Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 21 de ani: Constantin Botezat
31.01.2017
Orice vârstă aduce experiențe noi în viața fiecăruia dintre noi. Constantin Botezat este tânărul artist de numai 21 de ani, reprezentat oficial de către Iaga Contemporary Art care impresionează prin lucrările expuse și la Hollywood. Calea spre succes l-a determinat să învețe unele lecții de viață de care ține cont și care-i sunt o cheie pentru a deschide multe alte uși.
    
(Video) Cum a început, cum a devenit: Victor Micușa
31.01.2017
În aceste zile am stat de vorbă cu stilistul Victor Micușa și am aflat cum a început și cum a devenit cel ce este acum.
    
O zi cu Anna și Corneliu Comendant: „Ambii suntem copii, de aceea Maria-Cătălina este un copil fericit” | Suntparinte.md
31.01.2017
Anna și Cornel Comendant sunt ca doi copii, de aceea fiica Maria-Cătălina de 1 an și șase luni este un copil fericit. Părinții investesc foarte mult în educația copilului, iar fiecare activitate este însoțită de poezie, cântec și jucării educative, confecționate de bunica Angela și de mama Anna. Aceștia au acceptat provocarea celor de la Suntparinte.md de a petrece o zi de sâmbătă alături de ei.
    
Lansarea cărții „Păsările. Enciclopedie ilustrată” de Tudor Cozari
30.01.2017
Editura „Arc”, împreună cu Biblioteca Științifică Centrală „A. Lupan” (Institut) a Academiei de Științe a Moldovei lansează cartea „Păsările. Enciclopedie Ilustrată” de Tudor Cozari, profesor universitar, laureat al Premiului Academiei Române, deținător al Premiului Național. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 2 februarie 2017, ora 15.00, la Biblioteca Științifică Centrale „A. Lupan” (Institut) a AȘM (str. Academiei nr. 5A).
    
Cristina Balan: „Fiecare om are dreptul la dragoste, sprijin și înțelegere”
30.01.2017
Cristina Balan este psiholog, liber profesionist și face parte din echipa primului biroul de redactare din Republica Moldova, redactor.md. În prezent, activează la Asociația „Keystone Moldova”, organizație ce se ocupa cu reintegrarea în comunitate a persoanelor cu nevoie speciale care au locuit mult timp în internatele psiho-neurologice. De asemenea, Cristina face voluntariat la Organizația „Save life” ce colectează donații pentru a ajuta copiii grav bolnavi. Convingerea că fiecare om are dreptul la dragoste, sprijin și înțelegere o motivează pe aceasta să se implice activ în astfel de acțiuni ce au menirea de a schimba pozitiv direcția lucrurilor în societate.
    
Olga Sternițchi povestește despre avantajele Librăriei online Cartea ta
27.01.2017
Olga Sternițchi este tânăra care a îmbinat pasiunile cu abilitățile proprii, ceea ce făcut posibilă realizarea Librăriei online Cartea ta, având sloganul „Cartea ta este la noi”. Crearea acestui magazin online de carte a fost inițiat încă de când Olga își făcea studiile, acum trei ani, la ULIM. Primii clienți au fost chiar prietenii acesteia care în timpul pregătirii tezei de licență întâmpinau dificultăți în a găsi unele surse, mai rar întâlnite la noi.
    
Plimbările Nataliei Ghilașcu în căutarea istoriilor de succes ale moldovenilor aflați peste hotare
26.01.2017
Cetățeanca lumii, așa cum îi place să fie numită, Natalia Ghilașcu a cutreierat Statele Unite ale Americii și alte țări din Europa pentru a descoperi istorii de succes ale moldovenilor aflați peste hotare. Poveștile de succes sunt adunate într-un cuibușor numit – www.moldovatimes.com. Puteți oricând să accesați și să vă inspirați.
    
(Video) Astrologul Maria Sârbu dezvăluie previziunile astrale pentru 2017
26.01.2017
Astrologul român Maria Sârbu a revenit la Chișinău pentru a mărturisi și publicului de aici previziunile astrale pentru Anul Cocoșului de Foc ce va începe din 28 ianuarie 2017 și va dura până pe 15 februarie 2018. Totodată, Maria a prezentat și în cele 550 de pagini ale cărții la care a lucrat mai bine de un an despre „Cum să ai o relație plină de iubire - Cuplurile zodiilor”.
    
Corina Bezdîga: Fericirea sunt eu cu mine…
25.01.2017
„Bolnavă de dor”…profundă în exprimare și fericită, deoarece a înțeles că această stare nu depinde de nimeni, doar de ea. Scriitoarea Corina Bezdîga a acceptat să povestească echipei Stiripozitive ce culoare are fericirea ei.
    
Lucia Lupu: De la aparatul de fotografiat la camera de filmat
25.01.2017
Echipa Stiripozitive.eu a stat de vorbă cu Lucia Lupu pentru prima dată în anul 2012. Atunci tânăra a povestit despre pasiunea pe care o avea – fotografia. După cinci ani de la acel interviu, ne-am dorit să aflăm dacă Lucia mai poartă aparatul de fotografiat mereu cu ea. Răspunsul îl aflați în interviu.
    
