Toate publicatiile

Fapte bune pentru oamenii și sat la Scoreni, Strășeni
14.12.2017
Amplasat in inima Codrilor, la o distanță de 36 de km de Chișinău, Satul Scoreni este localitatea, în care se află unul dintre Stejarii lui Ștefan cel Mare.
    
Daruiește un zâmbet, fii și tu Moș Crăciun!
14.12.2017
Începând cu 1 decembrie până pe 24 decembrie, toţi doritorii de a dărui un zâmbet copiilor nevoiaşi, sunt îndemnataţi să doneze: haine, dulciuri, rechizite, produse alimentare greu alterabile, jucării, încălţăminte, etc.
    
Conferința Națională a Voluntariatului 2017
14.12.2017
Conferința Naţională a Voluntariatului 2017 este găzduită de Parlamentul Republicii Moldova.La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților publice centrale, inclusiv Președintele Parlamentului și Prim-ministrul Republicii Moldova, deputați, miniștri, specialiști în politici publice din cadrul ministerelor, reprezentanți ai ambasadelor și ai organizațiilor internaționale.
    
Winter Charity Ball 2017
13.12.2017
În ajunul Crăciunului, Comunitatea absolvenților programului FLEX, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Gender-Centru organizează un bal caritabil. În urma acestui bal, banii adunaţi vor fi donaţi în scop caritabil unei familii tinere cu doi copii. În ajunul Crăciunului, fiecare dintre noi poate fi Moş Crăciun pentru această familie!
    
Program literar-muzical dedicat folcloristei basarabene Tatiana Gălușcă-Cârșmariu
13.12.2017
Pe 13 decembrie, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit programul literar-muzical Personalități notorii ale Reîntregirii, dedicat folcloristei basarabene Tatiana Gălușcă-Cârșmariu (1913-1993).
    
Cel mai tare eveniment dedicat tinerilor moldoveni din Italia: „O3M Şou la garaj”
13.12.2017
Pe data de 9 decembrie 2017, Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M” a organizat cea dea doua ediție a concertului „O3M Șou la garaj”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia. Evenimentul s-a desfășurat în incinta clubului Pentatonic din oraşul Roma în prezenta comunității tinerilor moldoveni din regiunea Lazio din peninsula.
    
Speed dating Chişinău
12.12.2017
Speed dating-ul este un sistem de întâlniri rapide care are ca scop organizarea întâlnirilor pentru scurte conversaţii între parteneri. În urma acestor scurte conversaţii, aceștia pot decide, să facă schimb de date de contact sau nu.
    
Atelier de iarnă “Mâini dibace”, ediţia a V-a
12.12.2017
Atelierele "Mâini dibace" sunt o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis" dat fiind faptul că, în fiecare an de sărbătorile calendaristice și cele naționale, copiii sunt invitați la atelierul de creație pentru a confecționa obiecte specifice tradițiilor și sărbătorilor din Moldova.
    
Forumul pentru consolidarea colaborării echipelor de cercetare francofone din Moldova v-a fi organizat în incinta Universităţii de Stat din Moldova
11.12.2017
Agenția Universitară a Francofoniei și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova organizează un forum pentru consolidarea colaborării echipelor de cercetare francofone din Moldova pe 12 decembrie 2017.
    
Centrul educaţional-cultural moldovenesc din orașul Beirut, Liban- un punct de regăsire pentru moldovenii din Liban
11.12.2017
În a doua jumătate a lunii noiembrie, curent, fost inaugurat primul centru educațional-cultural moldovenesc în orașul Beirut, Liban. Inițiatoarele acestui proiect, spun că sunt bucuroși de orice: de un copil nou-venit, de o mămică, care se interesează de activitățile centrului, de felicitările sincere din partea altor centre culturale. Au depus eforturi considerabile ca să funcționeze. Cu toate că inițial puțini au crezut în acest proiect, azi se pot bucura de un centru unde se pot aduna pentru a-și aminti de casă.
    
(INTERVIU) Gabriela Croitoru: „Unicul model cu care ar trebui mereu să fii în concurență ești „tu” al trecutului și prezentului”
11.12.2017
Gabriela Croitoru are 21 de ani, s-a născut Rusia și a copilărit în Moldova. Studiază harpa de la vârsta de 15 ani, însă pasiunea pentru muzică o are de mică. În prezent Cabriela studiază la Hochschule für Musik „Franz Liszt” în Weimar, Germania.
    
Asociația Studenților în Drept organizează un bal caritabil
11.12.2017
La data de 14.12.2017, la ora 18:00, în incinta blocului 2 al Facultății de Drept USM, Asociația Studenților în Drept ( ASDusm) organizează un BAL DE CARITATE cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
    
Vești bune de la editura Cartier. Noiembrie 2017
08.12.2017
Editura Cartier vine cu noutăți pozitive. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
    
Anatol Croitoru la Clubul Impresii din viaţă şi cărţi
08.12.2017
Al 88-lea protagonist în cadrul ședințelor tradiționale ale Clubului "Impresii din viata si carti"- Anatol CROITORU, erou în lupta pentru Integritatea Moldovei, participant la evenimentele de la Nistru din 1992, deținatorul Ordinului „Ștefan cel Mare" și „Credinta Patriei", clasa I.
    
Mărțișorul a fost înscris în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO
06.12.2017
Miercuri, 6 decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a votat înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a dosarului multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie" - dosar comun al Republicii Moldova, României, Bulgariei și FYROM (Macedonia).
    
Elena Rațoi: „Nici imaginea femeii și nici a bărbatului nu trebuie obiectificată în publicitate”| UN Women
06.12.2017
Elena Raţoi este manageră de componentă a UN Women, în cadrul programului ONU „Femeile în politică”. S-a alăturat echipei UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) în anul 2014, pentru a promova participarea politică a femeilor la procesul politic și decizional. Până a activa în UN Women, Elena a lucrat asistentă de proiect la Asociaţia „MOTIVAȚIE” și s-a implicat activ în apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Deține o diplomă de masterat în drept civil la Universitatea de Stat din Moldova.
    
,,Spălătorie publicitară” pe holul USM
06.12.2017
Expoziţia a fost organizată de către studenţii anului III, specialitatea Comunicare. Acest eveniment vine să prezinte cele mai bune/proaste publicități autohtone din acest an. Prin intermediul acestor materiale organizatorii şi-au propus să promoveze publicitatea de calitate dar şi să atenţioneze agenţii economici în legătură cu greşelile comise în publicitate.
    
Interviu ProSport.ro | Irina Bulmaga, cea mai bună şahistă din România: „Poate că sună ciudat, dar în România mă simt liberă!”
05.12.2017
Originară din Republica Moldova, Irina Bulmaga a realizat numeroase performanţe sub culorile României până la vârsta de 24 de ani!
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 25 de ani: Cristina Gurez
04.12.2017
Cristina Gurez a absolvit licența și masteratul la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. De 6 ani lucrează în jurnalism-ul online, fiind implicată în mai multe proiecte media. Este pasionată de călătorii, a vizitat 16 țări, iar în scurt îşi planifică să ajungă şi în a 17-a.
    
Prima ediţie a evenimentului Bienala Diasporei va avea loc pe 26 decembrie
04.12.2017
Bienala Diasporei va avea loc la data de 26 decembrie, ora 18:00, or. Chișinău, în incinta Palatului Republicii, str. Maria Cebotari, 16.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.