Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
(Video) Expoziția Națională „Fabricat în Moldova”
31.01.2019
Cea dea XVIII-a ediție a Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova” a luat start miercuri, 30 ianuarie pe teritoriul Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo” SA, Chișinău. Aceasta urmărește susținerea fabricării produselor autohtone, punerea în evidență a nivelului de competitivitate a cestora și majorării cererii de consum a produselor naționale.
    
Alexei Colîbneac. Expoziţia aniversară
31.01.2019
La data de 29 ianuarie, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, a avut loc inaugurarea expoziţiei aniversare a lui Alexei Colîbneac.
    
Expoziţie de artă tradiţională chineză
30.01.2019
La data de 30 ianuarie, în cadrul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei a avut loc deschiderea expoziţiei de arta tradiţională chineză.
    
Anunț pentru selectarea unei Companii pentru servicii de cazare, alimentare și locație pentru instruirea femeilor în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”
29.01.2019
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” împreună cu IP CRAION Contact-Cahul anunță concurs pentru selectarea unei companii care va presta servicii de cazare, alimentare și locație pentru a doua sesiune de instruiri în cadrul Programului „Women 4 Leadership” în perioada martie-decembrie 2019. Aceste instruiri vor fi organizate în parteneriat cu IP CRAION Contact-Cahul și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei.
    
Ce citesc viitorii jurnalişti
29.01.2019
Studenţii anului întâi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Stat din Moldova au venit să prezinte totalurile anului 2018 prin intermediul unor titluri de cărţi.
    
Lansarea cărţii „Bomboane colorate” de Ana Onică
25.01.2019
La data de 25 ianuarie, în incinta Bibliotecii Naționale, a avut loc lansarea cărţii „Bomboane colorate” de Ana Onică.
    
Expoziție personală „Linie și culoare”
25.01.2019
Pentru a ține piept frigului de afară și a vă încălzi sufletele cu ARTĂ, vă propunem spre atenție expoziția cuplului de artiști plastici Vitalie și Antonia Grișciuc.
    
Pianul
23.01.2019
Știe orice Wikipedie că pianul este un instrument muzical, Și ce bine că este!
    
National Geographic Photo Camp. Expoziția „Construind poduri între comunități”
22.01.2019
În primăvara lui 2018, Soroca a găzduit prima tabăra National Geographic în Moldova, organizată de Internews în Parteneriat cu National Geographic Society.
    
Ce ai putea face miercuri, 23 ianuarie
22.01.2019
În ciuda faptului că ziua de miercuri este lucrătoare, nu există nici un impediment pentru a o face mai interactivă. Astfel, vă propunem spre atenție câteva evenimente ce vor avea loc în capitală la data de 23 ianuarie.
    
Când sufletul cere o pauză, privește un film
21.01.2019
Anul 2019 pare a fi promițător în domeniul cinematografiei, iar animatorii înrăiți de filme pun pariu că ar dori să afle ce premiere îi așteaptă anul acesta. De aceea am elaborat o listă cu cele mai așteptate filme din 2019 care sper să vă intrige.
    
(video) 100 de cămăşi basarabene salvate de la dispariţie
17.01.2019
Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a devenit gazda unei expoziţii excepţionale a 100 de cămăşi tradiţionale. Cele 100 de cămăşi fiind refăcute după prototipul primar al elementelor portului tradiţional românesc.
    
Repertoriul spectacolelor din acest week-end
17.01.2019
Timpul de afară încă nu este favorabil pentru ieșiri în aer liber, de aceea, dacă încă nu știți cu ce să vă ocupați week-end-ul acesta, am creat o listă cu spectacolele ce vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică pentru a vă crea dispoziție pe tot parcursul săptămânii ce vine.
    
Pavel Filip: „Această tradiție va continua. Putem face lucruri frumoase și acasă în Republica Moldova”
16.01.2019
Feeria sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun din acest an a atras peste un milion de vizite. 6 vizitatori s-au ales cu premii generoase. Peste 8000 de copii au vizitat Târgul cu sprijinul Guvernului.
    
Luceafărul pe nume Eminescu
15.01.2019
În ciuda naturii amorțite de afară, data de 15 ianuarie prinde viață și culoare datorită Luceafărului universului artistic și mândriei poporului românesc – Mihai Eminescu.
    
Toleranţa şi bunătatea-pilonii unei societăţi multietnice
14.01.2019
Discriminarea este o acţiune care presupune un tratament diferit, nedrept faţă de persoane din cauza apartenenţei lor la un anumit grup social. Există mai multe forme de comportamente discriminatorii, dar toate au comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere. Am încercat să aflăm cât de des se confruntă locuitorii Republicii Moldova cu fenomenul discriminării.
    
La săniuş
11.01.2019
Cele mai calde amintiri ale iernii sunt cele de la săniuş. „La săniuş” este atunci când troienele sunt mai mari decât tine, iar tu precum un cavaler de onoare le străpungi călare pe „viteazul de lemn”. Ca mai apoi cu hainele albe de nea să te zbengui cu prietenii, iar jocul vostru să se transforme în jocul unor fulgi de nea. La săniuş este nu doar un obicei de iarnă, sania este un fel de purtător de datini al copilăriei.
    
(Foto) Busturi în straie albe – Aleea Clasicilor sub feeria zăpezii
11.01.2019
La fel ca în fiecare iarnă, odată cu sosirea mult așteptatei zăpezi, capitala devine un loc de poveste, iar busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor profită de ninsoare pentru a-și trage căciuli pe urechi.
    
Repertoriul Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” pentru luna ianuarie
09.01.2019
Ca de fiecare dată, toți iubitorii de artă sunt așteptați cu brațele deschise la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău pentru a vă bucura sufletul atât cu piese consacrate, cât și cu premiere. Pentru luna ianuarie, teatrul vă propune următoarele titluri.
    
Cristina Baş: Implicarea într-un proiect eTwinning te face să creşti şi să-ţi dezvolţi abilităţile!
09.01.2019
Eleva Cristina Baş face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.