Toate publicatiile

Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional de dimensiuni record la Festivalul Vinului Moldovei din România
19.09.2019
,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul cu care vinificatorii moldoveni reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară ,,Wine of Moldova. A legend alive” au invitat publicul din România să descopere vinurile, muzica și gastronomia națională. Cea de-a două ediție a Festivalului Vinului Moldovei s-a desfășurat în perioada 14 și 15 septembrie la Lagoo Snagov, situat într-o comună de lângă București. Evenimentul dedicat produsului mândriei naționale de la Snagov, din acest an, vine după ce manifestări similare au avut loc la Cluj și Brașov.
    
Managementul financiar pentru tinerii antreprenori și startup-urile de la Orhei
18.09.2019
Tinerii din orașul Orhei și din regiune au avut parte de un training despre Managementul financiar, susținut de către Angela Gladei. Aceștia au aflat ce înseamnă un management financiar eficient, un bilanț contabil, dar și cum înțelegem și interpretăm indicatorii financiari.
    
Hospice Angelus Moldova te invită să devii voluntar
18.09.2019
Fundația Filantropică Hospice Angelus Moldova te invită să-ți lărgești orizonturile și să te dezvolți multilateral devenind parte a echipei de voluntari Hospice Angelus.
    
Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului 2018, ediția a 23-a
18.09.2019
Biblioteca Naţională a Republicii Moldova efectuează anual studiul sociologic Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului, care tinde să contribuie la augmentarea lecturii, dezvoltarea culturii acesteia, diversificarea actului de lectură de către cetățeni.
    
Afacere socială la Isacova
17.09.2019
În satul Isacova, raionul Orhei, acolo unde se află Casa Angelus, a fost lansată o afacere socială. În acest an, a fost cultivată o livadă de pomi fructiferi și două sere cu roșii, castraveți și ardei care asigura consumul intern al Centrului de Îngrijire Paliativă. Acest proiect a fost realizat din resursele acordate de către Uniunea Europeană prin intermediul Fundației Est-Europene.
    
În premieră pentru Republica Moldova - Gala transparenței locale și-a desemnat premianții!
17.09.2019
Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale au fost premiate pe 13 septembrie la Chișinău, în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de Centrul CONTACT, în calitate de beneficiar al proiectului „Sporirea transparenței administrației publice locale din Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”, cu suportul financiar al Fondului pentru Democrație al Națiunilor Unite (UNDEF).
    
Securitatea cibernetică: trend sau motiv de îngrijorare
14.09.2019
Întrucât ne aflăm în era tehnologiilor și fiecare din noi dorește ca informația personală să fie cât mai în siguranță, comunitatea Security Espresso și Universitatea Tehnică din Moldova în parteneriat cu Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică au organizat astăzi, 14 septembrie, o conferință informativă bazată pe securitate și hacking.
    
Victoria Dunford: „Inaugurarea oficială a Complexului Phoenix din raionul Râșcani este un raport oficial față de donatorii și susținătorii noștri”
13.09.2019
Despre Victoria Dunford s-au scris multe lucruri. Este laureată a Premiului Național 2018, a fost decorată cu medalia „British Empire Medal” de către regina Marii Britanii și este implicată în diferite proiecte sociale din Republica Moldova. Probabil puțini cunosc că Victoria este un om simplu, născută în satul Mihaileni, r-nul Râșcani. Crescută într-o familie unită cu mama și fratele ei doar, deoarece tăticul ei a decedat din păcate într-un accident, câteva luni înainte de nașterea Victoriei. Este absolventă a facultății de chimie analitică a Universității de Stat din Moldova și îi place nespus de mult să citească.
    
A fost dat startul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX
12.09.2019
Cel mai progresist și accesibil festival internațional de film documentar din țară – MOLDOX – a pornit proiectoarele. Timp de șase zile, orașul Cahul va fi centrul cinematografic al țării, găzduind cea de-a patra ediție a festivalului, cu tema „METAMORFOZE”.
    
Moldovan National Youth Orchestra duce muzica clasică și în stânga Nistrului
12.09.2019
Moldovan National Youth Orchestra (MNYO) lansează un nou proiect cultural inedit - un turneu muzical complex și variat cu un parcurs total de circa 2.500 km. În perioada septembrie 2019 - iunie 2020, orchestra va organiza 10 concerte pe ambele maluri ale Nistrului, dintre care nouă în stânga Nistrului.
    
