Toate publicatiile

10 lucruri din China care pot inspira Moldova
24.05.2019
Alex Mogâldea este un tânăr student din Republica Moldova care învață în China deja de un an și jumătate. Revenit în Moldova ne-a povestit despre faptul cum a rămas cucerit de cultura chinezească în timpul în care s-a aflat acolo și care sunt cele mai interesante lucruri care i s-au tipărit în memoria sa.
    
Gabriela Cojocari, actriță în China: „Nu mă gândeam că viața mea o să se schimbe atât de mult”
24.05.2019
Gabriela Cojocari este o tânără originară din satul Sagaidac, raionul Cimișlia, care mai bine de 6 ani este stabilită în orașul Chongqing, din sud-vestul Chinei, acolo unde a reușit să-și facă o carieră în cinematografie.
    
Lilia Bumbac: „Dacă pui suflet și îți dorești ceva mult, ajungi și învingi totul”
24.05.2019
Este pasionată de gătit și de tot ce este gustos, a început să gătească la o vârstă fragedă și visul ei eră să devină bucătar. Lilia Bumbac este originară din orașul Sîngera și la doar 20 de ani este bucătar la Grand Elysee. Despre cum să-ți urmezi visul și să nu te dai bătut, ne spune chiar ea în interviul ce urmează.
    
Alex Mogâldea despre cum e sa fii student în China
24.05.2019
Alex Mogâldea este studentul din Republica Moldova care învață la Universitatea Chinese Language School „Qingdao University”, din orașul Qingdao, China. Alex studiază la facultatea de limbi străine, iar pe lângă limba chineză, acesta mai învață coreeana și limba arabă, iar în timpul liber practică voluntariat. Un tânăr ambițios, energic, care niciodată nu obosește să învețe lucruri noi și care este un exemplu demn de urmat. Deci haideți să-l cunoaștem pe Alex.
    
Sfârşit de liceu și un nou început
24.05.2019
Anii de liceu prezintă o importanță foarte mare în formarea unui tânăr, modelându-i caracterul și pregătindu-l pentru viață. Fiind în ultima săptămână a anului de învățământ, hai să aflăm cum își amintesc tinerii ultimele zile de liceu.
    
Victor Grigorenco: „Muzica este un stil de viață”
24.05.2019
Victor Grigorenco este un tânăr din Chișinău, care la vârsta de 21 ani a reușit să se afirme pe arena națională a muzicii. Debutul acestuia a avut loc în toamna anului 2018, odată cu lansarea primei sale piese „Deoarece mă alintă”. În prezent, tânărul a acumulat în repertoriul său patru melodii la care ține într-un mod deosebit.
    
Orheiul Vechi - muzeu în aer liber
24.05.2019
Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, pe teritoriul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Pe stâncile din albia Răutului sunt săpate o mulțime de peșteri care au aproximativ două mii de ani. În zilele de odihna eu și prietenii mei am hotărât să vizitam Orheiul Vechi. Amatorii călătoriilor se pot bucura de plimbarea de-a lungul Răutului, prin albia râului pitoresc între satele Trebujeni și Furceni. Prietenii mei au diferite păreri despre locurile pitorești.
    
Arta unește oameni la Festivalul Cronograf & Art Fusion
24.05.2019
La data de 23 mai a avut loc deschiderea Festivalului Cronograf & Art Fusion, muzica rock și hohotele oamenilor răsunau pe strada pietonală din Chișinău. Evenimentul se va desfășura timp de 4 zile, unde va fi loc pentru film, muzică și alte tipuri de artă.
    
Leonid Serbin despre arta dansului popular
24.05.2019
Leonid Serbin este coregraf de dansuri populare la Facultatea de Arte Frumoase a Universității de Stat din Moldova. În anul 1994 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, catedra de coregrafie și a decis să-și lege viitorul cu dansul și coregrafie, inspirând tinerii să-i urmeze exemplul.
    
