Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Atelier axat pe dezbaterile TV cu jurnalistul Mircea Surdu pentru participantele la Academia de Liderism Feminin
31.10.2018
Participantele la Proiectul „Women 4 Leadership” au beneficiat de o instruire axată pe dezbaterile televizate, susținută de către jurnalistul Mircea Surdu, realizatorul talk-show-ului „Bună Seara!” de la TV Moldova 1.
    
Karina Danskaia, tânăra din Moldova care a cucerit industria fashion prin ținute impecabile
30.10.2018
Karina Danskaia, cea mai tânără designeră din Moldova, a absolvit Facultatea de Arte și Design în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”. Tânăra a impresionat o întreagă țară prin talentul şi dragostea care se observă în ținutele ei.
    
Masă rotundă la Coșnița. Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice
30.10.2018
Satul Coșnița găzduiește, la 30 octombrie 2018, în incinta Consiliului Raional Dubăsari, cea de-a doua masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea a trei mese rotunde – la Varnița, la Coșnița și una finală la Chișinău – este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.
    
Natalia Demcenco: eTwinning e o călătorie virtuală! Profesorii eTwinning Plus Moldova
29.10.2018
Profesoara Natalia Demcenco face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Larisa Caragi: Copiii noștri s-au săturat să învețe de dragul învățatului! Profesorii eTwinning Plus Moldova
29.10.2018
Profesoara Larisa Caragi face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Femeile și tradițiile aduc banii acasă
29.10.2018
Frumusețile din Pelinia — cel mai mare sat din nordul Republicii Moldova — reflectă valori autentice, adunate de secole și caracteristice doar pentru această zonă. Însă, în câțiva ani, erau sortite pierzaniei.
    
În Blândești a avut loc Festivalul Toamnei „În cămara bunicii” | News.ungheni.org
29.10.2018
În acest weekend, în satul Blândești din comuna Sculeni a avut loc prima ediție a Festivalului Toamnei, „În cămară la Bunica”. Ineditul Festival a fost organizat de Complexul Educațional Blândești, în frunte cu Elena Dorosenco, informează portalul News.ungheni.org.
    
Maia Porumbrica: eTwinning mă inspiră zi de zi! Profesorii eTwinning Plus Moldova
25.10.2018
Profesoara Maia Porumbrica face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
(Video) Să creștem împreună: „Hai în gașca voluntarilor” , ediția a XII-a
24.10.2018
În perioada 1–7 octombrie a avut loc Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2018, eveniment organizat de Asociația Obștească „Tinerii pentru dreptul la viață” (TDV) și susținut prin proiectul „SNV 2018 - Hai în gașca voluntarilor”. SNV reprezintă cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel republican, care mobilizează un număr mare de organizații și cetățeni din toată țara pentru a promova implicarea civică a comunității.
    
Sergiu Jelihovschi: eTwinning leagă prietenii! Profesorii eTwinning Plus Moldova
23.10.2018
Profesorul Sergiu Jelihovschi face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
GentleQuArt: „Putem aduce muzică frumoasă în sufletele oamenilor”
23.10.2018
Sunt tineri, ambițioși și noi pe piața din Republica Moldova. Este vorba de GentleQuArt, un cvartet de coarde cu o orientare mai deosebită decât cea tradițională.
    
Arta de a fi OM: managerul Galina Tonu (Video)
18.10.2018
Nimic nu este mai răsunător decât ecoul propriilor fapte. Doamna Galina Tonu este femeia care se pare că le poate face pe toate în lume, de la coordonator şi fondator al ansamblului „Ţărăncuţa” până la manager de grădiniţă şi consilier local.
    
Peste 3.500 de spectatori la Zilele Filmului Românesc 2018 la Chișinău
17.10.2018
Peste 3.500 de spectatori au fost prezenți la cea de-a patra ediție a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău, care a avut loc între 11 și 14 octombrie 2018.
    
Republica Moldova marchează 10 ani de implementare a sistemului de asistență juridică garantată de stat, sistem instituit cu susținerea Fundației Soros-Moldova
16.10.2018
Vecinii care au reușit să rezolve un conflict de zeci de ani, apelând la litera legii; mama care a putut să-și revadă copiii; femeia care a pus punct unei relații violente cu ajutorul legii; copiii care au intrat în proprietatea casei părintești după ce au urmat pașii legali – toate sunt rezultatele sistemului asistenței juridice garantate de stat, de care populația Republicii Moldova beneficiază în ultimii zece ani.
    
(Video) Vocea femeilor se poate face auzită și prin artă: expoziția „Art of Painting” de Adriana Luca
15.10.2018
Adriana Luca este o tânără din Moldova care demonstrează că vocea femeilor se poate face auzită și prin artă, folosind diplomația populară. Adriana Luca care este una dintre participantele la Academia de Liderism Feminin, a vernisat recent în Grădina Publica Ștefan cel Mare și Sfânt o expoziție de pictură despre care spune că a fost „un vis care s-a împlinit”.
    
(Video) „Dați totul la o parte ca să văd”: antologia versului brut al lui Eugen Cioclea
12.10.2018
La data de 11 octombrie 2018, la Librăria din Centru a fost lansată antologia „Daţi totul la o parte ca să văd” cu poemele lui Eugen Cioclea, alese de Emilian Galaicu-Păun. Este o carte omagiu, adusă nonconformistului Eugen Cioclea, iar ediția face parte din „Cartier de colecţie”.
    
Victor Ignat şi marea pasiune care a ajuns să fie teatrul
11.10.2018
La data de 9 octombrie 2018, echipa Știri Pozitive a vizitat Casa de Cultură din Străşeni. Regizorul Victor Ignat a fost cel care ne-a găzduit și ne-a povestit despre activitatea sa în calitate de coordonator şi fondator al „Teatrului pentru copii şi tineret din Strășeni”.
    
Sculptorul basarabean Dumitru Verdianu s-a bucurat de succes la vernisajul dedicat Centenarului de la Cluj-Napoca
11.10.2018
Portalul Napocanews.ro anunță că sculptorul basarabean Dumitru Verdianu s-a bucurat de succes la vernisajul dedicat Centenarului de la Cluj-Napoca
    
Eveniment consacrat limbii române în contextul Zilei Europene a Limbilor în Austria
11.10.2018
Un eveniment inedit a fost organizat în capitala Austriei de către Centrul Lingvistic al Universității din Viena, cu genericul „Europäischer Tag der Sprachen“ - „Ziua Europeană a Limbilor”, având ca scop promovarea diversității lingvistice și culturale a Uniunii Europene.
    
Seara filmului moldovenesc la Viena
11.10.2018
Chiar dacă sunt departe de casă, moldovenii nu uită niciodată de unde au pornit și cu fiecare ocazie, arată lumii frumusețea plaiului natal: acesta a fost laitmotivul unor evenimente recente de la Viena, printre care și „Seara filmului moldovenesc”.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.