Lansarea competiției pentru Festivalul studenților francofoni din Europa Centrală și Orientală, Zagreb, 15-19 mai 2017
24.01.2017
Agenția universitară a Francofoniei în Europa centrală și orientală, în parteneriat cu Universitatea din Zagreb, lansează competiția pentru Festivalul Studenților Francofoni din Europa Centrală și Orientală. Înscrierile se fac până la data de 17 martie 2017.
    
Ludmila Sârghi: Fericirea e atunci când...
23.01.2017
„Jurnalistă în acte, artistă în suflet”- Ludmila Sârghi cea care este de părere că pe de o parte, fericirea e o filosofie tare complicată... Pe de altă parte însă, e tare simplă. Ludmila este de părere că dacă aştepţi mereu „marea fericire” poţi să ajungi să nu o mai trăieşti pe deplin. „Marea fericire” e un puzzle din mici bucurii, din oameni, emoţii, momente, pe care le trăiești în fiecare zi.
    
JURNALUL UNUI CĂȚEL CUMINTE: Dactilografiat de Doru Ciocanu
23.01.2017
„Sunt Louie, un cățel foarte cuminte și ascultător. Astăzi fac cinci luni da când am văzut lumina zilei. Tradus în vârstă omenească, asta înseamnă vreo trei ani. De trei luni și jumătate mi-am găsit rostul în viață în noua mea familie de oameni. De oameni buni, gospodari”, scrie cățelul cuminte în jurnalul său dactilografiat de Doru Ciocanu.
    
(Video) Când ați scris ultima dată de mână?
23.01.2017
Astăzi, 23 ianuarie, este Ziua Internațională a scrisului de mână. Echipa Stiripozitive.eu a vrut să afle de la oamenii din Chișinău la ce vârstă au învățat a caligrafia, care a fost litera care le dădea bătăi de cap și când ultima dată au scris de mână, ci nu la calculator?
    
Seară de astrologie la Chișinău cu Maria Sârbu
23.01.2017
Maria Sârbu, astroloaga și autoarea cărții „Cum să ai o relație plină de iubire”, vine la Chișinău pe 25 ianuarie ca să vă povestească despre anul 2017 și să răspundă la întrebările voastre.
    
Pentru prima dată în Republica Moldova se lansează versiunea ușor de citit, ușor de înțeles a celor mai importante acte privind drepturile persoanelor cu dizabilități
23.01.2017
Centrul „Speranța” lansează pentru prima dată în Republica Moldova versiunea ușor de citit și ușor de înțeles a Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi (CDPD) și a Legii nr. 60 din 30.03.2012 privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul va avea loc pe 25 ianuarie, începând cu ora 9.30, la Summit Events & Conference Center, Sala Roșie (Chișinău, str. Tighina, 49/3).
    
Stela Damaschin – Popa: „Grafica e o combinație dintre artă și matematică”
20.01.2017
Stela Damaschin – Popa ilustrează cărți pentru copii. Aceasta a finalizat Facultatea de Arte Plastice, specialitatea grafică la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În prezent, activează în calitatea de grafician la editura „Prut Internațional”. Tot Stela este și deținătoarea „Diplomei de Onoare „H.C. Andersen”, ce i-a fost oferită de IBBY - cea mai înaltă distincție din domeniu. Despre combinația interesantă dintre artă și matematică, aflăm în interviul ce urmează:
    
(Foto) Stiripozitive.eu la plimbare prin Chișinău
19.01.2017
Ne-am înarmat cu aparatul de fotografiat și am ieșit la plimbare prin centrul Chișinăului.
    
Jurnalista Adriana Vasilcov te ajută să-ți surprinzi din timp jumătate de Valentine's day şi Dragobete
18.01.2017
Adriana Vasilcov e omul faptelor și a ideilor creative. Cu o experiență în jurnalism de mai bine de 4 ani aceasta a reușit să scoată la lumină cele mai ascunse secrete ale lumii mondene din țară, datorită emisiunii „Paparazzi”. Tot Adriana știe s-o ia „De la Zero” – un alt proiect care s-a bucurat de succes. Își exprimă viziunile, trăirile și momentele de revelație prin versuri, de aceea experiența ce o are face posibilă realizarea noului proiect „Surprinde-ţi jumătatea de Valentine's day şi Dragobete” prin care vrea să te ajute să fii cât mai original pentru a-ți copleși cu emoții pozitive sufletul drag în luna îndrăgostiților.
    
Membrii Asociației „Miorița” din Portugalia au întâlnit anul 2017 cu frumoasele tradiții moldovenești
18.01.2017
Chiar fiind departe de casă, membrii Asociației „Miorița” din Portugalia au întâlnit anul 2017 cu obiceiuri, colinde și bucate moldovenești.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.