Urma lansează un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ: A Place for Me, de pe albumul Trend Off din 2007. Urma intră în cinematografele din toată țara pe 6 martie, distribuit de Transilvania Film.
    
Elevii din Mereni au o livadă cu 70 de pomi de alun
20.02.2020
Curtea liceului „Emil Nicula” din satul Mereni are acum o livadă cu 70 de pomi de alun. Meritul este al elevilor liceului care s-au mobilizat în perioada campaniei Hai Moldova și au colectat 2 004 kilograme de deșeuri electrice. Reușita le-a fost răsplătită de compania EUROALUN, care le-a oferit drept premiu o livadă de alun. Mai mult, echipa de la EUROALUN a participat alături de elevi la plantarea, care a avut loc miercuri, 19 februarie.
    
Despre pasiuni și colecții, cu moldoveanul ajuns în cartea recordurilor Guiness, Petru Costin
19.02.2020
Petru Costin este colecționarul care a dus faima Republicii Moldova în toată lumea, ajungând în Cartea Recordurilor Guiness. Din 2007 se poate mândri cu Muzeul Serviciului Vamal pe care l-a înființat și unde are expuse colecții excepționale de uniforme militare, chipiuri din aceeași categorie, obiecte din epoca medievală , monede, icoane și altele.
    
5 povești de dragoste din romanele românești
19.02.2020
Luna februarie este una dedicată dragostei, sentimentelor pure pe care le împărtășim persoanelor dragi. Ziua Îndrăgostiților a trecut, dar urmează Dragobetele pe 24 februarie, sărbătoarea dragostei românești. Îți propunem 5 povești de dragoste din romanele românești pe care merită să le citești.
    
Târgul de Daruri Dulci – promotor al produselor autohtone
18.02.2020
În ajun de ziua femeilor, aproximativ 30 de antreprenoare de la noi vor avea ocazia să-și prezinte produsele efectuate cu mâinile lor la Târgul de Daruri Dulci. Organizat anual, acesta vine să contribuie la susținerea micilor antreprenori autohtoni, dar și la promovarea acestora.
    
Elevii din Mereni își vor planta livada de alun câștigată în campania Hai Moldova
18.02.2020
Elevii liceului „Emil Nicula” din satul Mereni, Anenii Noi, au colectat 2 004 kilograme de deșeuri electronice în cadrul campaniei Hai Moldova și au câștigat, prin urmare, o livadă de alun pentru școala lor. Miercuri, 19 februarie, mergem să plantăm împreună pomii de alun, de unde elevii vor putea gusta deja roadele peste 4 ani.
    
JTI, singurul angajator din Moldova certificat Top Employer pentru a șaptea oară consecutiv
18.02.2020
Compania JTI a fost certificată Top Employer (angajator de top) în Moldova și la nivel european pentru al șaptelea an consecutiv, de către Institutul Top Employers, în cadrul ceremoniei oficiale de decernare a premiilor, care a avut loc în Amsterdam.
    
Lansarea volumului Narațiuni ale erosului, de Nina Corcinschi, la Librăria din Centru
18.02.2020
Joi, 20 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Narațiuni ale erosului, de Nina Corcinschi, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.
    
„Construim parteneriate, consolidăm transparența și contribuim la dezvoltarea locală” | Interviu cu Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici
17.02.2020
12 organizații ale societății civile și 12 administrații publice locale din trei raioane ale țării – Anenii Noi, Călărași și Strășeni, se află în prim-planul unui proiect de promovare a democrației participative și de sporire a transparenței locale, realizat de către Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, dezvăluie esența proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” și explică legătura dintre participarea cetățenilor și dezvoltarea comunitară.
    
Oportunitate pentru tinerii din Cahul: Aplică la Programul de Granturi Mici 2020, ediția a VII-a!
17.02.2020
Tinerii dornici de implicare în comunitate sunt îndemnați să aplice la Programul de Granturi Mici 2020, ediția a VII-a. Apelul de participare vine din partea Fondului pentru Tineri Cahul, creat în cadrul Asociației Obștești „Perspectiva”.
    
