Toate publicatiile

(Infografic) Societatea civilă contribuie la dezvoltarea socială și economică a țării
26.11.2020
În cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării” finanțat de către Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia, au fost create șase centre de suport in afaceri.
    
Eco-Village Văleni – locul unde tradiția etse ceea ce contează
25.11.2020
Creat în anul 2014, complexul „Eco-Village Văleni” este o afacere socială locală, bazată pe dezvoltarea turismului rural, cultural, vitivinicol și ecoturismului în zona Republicii Moldova. Recent, cu ajutorul unui grant din partea Uniunii Europene și Suedia, pe care l-a obținut sub îndrumarea Asociației Obștești „Perspectiva” din Cahul, prin intermediul Fundației Est-Europene, tânărul Nicu Știrbet a reușit să-și extindă gama de servcii.
    
(Infografic) Societatea civilă contribuie la dezvoltarea socială și economică a țării
25.11.2020
În cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării” finanțat de către Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia, au fost create cinci centre de învățare pe parcursul vieții.
    
(Animație) EUROPA VIZUALĂ ACASĂ | Cetățenia Republicii Moldova. Cetățenia Uniunii Europene
24.11.2020
Cetățenia înseamnă mai mult decât un pașaport. Și mai mult decât o culoare. Este dovada că un om aparține de o țară. Se poate spune că...
    
10 lucruri din Olanda care pot inspira Republica Moldova
24.11.2020
Mihaela Fedoseev este moldoveanca care s-a mutat la vârsta de 15 ani în România, acolo unde a absolvit liceul, iar pentru că era interesată să descopere Europa contemporană în toată diversitatea sa, a ales să urmeze facultatea Studii Europene, tocmai în Regatul Țărilor de Jos la Universitatea din Amsterdam. Acolo este stabilită de 3 ani și în acest articol, Mihaela a enumerat 10 lucruri din Olanda, care după părerea sa, pot inspira Moldova.
    
Masă rotundă axată pe Proiectul Regulamentului-cadru cu privire la mecanismul de finanțare nerambursabilă directă a proiectelor organizațiilor societății civile
20.11.2020
Proiectul Regulamentului-cadru de finanțare nerambursabilă directă din bugetul public a proiectelor organizațiilor societății civile a fost prezentat și discutat în cadrul unei mese rotunde, desfășurată on-line cu participarea autorilor acestei inițiative, partenerilor guvernamentali și reprezentanților societății civile, experților internaționali și alte părți interesate în crearea unor parteneriate pentru finanțarea transparentă a sectorului non-profit.
    
„Valentin Rusu-Ciobanu – 100 de ani de la naștere”
19.11.2020
Expoziția vernisată an în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei are drept prilej împlinirea celor 100 de ani de la naștere a renumitei pictorițe Valentina Rusu-Ciobanu. Valentina Rusu-Ciobanu este cunoscută ca artista plastică care a reușit să treacă peste tipare și să lanseze o direcție nouă a formelor și culorilor.
    
#RupeTăcerea! – mesajul unui flashmob organizat la Chișinău
19.11.2020
Tot mai mulți copii din Republica Moldova sunt supuși agresiunilor sexuale. Pentru a preveni acest fenomen, Consiliul Europei a organizat un flash-mob, prin care a îndemnat minorii care au trăit o astfel de experiență tragică, să #RupăTăcerea! Acțiunea este organizată în cadrul proiectului „Combaterea violenței asupra copiilor în Republica Moldova” și are loc în contextul Zilei Europene privind Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și a Abuzului Sexual, marcată anual în data de 18 noiembrie.
    
Topul celor mai citite 10 cărți ale anului 2019
19.11.2020
Biblioteca Națională a Republicii Moldova efectuează anual, studiul sociologic „Topul celor mai citite 10 cărți ale anului”, care tinde să contribuie la augmentarea lecturii, dezvoltarea culturii acesteia, diversificarea actului de lectură de către cetățeni.
    
BusinessHub – prima platformă de afaceri pentru antreprenorii din Autonomia Găgăuză
18.11.2020
Îmbunătățirea mediului de afaceri în UTA Găgăuzia, promovarea oportunităților de marketing, ghidarea antreprenorilor în lansarea unei afaceri și facilitarea accesării programelor de grant. Sunt doar câteva dintre serviciile prestate de primul BusinessHub din sudul țării, deschis la Comrat. Platforma antreprenorială a fost lansată de Asociația Întreprinzătorilor din Găgăuzia „NEXT”, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene.
    
Cristina Berlinschii, despre importanța încurajării tinerilor alegători și conștientizarea impactului participării la vot a acestora
18.11.2020
„Fiind interesată de promovarea democrației participative și implicată în activități de dezvoltare educațională și comunitară, să contribui la facilitarea accesului la educația electorală și să încurajez activismul și participarea la vot a tinerilor a venit ca o continuitate a activităților pe care le desfășor”, afirmă Cristina Berlinschii.
    