Rezervația peisagistică „La Castel”, între legende și adevăr
24.05.2019
În nord-vestul Moldovei, în aproprierea satului Gordinești, există un loc unde legendele și realitatea îl fac să prindă viață. Rezervația peisagistică „La Castel” este o arie protejată de stat, fiind de o importanță națională.
    
Ziua ușilor deschise la ONU, prilej de informare pentru cetățeni
23.05.2019
La cea de a 27-a aniversare a aderării Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, reprezentanții filialei de la Chișinău au organizat ziua ușilor deschise. Vizitatorii au avut parte de discursuri și discuții informative și de un tur al casei ONU.
    
Alina Dascălu-Pușcaș: Deserturile care pot fi mâncate chiar dacă ești la dietă
23.05.2019
Alina Dascălu-Pușcaș, economist de specialitate, creează dulciuri sănătoase pentru orice ocazie. Dulciurile ei pot fi consumate fără nici un sentiment de vină, căci nu influențează silueta negativ, ci din contra aduce beneficii.
    
TOP 10 cărți de citit într-o vară recomandate de studenți
23.05.2019
Căldurile verii mereu ne fac să dorim să stăm la umbră, dar dacă mai avem și o carte cu noi, trecem mai ușor peste caniculă și petrecem timpul cu folos.
    
10 lucruri curioase de hramul satului Copceac, Ștefan Vodă
23.05.2019
Locuitorii satului Copceac, raionul Ștefan-Vodă, au sărbătorit pe 22 mai Hramul satului. Bucatele alese, voia bună și tradiționala horă au fost principalele puncte de atracție.
    
Dumitru Neagu - un prieten bun, un om de încredere și mereu pozitiv
23.05.2019
Dumitru Neagu este un coregraf din Republica Moldova, fondatorul proiectului District 4, destinat persoanelor care vor să cunoască arta dansului, a muzicii si a modellingului atât la nivel profesionist, cât și amator. De ce anume dansul, ce stil preferă și care sunt abilitățile unui coregraf, ne spune Dumitru.
    
Interviu cu Sabina Efros: „Doar tu eşti stăpân pe ceea ce ajunge în corpul tău”
23.05.2019
Sabina Efros este o tânără mămică a doi copii, Jesus şi Ronald, care deja de un an jumătate a trecut la alimentaţie vegetală. Împreună cu soţul ei, Cristian Efros, tind să ofere copiilor lor obiceiuri alimentare sănătoase încă de la o vârstă fragedă.
    
„Media Tur”: Monumente ale naturii din Moldova – unice în lume. În ce stare se află și cum sunt promovate
23.05.2019
Tineri activi și jurnaliști profesioniști au descoperit unele dintre cele mai prețioase monumente ale naturii din Moldova și au aflat care este starea lor, în cadrul celei de-a patra ediții „Media Tur”, organizat de Centrul Media pentru Tineri.
    
„Respect, Insistență, Sinceritate, Autocontrol, Duh Neînfrânat”
23.05.2019
Ivan Iliev este un tânăr din Municipiul Cahul care a dedicat 14 ani din viața sa artei marțiale Taekwon-Do. În 2013 a obținut titlul de dublu campion mondial și maestru al sportului în Republica Moldova.
    
Ecaterina Taran: „Nu am crezut că un examen de diagnostică are atât de multe etape”
23.05.2019
Ecaterina Taran este o tânără studentă la Facultatea de Optometrie apărută doi ani în urmă la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie din Moldova. Este o studentă ambițioasă, interesantă, inteligentă și se conduce după motoul „Totul are un sfârșit, greutățile vin și pleacă”. A luat locul întâi la o lucrare cu tematica „Medici specialiști în Optometrie” prezentată într-o sesiune de comunicări științifice a studenților din această universitate.
    
Reduceri MAI Fierbinți de la Bestseller!
23.05.2019
Astăzi, 23 mai 2019, librăria Bestseller dă start Reducerilor MAI Fierbinți. Reducerile de la 20% până la 70% vor fi valabile în limita stocului disponibil, de la ora 9:30 până la 18:00, atât în librăria „Bestseller. Books, Tea & Coffee” din Chișinău, cât și în librăria online, www.bestseller.md.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.