Ion Cârchelan: Picturile care te fac să te simți acasă
11.09.2019
Ion Cârchelan este acuarelistul care a reușit prin intermediul lucrărilor sale să transmită peste ocean frumusețea satului moldovenesc. Pentru a afla mai multe din viața și activitatea pictorului, urmăriți interviul de mai jos.
    
O nouă provocare pentru tineri: Aplică la programul CHALLENGER 7!
11.09.2019
Challenger reprezintă un program cu durata de un an, ce oferă un set de instruiri tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, ce activează în diverse domenii. Programul pregătește tinerii să analizeze critic problemele societății, să propună și să dezbată soluții reale.
    
„MOLDOVA INEGALĂ, Analiza celor mai relevante inegalități din Republica Moldova!”
11.09.2019
Pe data de 10 septembrie, a fost lansat studiul „Moldova inegală, Analiza celor mai relevante inegalități din Republica Moldova”. Analiză are scopul de a identifica și analiza inegalitățile de bază pentru grupurile vulnerabile din Moldova.
    
„Ia o carte – Donează o carte”
10.09.2019
Locuitorii orașului Cahul au posibilitatea de a citi mai mult, asta datorită bibliotecii stradale recent lansate. Pe data de 7 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a proiectului „Ia o carte – Donează o carte”, realizat de către echipa Pro-Lectura, studenți ai Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.
    
Hai Moldova te invită să-ți aduci electronicele uzate la IarmarEco
10.09.2019
Sâmbătă și duminică, 14 și 15 septembrie, Hai Moldova te invită să dăm start curățeniei naționale de deșeuri electronice și electrice, începând de la IarmarEco. Pe data de 14 septembrie, ora 19.00, poți viziona un film documentar despre experimentele agricole atomice făcute în perioada sovietică în Moldova, „Grădina Sovietică”, iar pe data de 15 septembrie, de la ora 13.30, poți să participi în cadrul unei discuții la tema situației actuale a deșeurilor din Moldova.
    
Lelița Franța joacă sârba moldovenească
09.09.2019
Concertul de închidere al turneului „Lelița Franța joacă sârba moldovenească” a avut loc recent, în curtea bisericii Sf. Dumitru din Chișinău, artiștii francezi și basarabeni au încântat audiența cu operele mai puțin cunoscute ale compozitorilor basarabeni ai secolului XX.
    
Atelier de film documentar pe tema migrației
09.09.2019
Dacă ești tânăr cineast, tânăr cinefil sau doar tânăr, te invităm să participi la un atelier de film documentar pe tema migrației (o abordare pozitivă!), care va avea ca finalitate producțiaunui film documentar.
    
Întreprinderea socială apicolă „Darul Albinelor” a strâns prima recoltă de miere
06.09.2019
Asociația Copiilor Surzi din Moldova (ACSM) anunță lansarea unei Întreprinderi sociale apicole – „Darul Albinelor” – o stupină de albine cu peste 50 de familii, situată în satul Cimișeni, raionul Criuleni. Lansarea stupinei a fost marcată de recoltarea și degustarea mierii, care a fost un prilej de dialog dintre organizațiile de suport și întreprinderile sociale.
    
Un renumit specialist francez în vinificaţia durabilă va contribui cu expertiza sa la elaborarea Strategiei „Vinul Moldovei 2030”
06.09.2019
Strategia „Vinul Moldovei 2030”, care urmează să contureze evoluţia sectorului vitivinicol pentru următorul deceniu, va include şi conceptul dezvoltării durabile. Pentru a se asigura că documentului de viziune strategică va fi în concordanţă deplină cu obiectivele globale (Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă), Oficiul Naţional al Viei şi Vinului va colabora cu un expert internaţional în dezvoltarea durabilă, care va face parte din grupurile tehnice pentru elaborarea strategiei.
    
Peste 100 de femei și bărbați din 7 țări din regiune participă la Chișinău la consultările „Beijing+25” axate pe consolidarea drepturilor femeilor
04.09.2019
Peste 100 de femei și bărbați din șapte țări – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, România și Ucraina – s-au reunit la Chișinău, la 4 și 5 septembrie 2019, în cadrul Consultărilor sub-regionale „Beijing+25” pentru a discuta realizările și acțiunile de urmat, după aproape 25 de ani de la adoptarea Declarației de la Beijing și a Platformei de Acțiune privind consolidarea drepturilor femeilor.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.