Toate publicatiile

„Chocolife” - ciocolata creată de Nadejda Josan din dorința de a mânca sănătos
25.09.2020
Nadejda Josan este fondatoarea brandului „Chocolife” care oferă produse din ciocolată pe baza de cacao și unt de cacao fără aditivi dăunători. Din 2017 până în prezent, perioadă în care s-a inițiat și dezvoltat brandul, ciocolatiera a permis consumatorilor să beneficieze de un produs calitativ care poate fi recomandat persoanelor alergice și copiilor.
    
„Hospice Angelus Moldova” alină suferința bolnavilor incurabili
25.09.2020
Grijă, încredere și înțelegere. De asta au parte bolnavii incurabili le care reușesc să ajungă membrii și voluntarii Fundației „Hospice Angelus Moldova”. Din anul 2001, echipele organizației oferă îngrijiri medicale celor care nu mai au vreo speranță de viață. Le deschid ușa pentru a le pansa rănile și a le alina durerea cu o vorba bună sau un zâmbet.
    
Tinerii din raionul Ștefan Vodă își fac vocea auzită prin implicare!
24.09.2020
Instalarea filtrelor de apă în școli, plantarea pomilor în spațiile verzi și amenajarea sau dotarea sălilor de fitness cu echipamente sportive. Sunt doar câteva dintre inițiativele implementate de elevii și tinerii din raionul Ștefan Vodă cu suportul A.O. „Asociației de Dezvoltare Durabilă Generația Pro”, care i-a ajutat să obțină mini-granturi. Totodată, cu ajutorul financiar al UE și Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene, organizația a creat „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Ștefan Vodă”, prin intermediul căruia a impulsionat șase beneficiari să-și lanseze sau extindă o afacere.
    
Copii din Drochia învață aritmetica mintală
24.09.2020
S-a întors în localitatea de baștină pentru a educa super abilități în rândul copiilor. Este gestul demn de urmat al Danei Amaftioae, o tânără antreprenoare din Drochia, care a inaugurat o fabrică de inteligență în oraș. Centrul activează din 2019 și oferă copiilor servicii de dezvoltare mintală. ONG-ul „Caroma Nord” din Bălți a ajutat-o pe tânără să obțină un grant de 2500 de euro, pentru a-și dezvoltat afacerea. Proiectul a fost implementat de Fundația Est-Europeană, cu sprijinul financiar al UE și Suediei.
    
5 Universități din Moldova vor lupta cu fenomenul hărțuirii sexuale în universități
23.09.2020
În perioada februarie 2020 – iulie 2022, Fundația Est-Europeană (FEE) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), în colaborare cu Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, implementează proiectul „Advocacy pentru o protecție mai bună împotriva discriminării”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanţat de Suedia.
    
Fundația Comunitară Iaşi și Lidl finanțează 9 proiecte educaționale pentru comunitatea din Vaslui
23.09.2020
Fundația Comunitară Iaşi și Lidl România anunță cei 9 câștigători de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. La nivel național, inițiativa este coordonată de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțată de Lidl și implementată prin fundațiile comunitare din 6 orașe din țară, cu o valoare totală de 1.425.000 lei. La nivel local, programul este implementat prin Fundaţia Comunitară Iaşi, iar suma de 237.500 de lei alocată va fi investită în proiecte ce adresează nevoi educaţionale din comunitatea vasluiană.
    
Persoanele social-vulnerabile din raionul Taraclia și UTA Găgăuzia pot beneficia de proiectul pentru incluziune socială, implimentat de AO „PRIMA”
22.09.2020
Asociația Obștească „PRIMA”, ce activează în raionul Taraclia și satele apropiate din UTA Găgăuzia, își propune, prin activitatea sa, să promoveze drepturile copiilor, persoanelor din grupurile de risc și a celor cu dizabilități. Asociația pledează pe integrarea psiho-socială a beneficiarilor proiectului, acordarea asistenței informaționale, prestarea serviciilor sociale, abilitarea economică, dar și dezvoltarea personală.
    
„Caroma Nord” - Asociația care investește în TINEri!
22.09.2020
Ajută tinerii din nordul țării să-și facă vocea auzită, dar și să se lanseze în afaceri! De 18 ani, Asociația Obștească „Caroma Nord” contribuie la promovarea sectorului de tineret, protecția mediului, integrarea socială și transparența decizională la nivel local. Pe lângă aceasta, ONG-ul se implică activ și în activități de voluntariat.
    
Celebrează Ziua Europeană a Limbilor!
21.09.2020
Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, Biblioteca Națională a Republicii Moldova împreună cu META( Moldovian English Teachers Association), vă invită să sărbătoriți diversitatea culturală și lingvistică în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE/Centrul German Goethe, Alianța Franceză/Centrul Autorizat Cambridge, Ambasada Republicii Franceze în RM, Ambasada Germaniei în RM și Ambasada Republicii Ungare în Republica Moldova.
    
(Video) Thierry Ernst: Pentru mine Moldova este un loc cu multe posibilități
18.09.2020
„Fromage fabricat în Moldova” este afacerea inițiată de Thierry Ernst pentru producerea cașcavalului francez din produse autohtone. Thierry Ernst împreună cu familia este de zece ani stabilit cu traiul în Republica Moldova, timp în care a reușit nu doar să creeze o proprie mică Franță, dar și să dezvolte numeroase proiecte sociale oferind ajutor multor persoane nevoiașe din Moldova.
    
