Toate publicatiile

Grotta Pub – un nou local în Chișinău
03.07.2020
Grotta Pub este amplasat în unul din beciurile care constituiau orașul vechi subteran Chișinău, în caverna subterană de pe strada Veronica Micle 2 a sectorului Centru.
    
UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR
03.07.2020
UN CONSILIU DE TINERET PENTRU FIECARE TÂNĂR este numele unei noi campanii inițiate de Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova (RNCLTM), cu suportul Ministerului Educației Culturii și Cercetării.
    
Proiectul TEKWILL este în căutare de soluții pentru dezvoltarea comerțului electronic
03.07.2020
Pandemia de COVID-19 a produs efecte fără precedent în mediul de afaceri din Moldova. Aproape toate sectoarele economiei tradiționale au suferit în mod semnificativ, în mare parte din cauza măsurilor de restricție impuse la nivel global, care au dus la o scădere masivă a veniturilor în afaceri. În situația unei crize fără precedent, comunitatea de business a trebuit să identifice soluții de urgență pentru a continua activitatea companiilor, iar comerțul electronic s-a dovedit a fi singura alternativă pe termen scurt. În condițiile schimbării regulilor de joc, pe termen lung e necesară o nouă abordare strategică de business.
    
SMART HUB – proiect de facilitare a accesului la piață pentru fermierii mici și mijlocii din Regiunea de Nord
02.07.2020
HUB-ul „Facilitarea accesului la piață pentru fermierii mici și mijlocii din Regiunea de Nord” este un proiect inițiat de Asociația Obștească Pro Cooperare Regională, care are menirea de a contribui la crearea condițiilor de cooperare regională întru dezvoltarea societății civile din Republica Moldova.
    
Angela Gladei: „Antreprenor devii, nu te naști!”
01.07.2020
Angela Gladei este Președinta Asociației Femeilor de Afaceri din Moldova, Președinta Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative, Fondatoarea BDC Creative și Business Development Capital, iar aproape 7 ani a gestionat Total Leasing and Finance. În cadrul training-urilor pe care le conduce, aceasta reușește să dezmintă prin propriul exemplu stereotipul cu care se confruntă frecvent - „Lumea afacerilor nu este pentru femei” și vine cu un set de recomandări pentru persoanele care vor să dea start unei afaceri.
    
Liuba Florica, food bloggerița pentru care prepararea bucatelor reprezintă un proces de creație
01.07.2020
Liuba Florica este food bloggerița care este pasionată de domeniul gastronomic încă din copilărie. Deja de 4 ani Liuba administrează blogul „floricacuisine”, unde puteți găsi și rețete culinare unice, inventate de către bloggeriță.
    
Noutăți Cartier: iulie 2020
30.06.2020
Rețeaua Cartier vine cu noutăți. Vezi care sunt acestea și cu ce sugestii de lecturi vin.
    
Iulia Valoveț: 10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova
30.06.2020
Iulia Valoveț este o moldoveancă care deja de aproximativ doi ani este stabilită în regiunea de sud a Franței. După finalizarea studiilor de masterat în Republica Moldova, tânăra a decis să înceapă totul de la zero într-o altă țară, unde la moment își face studiile pentru specialitatea de management în servicii hoteliere, iar regiunea Provence, unde s-a stabilit cu traiul, este exact locul în care domeniul turismului e la el acasă. Prin urmare, vă prezentăm, 10 lucruri din Franța care, după părerea Iuliei, ar putea inspira și Moldova.
    
Diana Danu: „Este foarte important să combinăm sportul cu o alimentație sănătoasă și atunci rezultatele nu vor întârzia să apară”
30.06.2020
Diana Danu este o tânără de 23 de ani, care este pasionată de domeniul sportului. Activând în acest domeniu deja de 3 ani, a reușit să-și transforme pasiunea într-o profesie, la moment fiind antrenoare de fitness.
    
Rezultatele Concursului Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”
30.06.2020
Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, a inițiat, în data de 25 mai 2020, Concursul Național de Eseuri „Scriitori din localitatea mea”, adresat elevilor din toate ciclurile de învățământ.
    
(Video) Svetlana Mihailuc, fondatoarea „Mega WASH” de la Cahul, optează pentru o spălătorie ecologică
29.06.2020
Svetlana Mihailuc este fondatoarea „Mega WASH”, prima curățătorie ecologică din Cahul. Împreună cu soțul, Svetlana a reușit să dezvolte afacere de la curățarea pernelor la cea a textilelor și covoarelor. Pentru a facilita activitatea a beneficiat de suportul Uniunii Europene, ajutorul căreia a permis punerea în funcțiune a întregului aparataj.
    
