Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Exercițiu de imaginație: „Voi avea o carte în mână”
31.10.2017
Echipa Stiripozitive.eu a făcut un exercițiu de imaginație: oare cum ar fi arătat tânărul din sculptura de pe Strada pietonală din Chișinău, dacă fata i-ar fi zis să aibă o carte în mână ca să-l recunoască. Sau dacă el i-ar fi zis că va avea o carte în mână.
    
La Chișinău va fi prezentat filmul documentar POSTEN NR.6, regizat de Steffi Wurster
31.10.2017
Centrul Cutural German Akzente anunță că pe 15 noiembrie 2017 la Chișinău va avea loc prezentarea filmului documentar - POSTEN NR.6, cu participarea regizoarei Steffi Wurster, Germania. Filmul abordează conflictul blocat între Republica Moldova și Transnistria, pornind de la microcosmosul postului de menținere a păcii nr. 6.
    
Lumea lui Zaharia, la Librăria din Centru
31.10.2017
Librăria din Centru va găzdui lansarea albumului „ Lumea lui Zaharia”, apărut la Editura Cartier în colecția Art, coordonată de Vitalie Coroban. Lansarea va avea loc Joi, 2 noiembrie, la ora 18:15. Preț promoțional în ziua lansării. Sunt așteptați toți doritorii!!!
    
O senzație tare este atunci, când... | Doru Ciocanu
30.10.2017
„Fiecare dintre noi am avut în viață momente, în care să-ți pară că-i gata cu tine. Bineînțeles, din majoritatea dintre ele ieșim cu happy-end, deși unele pot fi și mai puțin fericite”, scrie Doru Ciocanu, autorul recentei cărți „Amintiri de pe planeta M.”, laansată în august la Chișinău. „Bunăoară - exemplifică scriitorul moldovean, stabilit în Canada - când te întâlnești cu ursul. Și ea are ursuleți. Iar tu – un rucsac mare în spate. Sau, când zbori cu parașuta. Și tragi de inel și-l rupi și – nică. Sau când trebuie cu orice preț dezbătut inamicul dintr-o ambrazură. Și luneci. Situații din astea sunt mii, iar în unele dintre ele se întâmplă chiar să nimerim”.
    
MAI PUȚIN E MAI BINE. 4 propuneri pentru reforma finanțării campaniilor electorale și partidelor politice din perspectiva tinerilor și egalității de gen
30.10.2017
Modul în care sunt finanțate partidele politice și campaniile electorale influențează direct modul în care femeile și tinerii se implică în procesul politic. În situația în care costul financiar al vieții politice este în creștere, capacitatea financiară a candidaților devine un element esențial de a accede la funcții de putere.
    
Pictoriţa Valentina Rusu-Ciobanu: 97 de ani și mulți ani înainte!
28.10.2017
La 28 octombrie, cunoscuta pictoriţă Valentina Rusu-Ciobanu, laureată a Premiului de Stat, Maestru Emerit în Artă, Artistă a Poporului, deţinătoare a „Ordinului Republicii” și-a sărbătorit cea de-a 97-a aniversare. Valentina Rusu-Ciobanu este un model demn de urmat pentru tânăra generaţie prin tenacitatea, verticalitatea şi talentul de care a dat dovadă, potrivit preşedintelui Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu.
    
Marianna Tihu: „Credeți în voi, credeți în propriile forțe. Dizabilitatea nu trebuie să vă limiteze în realizarea viselor!”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
27.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al șaselea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
Sute de persoane s-au adunat la deschiderea festivalului Anim'est Chişinău 2017
27.10.2017
Primul şi unicul festival de animaţie din România s-a mutat acum 7 ani la Chişinău şi a devenit primul şi unicul festival de animaţie din Moldova!
    
Vlad Andreev: „Fiecare persoană generează admirație”
26.10.2017
Faceți cunoștință, el este Vlad Andreev, are 26 de ani și este o persoană pozitivă. Are un caracter puternic, optimist și energic, ceea ce înseamnă că aproape mai tot timpul liber este în acțiune. Îi place mult să-i facă pe cei din jurul lui să zâmbească, deoarece are obiceiul să învețe de la aceștia doar lucruri utile.
    
