Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
(video) 100 de cămăşi basarabene salvate de la dispariţie
17.01.2019
Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a devenit gazda unei expoziţii excepţionale a 100 de cămăşi tradiţionale. Cele 100 de cămăşi fiind refăcute după prototipul primar al elementelor portului tradiţional românesc.
    
Repertoriul spectacolelor din acest week-end
17.01.2019
Timpul de afară încă nu este favorabil pentru ieșiri în aer liber, de aceea, dacă încă nu știți cu ce să vă ocupați week-end-ul acesta, am creat o listă cu spectacolele ce vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică pentru a vă crea dispoziție pe tot parcursul săptămânii ce vine.
    
Pavel Filip: „Această tradiție va continua. Putem face lucruri frumoase și acasă în Republica Moldova”
16.01.2019
Feeria sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun din acest an a atras peste un milion de vizite. 6 vizitatori s-au ales cu premii generoase. Peste 8000 de copii au vizitat Târgul cu sprijinul Guvernului.
    
Luceafărul pe nume Eminescu
15.01.2019
În ciuda naturii amorțite de afară, data de 15 ianuarie prinde viață și culoare datorită Luceafărului universului artistic și mândriei poporului românesc – Mihai Eminescu.
    
Toleranţa şi bunătatea-pilonii unei societăţi multietnice
14.01.2019
Discriminarea este o acţiune care presupune un tratament diferit, nedrept faţă de persoane din cauza apartenenţei lor la un anumit grup social. Există mai multe forme de comportamente discriminatorii, dar toate au comun faptul că implică o anumită formă de excludere sau de respingere. Am încercat să aflăm cât de des se confruntă locuitorii Republicii Moldova cu fenomenul discriminării.
    
La săniuş
11.01.2019
Cele mai calde amintiri ale iernii sunt cele de la săniuş. „La săniuş” este atunci când troienele sunt mai mari decât tine, iar tu precum un cavaler de onoare le străpungi călare pe „viteazul de lemn”. Ca mai apoi cu hainele albe de nea să te zbengui cu prietenii, iar jocul vostru să se transforme în jocul unor fulgi de nea. La săniuş este nu doar un obicei de iarnă, sania este un fel de purtător de datini al copilăriei.
    
(Foto) Busturi în straie albe – Aleea Clasicilor sub feeria zăpezii
11.01.2019
La fel ca în fiecare iarnă, odată cu sosirea mult așteptatei zăpezi, capitala devine un loc de poveste, iar busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor profită de ninsoare pentru a-și trage căciuli pe urechi.
    
Repertoriul Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” pentru luna ianuarie
09.01.2019
Ca de fiecare dată, toți iubitorii de artă sunt așteptați cu brațele deschise la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău pentru a vă bucura sufletul atât cu piese consacrate, cât și cu premiere. Pentru luna ianuarie, teatrul vă propune următoarele titluri.
    
Cristina Baş: Implicarea într-un proiect eTwinning te face să creşti şi să-ţi dezvolţi abilităţile!
09.01.2019
Eleva Cristina Baş face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Crina Caragi: Cu eTwinning îţi depăşeşti propriile limite!
03.01.2019
Eleva Crina Caragi face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”
31.01.2018
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în parteneriat cu Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” dă startul unui Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”.
    
La Moldexpo a fost deschisă expoziţia națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XVII-a
31.01.2018
Cel mai mare eveniment expozițional autohton și-a deschis ușile pentru publicul larg. Expoziția națională „Fabricat în Moldova” se află la a XVII-a ediție, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, la CIE „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.
    
(VIDEO) Campania Naţională „Să citim împreună!” a ajuns la ediţia a VII-a
30.01.2018
Pe 26 ianuarie a fost lansată campania națională de promovare a lecturii. Pentru desfășurarea cu succes a acestei campanii, bibliotecile publice își vor completa colecțiile prin achiziție sau donații cu un număr suficient de exemplare ale cărţilor „Lumina glasului lăuntric” de Vasile Romanciuc și „Îngerii dispar în ploaie” de Aurelian Silvestru, apărute la Editura „Prut Internațional”, titluri propuse pentru lectura anului 2018.
    
Ateliere de reciclare a plasticului, proiect coordonat de Echipa TEP - Tinerii pentru EcoPlastic
29.01.2018
Chișinău, capitala Moldovei, nu oferă atenția cuvenită problemei deșeurilor solide, inclusiv a plasticului. Drept rezultat, în luna Mai a anului 2017, cei 600 000 locuitori ai capitalei s-au confruntat cu situația criză: deșeurile nu au fost evacuate mai multe zile la rând, deoarece locuitorii de lângă gunoiștea ”temporară” au ieșit să protesteze faptul că un an promis inițial s-a transformat în 6 ani.
    
Proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul învățămîntului profesional tehnic din Republica Moldova
29.01.2018
Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Ambasada Franței din Republica Moldova și Alianța Franceză din Moldova, lansează un proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul a 3 instituții de învățămînt profesional din țară. Proiectul va fi cofinanțat de către Institutul Francez și se va desfășura în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educației și Cercetării din Republica Moldova.
    
Ateliere de regie de la experţi în Chişinău
29.01.2018
Dacă ai suflet de poet şi voinţă de caporal, (vorba lui Andrzei Waida), aplică la Atelierul de Regie.
    
Dumitru Crudu şi-a lansat volumul „Moartea unei veverite”, la Chişinău (video)
29.01.2018
Dumitru Crudu este prozator, dramaturg şi poet. A debutat în 1994, cu două cărți în același timp, iar de atunci a mai publicat încă patru volume de poezie. Începând cu anul 2008, a început să publice și proză, iar unul dintre romanele sale a fost publicat în Cehia, în traduceră cehă, în 2017. Este vorba despre romanul „Oameni din Chișinău", tradus de Jiri Nasinec. Cea mai nouă cartea a sa de proză a apărut la Editura Univers și se cheamă „Moartea unei veverițe”.
    
Maria Dulgher: „Eu am venit în China după răspunsuri, dar m-am ales cu mai multe întrebări”
26.01.2018
Maria Dulgher are 25 de ani și este originară din Căușeni. În Germania face un masterat în afaceri internaționale la universitatea FAU Erlangen-Nürnberg. Încă din luna septembrie 2017, tânăra a ajuns în orașul Shanghai din China, oraș în care își face studiile timp de un semestru printr-un schimb de experiență. 
    
Scriitorul Iulian Filip şi-a lansat cartea „Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
24.01.2018
Astăzi, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a fost lansată cartea lui IULIAN FILIP: Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului.
    
Cartea „BINE” la „O nouă zi” la Canal 2
23.01.2018
Cartea „BINE” de Igor Guzun - la „O nouă zi” la Canal 2, emisiunea din 23 ianuarie 2018.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.