Pentru un viitor mai luminos, fii mai economicos! Săptămâna Europeană Energiei Durabile 2020 în Republica Moldova se încheie cu un spot social despre etichetarea energetică
29.06.2020
Săptămâna Energiei Durabile a UE (EUSEW), care este și cel mai mare eveniment dedicat energiei regenerabile și utilizării eficiente a energiei în Europa, a revenit pentru a 15-a ediție! Evenimentul s-a desfășurat în perioada 22-26 iunie și i-a provocat pe cetățenii UE să gândească dincolo de criză și să conștientizeze cum consumă energia și de unde pentru regenerarea resurselor.
    
Continuarea instruirii on-line sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe atragerea resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară
26.06.2020
La 25 iunie 2020, Proiectul „Women 4 Leadership” a organizat cea de-a doua instruire în regim de teleconferință, axată pe tehnicile de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară, după sesiunea anterioară de pe 23 iunie 2020.
    
(VIDEO) Virginia Bejenaru - pictorița care dă personalitate pieselor vestimentare prin desenele pe care le face
26.06.2020
Virginia Bejenaru este fondatoarea mini-afacerii – „Fragon Art”. Tânăra realizează desene personalizate pe diferite piese vestimentare. Ideea acestei afaceri este de a pune în valoare arta prin purtarea hainelor cu spirit artistic.
    
Școala de vară pentru tineri cercetători filologi
25.06.2020
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere, Departamentul de literatura română și teoria literaturii), organizează, on-line, în perioada 29 iunie-3 iulie 2020, Școala de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi) „Fețele ironiei în literatură și critică”.
    
„Vorbesc YouthBank-erii” – emisiune online cu și despre voluntari
25.06.2020
Fondul pentru Tineri Cahul vă invită duminică, 28 iunie, la „Vorbesc YouthBank-erii” – emisiune cu și despre voluntari.
    
Anastasia Carp: 10 lucruri din Saint Petersburg care pot inspira Chișinăul
24.06.2020
Anastasia Carp este o tânără originară din Moldova. Deja de doi ani aceasta își face studiile la Școala Superioară de Economie, specialitatea Business și Management Internațional din Saint Petersburg, Rusia. Orașul a captivat-o din prima și chiar s-a dovedit a-i satisface așteptările și necesitățile studențești. În acest articol, Anastasia a identificat 10 lucruri specifice orașului Saint Petersburg care, după părerea sa, ar putea inspira și Chișinăul.
    
Atragerea resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară: instruire on-line pentru femeile-lidere sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”
24.06.2020
80 de femei și bărbați din Moldova au participat, la 23 iunie 2020, la o instruire organizată în regim de teleconferință, axată pe tehnicile de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară. Instruirea on-line s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership” și continuă eforturile acestui program de capacitare pentru participarea în procesele de asigurare a unei bune guvernări.
    
(VIDEO) Cum a reușit Cristian Voina, proprietarul Metropolis Pizza de la Cahul, să creeze o zonă confortabilă pentru oaspeți de toate vârstele
22.06.2020
Cristian Voina a început activitatea în domeniul alimentației publice de la vârsta de 16 ani în calitate de ospătar, acum are 26 și este proprietarul Metropolis Pizza. Ceea ce diferențiază Metropolis Pizza de alte localuri din orașul Cahul este ajustarea la necesitățile fiecărui tip de oaspeți. Părinții își pot vedea copii din sala de joc pe ecranele instalate în sală, sunt locuri mai izolate pentru „întâlnirile romantice”, sunt și zone pentru persoanele tinere, precum și spații în aer liber.
    
(VIDEO) Iraida Garabagiu, meșteriță: „Toate lucrurile, toate pasiunile trebuie încercate”
22.06.2020
Iraida Garabagiu este fondatoarea „Fortunela Beauty”, marcă de produse cosmetice naturale și create manual. De profesie meșterița este inginer de microelectronică, însă odată cu apariția interesului pentru tot ce e natural, aceasta a început să studieze tehnologiile de confecționare a săpunurilor și nu a ezitat să frecventeze cât mai multe cursuri de perfecționare.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.