Termen extins până la 22 noiembrie 2020: Anunț-invitație pentru organizațiile societății civile din raionul Ialoveni
18.11.2020
Proiectul regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC), în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS) invită organizațiile societății civile din raionul Ialoveni să participe în activitățile acestui proiect, care își propune să impulsioneze implicarea OSC locale și regionale din raionul Ialoveni în procesul de elaborare a politicilor publice locale și creșterea gradului lor de influențare a politicilor publice la nivel local.
    
Cornel Comendant: Importanța cunoașterii designului grafic pentru jurnaliști
18.11.2020
Cunoștințele în designul grafic îți dezvoltă abilități pe care le poți folosi în activitatea ta de jurnalist. Designerul grafic, Corneliu Comendant, care este și profesor la facultatea de jurnalism, ne-a povestit care este importanța cunoașterii acestui domeniu.
    
Interviul de angajare: așteptări vs realitate
16.11.2020
Interviul de angajare este o modalitate eficientă, aplicată de către angajator, în vederea cunoașterii potențialului angajat. Pentru tineri această experiență adesea prezintă o provocare, însă nu este un lucru imposibil. În acest material am reușit să adunăm opiniile mai multor tineri, cu o anumită experiență în spate, dar și a celor care cunosc despre interviul de angajare doar intuitiv și din auzite. Nemijlocit, însă, venim și cu opinia unui angajator, vis-a-vis de acest subiect.
    
Termen extins până la 22 noiembrie 2020: Concurs de selectare a 2 experți/te pentru realizarea auditului politicilor locale în domeniul educației, tineretului, egalității de gen, culturii, social în raionul Ialoveni, acțiune planificată în cadrul proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”
13.11.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea a 2 experți/te pentru realizarea auditului politicilor locale în domeniul educației, tineretului, egalității de gen, culturii, social în raionul Ialoveni, în cadrul proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” care se desfășoară în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.
    
Plus un Tânăr Votează!
13.11.2020
Plus un Tânăr este o inițiativă venită din partea unui grup de tineri, format din reprezentanții Consiliilor Raionale și Municipale de Tineret, membrii organizațiilor nonguvernamentale, activiști civici care îndeamnă la valorificarea potențialul tinerilor în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020.
    
Veaceslav Palii, activist civic: „Suportul european i-a ajutat pe beneficiari să aibă mai multă încredere în forțele proprii, iar pe reprezentanții ONG-ului să se consolideze”
13.11.2020
Le întinde o mână de ajutor celor încercați de soartă și îi ajută să dobândească aptitudini pentru a se încadra mai ușor în societate și a-și găsi un loc de muncă. Este exemplul demn de urmat al Asociației Obștești „Familiile oamenilor cu dizabilități” din satul Caragaș din raionul Slobozia. Prin intermediul Clubului „Speranța Caragaș”, organizația reușește să ajute persoanele cu nevoi speciale să obțină o îndeletnicire dar și să-și învingă fricile. O parte din activitățile Asociației a fost sprijinită financiar de Uniunea Europeană și Suedia, prin intermediul unui proiect finanțat de Fundația Est-Europeană.
    
Natalia Cangea, despre confecționarea jucăriilor din fibre vegetale
13.11.2020
Natalia Cangea este președinta filialei Meșterilor Populari din raionul Criuleni și autoarea cărții „Jucării din fibre vegetale”. În acest material ne-a vorbit despre confecționarea jucăriilor din fibre vegetale și dorința copiilor de a cunoaște meșteșugul popular.
    
Asociația Obștească „Centrul de Dezvoltare Durabilă a satului Rogojeni” – promotorul tradițiilor seculare în raionul Șoldănești
12.11.2020
Contribuie la promovarea tradițiilor populare și îmbunătățirea condițiilor de trai din localitate. Asociația Obștească „Centrul de Dezvoltare Durabilă a satului Rogojeni” este principalul partener al autorităților locale în promovarea și implementarea inițiativelor sociale. Recent, organizația neguvernamentală a inaugurat Centrul de Artizanat din Rogojeni după ce a beneficiat de un grant din partea UE și Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene.
    
Ziua ușilor deschise la Centrul de Afaceri Techno Textil Hub. Întreprinderile partenere pot beneficia de utilaje de ultimă generație
11.11.2020
Recent, Centrului de Afaceri Techno Textil HUB, împreună cu Incubatorul de Afaceri din Soroca au organizat ziua ușilor deschise. Evenimentul a oferit, reprezentanților mai multor întreprinderi textile, șansa de a lua cunoștință cu utilajele de ultimă generație folosite de către Techo Textil Hub. După o sesiune de discuții, cei prezenți au avut parte de o excursie prin laboratoarele de lucru a organizației și au putut urmări în acțiune utilajele noi.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.