Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”
31.01.2018
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în parteneriat cu Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” dă startul unui Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”.
    
La Moldexpo a fost deschisă expoziţia națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XVII-a
31.01.2018
Cel mai mare eveniment expozițional autohton și-a deschis ușile pentru publicul larg. Expoziția națională „Fabricat în Moldova” se află la a XVII-a ediție, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, la CIE „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.
    
(VIDEO) Campania Naţională „Să citim împreună!” a ajuns la ediţia a VII-a
30.01.2018
Pe 26 ianuarie a fost lansată campania națională de promovare a lecturii. Pentru desfășurarea cu succes a acestei campanii, bibliotecile publice își vor completa colecțiile prin achiziție sau donații cu un număr suficient de exemplare ale cărţilor „Lumina glasului lăuntric” de Vasile Romanciuc și „Îngerii dispar în ploaie” de Aurelian Silvestru, apărute la Editura „Prut Internațional”, titluri propuse pentru lectura anului 2018.
    
Ateliere de reciclare a plasticului, proiect coordonat de Echipa TEP - Tinerii pentru EcoPlastic
29.01.2018
Chișinău, capitala Moldovei, nu oferă atenția cuvenită problemei deșeurilor solide, inclusiv a plasticului. Drept rezultat, în luna Mai a anului 2017, cei 600 000 locuitori ai capitalei s-au confruntat cu situația criză: deșeurile nu au fost evacuate mai multe zile la rând, deoarece locuitorii de lângă gunoiștea ”temporară” au ieșit să protesteze faptul că un an promis inițial s-a transformat în 6 ani.
    
Proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul învățămîntului profesional tehnic din Republica Moldova
29.01.2018
Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Ambasada Franței din Republica Moldova și Alianța Franceză din Moldova, lansează un proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul a 3 instituții de învățămînt profesional din țară. Proiectul va fi cofinanțat de către Institutul Francez și se va desfășura în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educației și Cercetării din Republica Moldova.
    
Ateliere de regie de la experţi în Chişinău
29.01.2018
Dacă ai suflet de poet şi voinţă de caporal, (vorba lui Andrzei Waida), aplică la Atelierul de Regie.
    
Dumitru Crudu şi-a lansat volumul „Moartea unei veverite”, la Chişinău (video)
29.01.2018
Dumitru Crudu este prozator, dramaturg şi poet. A debutat în 1994, cu două cărți în același timp, iar de atunci a mai publicat încă patru volume de poezie. Începând cu anul 2008, a început să publice și proză, iar unul dintre romanele sale a fost publicat în Cehia, în traduceră cehă, în 2017. Este vorba despre romanul „Oameni din Chișinău", tradus de Jiri Nasinec. Cea mai nouă cartea a sa de proză a apărut la Editura Univers și se cheamă „Moartea unei veverițe”.
    
Maria Dulgher: „Eu am venit în China după răspunsuri, dar m-am ales cu mai multe întrebări”
26.01.2018
Maria Dulgher are 25 de ani și este originară din Căușeni. În Germania face un masterat în afaceri internaționale la universitatea FAU Erlangen-Nürnberg. Încă din luna septembrie 2017, tânăra a ajuns în orașul Shanghai din China, oraș în care își face studiile timp de un semestru printr-un schimb de experiență. 
    
Scriitorul Iulian Filip şi-a lansat cartea „Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
24.01.2018
Astăzi, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a fost lansată cartea lui IULIAN FILIP: Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului.
    
Cartea „BINE” la „O nouă zi” la Canal 2
23.01.2018
Cartea „BINE” de Igor Guzun - la „O nouă zi” la Canal 2, emisiunea din 23 ianuarie 2018.
    
Concurs pentru şcoli: Iniţiativa „Şcolile: Partenere ale viitorului”
23.01.2018
Goethe-Institut Bukarest doreşte să includă încă o scoală din Republica Moldova în reţeaua internaţională de şcoli partenere. Goethe-Institut îşi propune să susţină activ noua şcoală în vederea promovării limbii germane ca materie şcolara şi predarea acesteia după cele mai înalte standarde de calitate.
    
Lansarea cărţii: „Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului” de IULIAN FILIP
23.01.2018
Pe 24 ianuarie 2018, miercuri, la ora 14.00, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va avea loc lansarea cărții IULIAN FILIP: Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului.
    
Alina Andronache: „Iubirea nu doare. Există viață după violență”
23.01.2018
Alina Andronache, femeia care luptă pentru drepturile femeilor. Activistă pentru egalitate de gen, politologă, expertă în politici publice, doamna care inspiră femeile să-și valorifice potențialul și să-și apere drepturile, mamă a trei copii fericiți, care știe cum să nu renunțe la propria personalitate și vise.
    
În Canada a fost creat Consiliul Național al Diasporei
23.01.2018
Pe 20 ianuarie 2018, în or. Montréal, Canada a avut loc Masa rotundă a asociațiilor diasporei din Canada.
    
Moartea unei veverițe de Dumitru Crudu, la Librăria din Centru
23.01.2018
Joi, 25 ianuarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Moartea unei veverițe de Dumitru Crudu.
    
Marina Ignat: ,, ATUNCI CÂND DANSEZ, EXIST DOAR EU, MUZICA ȘI MIȘCĂRILE”
22.01.2018
Dansatoare și coregrafă, participantă la concursuri naționale și internaționale de dans, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării - ea este personajul interviului de azi, Marina Ignat.
    
„Magia Fulgilor De Nea” în seara Sfântului Vasile, în Portugalia
20.01.2018
În localitatea Brejos de Azeitão din Portugalia, Asociaţia MIORIŢA a organizat sărbătoarea „MAGIA FULGILOR DE NEA”. Cei mai maturi au colindat şi au urat diaspora moldoveneasca din Portugalia iar copiii au primit în dar colăcei copți.
    
Ecaterina Jigău: „Lecturile mele sunt foarte diferite, citesc orice, de la cărți de parenting, la lecturi de romane siropoase de dragoste”
19.01.2018
Ecaterina Jigău are 30 de ani și este autoarea blogului katerotari.md, un blog de parenting, de călătorii și de lifestyle. Lectura este probabil, cea mai plăcută ocupație pe care o are în timpul liber, îi place să descopere autori necunoscuți și de obicei nu citeşte ceea ce este în trend, ci așteaptă să treacă valul și apoi să revină la o carte dacă i-a stârnit curiozitatea, mărturiseşte ea.
    
Aseară, la Chișinău, a fost lansată cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici”
19.01.2018
Aseară, 18 ianuarie la Librăria din Centru din Chișinău, a avut loc lansarea volumului Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, apărut la Editura Adenium.
    
Despre dialogul intercultural și valorizarea identității culturale, sfidând globalizarea - cu Olga Irimciuc
19.01.2018
Olga Irimciuc s-a născut la Chișinău și a absolvit Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, unde a făcut și studiile de doctorat. De mai mulți ani activează ca profesoară la Școala Europeană din Varese, unde sunt elevi de diferite naționalități, inclusiv români.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.