Frumusețea văzută prin obiectivul fotografei Gabi Hadiev
17.02.2020
Gabi Hadiev este fotografa care a reușit să-și transforme și înmulțească dragostea pentru fotografie pe parcurs. Chipul uman, liniile fine care scot la iveală gingășia și senzualitatea sunt câteva repere pentru fotografia pe care o face Gabi. A pornit de la a face fotografii colegelor de clasă, iar în prezent are un portofoliu bogat cu care se poate mândri.
    
Grigore Vieru - poetul secolului grăbit
14.02.2020
Cu prilejul consemnării a 85 ani de la nașterea marelui poet, Grigore Vieru, în incinta Bibliotecii Naționale este inaugurată expoziția „Grigore Vieru - poetul secolului grăbit”, care cuprinde circa 150 de lucrări semnate de poet.
    
Lansarea romanului Orașul promis de Valentina Șcerbani, la Librăria din Centru
14.02.2020
Marți, 18 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea romanului Orașul promis de Valentina Șcerbani, apărut la Editura Tracus Arte, București.
    
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) solicită Parlamentului și Guvernului ca indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului să fie indexată anual la rata inflației
13.02.2020
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) solicită Parlamentului și Guvernului ca indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului să fie indexată anual la rata inflației. Situația curentă, în care această indemnizație este acordată pentru o perioadă de la 1,5-3 ani, fără a fi ajustată la rata inflației, dezavantajează foarte mult beneficiarii cu o indemnizație relativ mică, deoarece anual, puterea de cumpărare a acesteia este redusă de creșterea ratei inflației.
    
Grant de până la 10 000 lei pentru tinerii din raionul Cahul
12.02.2020
Fondul pentru Tineri Cahul vă invită să participați la Atelierul de instuire privind „SCRIEREA DE PROIECTE” destinat tinerilor interesați să aplice la PROGRAMUL DE GRANTURI MICI 2020, ediția a VII -a. Atelierul se va desfășura pe 8 și 15 februarie 2020, ora 10:00, în mun. Cahul, str. Independenței 6, Sala de Ședințe, etajul 4, Primăria Municipiului Cahul.
    
Pomul Vieții 2020 – agenda evenimentelor la care vom ajunge anul acesta
12.02.2020
Calendarul Pomul Vieții 2020 prezintă o agendă a evenimentelor cultural-turistice care au drept scop promovarea valorilor, resurselor naționale, cât și a turismului local.
    
Ștefan Susai: Omul în căutarea țăranului autentic
12.02.2020
Ștefan Susai este scriitor, jurnalist român, care de ani buni colindă satele din Republica Moldova. Aici a pornit în descoperirea stațiilor de așteptare - numite metaforic Stațiile Vieții, iar în ultimii ani a salvat de la dispariție covoarele din Cioropcani – o adevărată comoară pentru patrimoniul național.
    
Ialoveni: Generația Z, tot mai interesată de scrierea proiectelor de dezvoltare comunitară
12.02.2020
Tinerii beneficiari ai Fondului pentru Tineri Ialoveni au participat la atelierul de instruire „Managementul proiectelor de dezvoltare comunitară”, organizat în perioada 8-9 februarie, în sala de conferințe a Complexului Turistic Costești. Cei peste 35 de tineri participanţi reprezintă grupurile de inițiativă civică și consiliile de tineret din 14 localități ale raionului: Ialoveni, Costești, Horești, Zâmbreni, Mileștii Mici, Cărbuna, Hansca, Văsieni, Ulmu, Sociteni, Molești, Suruceni, Gangura, Horodca.
    
Dorina Țurcan: „Suntem diferiți, dar la fel”
11.02.2020
Proiectul „21” realizat de Dorina Țurcan în cadrul primei ediții de Fashion Proiect a Universității Tehnice a Moldovei vine să promoveze solidaritatea față de persoanele cu sindromul Down.
    
Concurs pentru elaborarea a trei pagini web și a unei aplicații digitale de notificare
10.02.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea unei companii IT pentru elaborare a trei pagini web și a unui instrument digital de informare și consultare a cetățenilor în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.