Grigore Lefter: „Fotbalul pentru mine reprezintă educație și disciplină”
18.09.2020
Grigore Lefter este un tânăr din Republica Moldova, care este pasionat de fotbal încă din copilărie. El ne povestește despre experiența lui în domeniul sportului și motivele pentru care a rămas să practice fotbalul la noi în țară, la moment făcând parte din echipa FC „Bălți”.
    
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: Grupurile de Acțiune Locală din Anenii Noi și Strășeni au beneficiat de o instruire on-line privind crearea și administrarea paginilor web
15.09.2020
Grupurile de Acțiune Locală „Serpantina Nistrului” din raionul Anenii Noi și „Plaiul Codrilor” și „Lunca Bâcului” din raionul Strășeni au beneficiat, la 15 septembrie 2020, de o instruire on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Brand-ul MOVE prezintă o poveste post-apocaliptică
15.09.2020
Chișinău, 15 septembrie 2020 – Brand-ul MOVE lansează o colecție atemporală: ”POST 2020”. Aceasta este o interpretare artistică a prezentului, a vieții afectate de virus și a schimbărilor aduse de pandemie. Noi luptăm zi de zi într-o lume atât de haotică și tema post apocaliptică a venit inconștient ca răspuns la tot ce se întâmpla în prezent. În vremurile decolorate, inspirația răsare din cenușă, chiar și după un dezastru avem speranță și știm că totul va fi bine.
    
Asociația Obștească „Destin” Schineni din Soroca își propune dezvoltarea localității prin implicarea comunitară a localnicilor
15.09.2020
Asociația Obștească „Destin” este o organizație care își desfășoară activitatea pe teritoriul comunei Schinei, raionul Soroca. Asociația este în permanență implicată în viața comunitară, în special a tinerilor, care vin cu idei și înaintează proiecte sociale. Scopul asociației este crearea condițiilor pentru o dezvoltare durabilă a comunei pe plan social, economic și cultural, iar în acest sens a fost creat proiectul intitulat „Cetățenii pentru o guvernare responsabilă”.
    
Marina Hajder – tânăra scriitoare moldoveancă care a cucerit cu poezia sa pe plan internațional
14.09.2020
Marina Hajder este tânăra autoare a romanelor – „Restul e tăcere…” și „Linii de dialog”. Recent a participat la un concurs de poezie din Italia, iar în acest material tânăra scriitoare ne-a povestit cum este să fii premiantă la un concurs internațional.
    
(VOX) Ce părere au studenții despre predarea cursurilor în format on-line?
12.09.2020
Anul acesta, din cauza pandemiei Covid-19 multe activități zilnice au fost date peste cap printre care și activitatea academică, care are un alt curs decât cel din anii precedenți, astfel am decis să întrebăm câțiva studenții cum se desfășoară orele la facultate și ce părere au despre acest mod de predare.
    
Zinaida Rusu: „Pictura - arta de a reda o lume proprie”
12.09.2020
Pictura reprezinta o modalitate de evadare din realitățile cotidiene - așa ar defini Zinaida Rusu, o tânără de 21 ani, pasiunea sa pentru pensule și culori. Natura și oamenii sunt cei care o fascinează și îi oferă sursa nemărginită de inspirație. Cum și-a descoperit această latură artistică? Unde ar vrea să ajungă picturile sale? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care a răspuns într-un interviu pentru Stiripozitive.eu.
    
Andrei Cocieru – specialist în domeniul hair style de 20 de ani
11.09.2020
Andrei Cocieru este fondatorul salonului de frumusețe care îi poartă numele, pasiunea pentru hair style o are de la vârsta de 13 ani, de când a și început dezvoltarea pasiunii sale. După 20 de ani de activitate, Andrei ne-a povestit într-un interviu cum și-a dezvoltat pasiunea, care este relația cu echipa sa, dar și ce sfaturi are pentru tinerii care își doresc să inițieze o afacere în acest domeniu.
    
PROGRAM DE INSTRUIRE A COORDONATORILOR DE VOLUNTARI
10.09.2020
Ești coordonator/coordonatoare de voluntari și dorești să-ți lărgești cunoștințele în domeniul voluntariatului? Această șansă e pentru tine! Aplică acum la Programul de instruire a coordonatorilor de voluntari „Inițiez! Coordonez! Promovez!”, program implementat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, în parteneriat cu Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret.
    
Un program de evenimente dedicate artei contemporane se va desfășura la Chișinău în această toamnă
10.09.2020
Activitățile organizate de Asociația Oberliht în cadrul proiectului cultural Edu-Art 2020 au ca scop să ofere oportunități de educație artistică non-formală, să dezvolte spiritul civic prin artă și activism cultural. Proiectul propune un cadru de cercetare și analiză a relației între centru și periferie, înțeleasă din punct de vedere cultural, urbanistic și politic. O parte din activitățile proiectului vor fi făcute accesibile prin intermediul unui program public, care se va desfășura la Chișinău între 5 septembrie - 12 noiembrie 2020 și va fi accesibil tuturor doritorilor.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.