„Fiecare pagină din cartea „GET MAD” a fost trăită”: Victoria Dunford, moldoveanca decorată de Regina Marii Britanii
26.10.2017
Victoria Dunford este directoarea organizației britanice de caritate MAD-Aid, care ajută copiii cu dizabilități din Moldova. La începutul anului 2017, a fost decorată cu „British Empire Medal”, iar recent a lansat cartea „GET MAD”.
    
„Tinerii Moldovei" au distribuit gratuit cărți românești pe strada pietonală din Chişinău
25.10.2017
Duminică, la 22 octombrie, a fost învălmășeală pe strada pietonală din capitală. Cărțile au fost motivul cozii imense de oameni, dornici să răsfoiască și să se cufunde în realitatea operelor românești.
    
Primii arbori plantați din cadrului proiectului ecologic Verde.md
25.10.2017
La data de 21 octombrie în Grădina Botanică a capitalei a avut loc prima plantare a copacilor din cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md
    
Campania „Un dialog cu un jurnalist” s-a dat start la USM
25.10.2017
La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova a debutat Campania „Dialog cu un jurnalist”, organizată de Consiliul Studenților din Mass-Media. Primul invitat care s-a lăsat provocat de a avea o întâlnire remarcabilă cu viitorii jurnaliști de la USM a fost Natalia Morari, care în 2014 a fost declarată Jurnalistul TV al anului și a obținut Premiul „Mărul de aur” pentru cel mai bun talk-show.
    
Viața și Muzeul: Colaboratorii Muzeului în viziunea fotografului italian
24.10.2017
Colaboratorii Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, văzuți de fotograful Chiara Dazi. Evenimentul a avut loc la 24 octombrie în contextul sărbătoririi a 128 de ani de la întemeierea Muzeului, cuprinzând 25 de fotografii cu angajații instituției.
    
Forumul Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!”: „Trebuie să fim auzite atât de societate, cât și de autorități”
23.10.2017
La 23 octombrie, pentru prima dată în Republica Moldova, 40 femei cu dizabilități din întreaga țară, inclusiv de pe malul stâng al Nistrului, care își doresc să se implice activ la dezvoltarea economică, socială și politică a țării, au participat în cadrul Forumului Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!” la Chișinău. Programul de instruire a fost lansat în iulie curent și durează pe parcursul a 4 luni, find implementat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități „Abilități Europene Fără Limite".
    
Serviciile de îngrijire – de la un domeniu neglijat și invizibil, la un sector atractiv al economiei
23.10.2017
75% din toată munca casnică este realizată de femei. În acest sens, a fost realizat un interviu cu Bharati Sadasivam, Lideră de echipă, Egalitatea de gen și abilitarea femeilor, Centrul Regional din Istanbul, PNUD în care se vorbește despre serviciul de îngrijire care a devenit un sector atractiv al economiei, în trecut acesta fiind un domeniu neglijat și invizibil.
    
Un veac de istorie în imagini. Ciuciuleni de Mariana Pagu, la Librăria din Centru
23.10.2017
Librăria din centru va găzdui lansarea volumului: „Un veac de istorie în imagini. Ciuciuleni” de Mariana Pagu, apărut la Editura Cartier în colecția Art și coordonată de Vitalie Coroban. Lansarea va avea loc Joi, 26 octombrie, la ora 18:15. Sunt așteptați toți doritorii!!!
    
Viitorii apărători ai neamului au depus astăzi jurământul de credinţă Patriei
20.10.2017
145 de studenţi ai anului I la Academia „Ştefan cel Mare" a MAI, astăzi, 20 octombrie 2017 au jurat onestitate, vigilenţă şi curaj pentru țară.La festivitate a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, viceministrul de Interne, Oleg Babin, rectorul Academiei „Ștefan cel Mare", Simion Carp, corpul profesoral-didactic al instituției, părinți, veterani rude și alți invitați.
    
Forumul Național dedicat Femeilor cu dizabilități sub Genericul „Avem Abilități - Dorim Posibilități!”
20.10.2017
Forumul Național dedicat Femeilor cu dizabilități sub Genericul „Avem Abilități - Dorim Posibilități!",unde vor participa 40 femei cu dizabilități din întreaga țară, inclusiv de pe malul stâng al Nistrului, care își doresc să se implice activ la dezvoltarea economică, socială și politică a țării.
    
„Tandem” - lansat cu somptuozitate la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”
19.10.2017
Nuvela „Tandem" a Corinei Bezdîga a fost lansată cu mult fast la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu" la data de 18 octombrie.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.