Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
A văzut-o, a auzit-o, a mirosit și a gustat din ea. Italia – țara enigmă pentru Doina Strulea
31.10.2016
A pășit pragul Italiei pentru prima dată în 2013, datorită premiului de poezie câștigat de la Triuggio. S-a îndrăgostit de tot: cultură, oameni, gastronomie, peisaje. Doina Strulea, este cea care scrie versuri, îi place să citească, să meargă la evenimente culturale, să gătească, să facă voluntariat și să asculte.
    
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna octombrie pe stiripozitive.eu
31.10.2016
Strângem roadele lunii octombrie și facem un top 10 a celor mai vizualizate articole pe Stiripozitive.eu.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în octombrie 2016
31.10.2016
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii octombrie pe Stiripozitive.eu.
    
10 lucruri din Lituania care pot inspira Moldova: Loredana Gamurari
31.10.2016
Loredana Gamurari este bloggerița care a călătorit în 32 de țări ale lumii. Dintre toate țările a ales să povestească 10 lucruri pe care le putem învăța de la Lituania. Mai nou, Loredana este unul din „Young European Ambassador” din Moldova. Încercă prin acest mod să promoveze Moldova și să arate latura ei pozitivă și atractivă pentru turiști, cât și să inspire lumea să călătorească.
    
„Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova”: Irina Paraschiv
28.10.2016
Irina Paraschiv este absolventă a universității de medicină. În prezent, activează în calitate de medic-rezident. În timpul liber studiază literatura și gramatica limbii române. Irina este membră a „Clubului cititoarelor moderne”. Aceasta a acceptat să participe la campania: „Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova”, inițiată de Stiripozitive și eLibrăria.
    
Dana Țurcan, studenta cu numeroase activități în România: „Ne place Timișoara, pentru că stăm bine la capitolul – rezultate, primim și burse”
27.10.2016
Studiază la „Universitatea de Vest” din Timișoara. Dana Țurcan este basarabeanca care optează pentru o diplomă europeană, iar pe lângă această se implică activ în numeroase activități fiind fondatoarea, dar și Vicepreședinta Asociației Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării.
    
Asociația „ASSOMOLDAVE” din Italia | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
27.10.2016
Asociaţia „AssoMoldave” este o asociație care realizează proiecte sociale, creată la iniţiativa câtorva femei de la Roma la 14 august 2004. Scopurile asociaţiei sunt apărarea drepturilor civile şi universale ale femeilor din Moldova, menţinerea tradiţiilor şi valorilor culturale, păstrarea legăturilor cu ţara de origine, promovarea voluntariatului în favoarea copiilor din Moldova. Aceste scopuri sunt realizate prin acţiuni de asistenţă directă oferită persoanelor care solicită ajutor, inclusiv prin organizarea de întâlniri tematice, şi printr-o activitate intensă de informare.
    
(Foto) Cristina Kelly, pictorița moldoveancă: „Verdele caracterizează Irlanda”
26.10.2016
Verde – această culoare este caracteristică pentru Irlanda, spune Cristina Kelly, o pictoriță din Moldova stabilită în Irlanda de ani buni.
    
A rămas doar o zi până la marea pisicăreală de la Anim’est Chișinău 2016
26.10.2016
În scurt timp Anim’est va umple Chișinăul de culori și pisici vorbitoare. Iată de ce, în perioada 27-30 octombrie, la Cinematograful Odeon, toată lumea bună, indiferent de vârstă, va găsi în programul Festivalului Internațional de Animație ceva pe gustul său.
    
Catalina Osipov – Gontea creează seturi de lenjerie pentru femei
25.10.2016
Catalina Osipov – Gontea este o tânără mămică care-și ocupă timpul liber realizând diferite seturi de lenjerie intimă pentru femei. Tânăra are studii în domeniul designului, de aceea aplică cunoștințele și în practică. Cătălina lucrează în timpul nopții, atunci când fetița ei de numai un anișor doarme. Tânăra nu are un atelier de creație, dispune numai de o mașină de cusut, cu toate acestea visul ei este de a se extindă și peste hotare.
    
Cinci basarabeni recunoscuți pentru merite în domeniul aviației
24.10.2016
Basarabenii noștri sunt recunoscuți și în domeniul aviației. Au ajuns să înregistreze performanțe datorită muncii și capacității intelectuale. Activitatea lor în domeniul aviație a avut parte de admirație atât din partea opiniei publice cât și a statutului. Meritele lor se regăsesc și în Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova, autor Denis Roșca.
    
A gustat prima dată din arta cinematografică. Află de la Daniela Ignat, cum s-a descurcat în rol de actriță
24.10.2016
De mică este pasionată de arte, iar din primii ani de facultate, Daniela Ignat a înțeles cât de mult i se potrivește pictura, muzica, dansul și în special teatrul. A avut oportunitatea să joace mai multe spectacole pe scene mari, dar ceea ce studiază la moment are mai mult tangență cu artele plastice. Și actoria face parte din viața ei, de altfel primul său rol în film și l-a demonstrat în scurt metrajul regizat de Grigore Bechet.
    
(Foto) Cristian Barancean: fotograful care reușește să prindă toamna în cele mai colorate haine
24.10.2016
Tânărul fotograf Cristian Barancean vede Moldova doar în culori vii, indiferent de anotimpul de afară. Totuși, Cristian reușește să prindă cel mai bine aceste nuanțe toamna: un anotimp plin de magie, căldură și inspirație în Moldova.
    
Fericirea e atunci când... | Nicu Țurcanu
24.10.2016
Zâmbet! Aer! Iubire! Sunt elementele definitorii ale fericirii specifice actorului de la Teatrul Studio Geneza Art, Nicu Țurcanu. Acesta regăsește fericirea în lucruri mici. Nicu a acceptat provocarea noastră și ne-a mărturisit că fericirea e atunci când....
    
(Galerie foto) Vești bune: prietenii noștri de pe Instagram petrec timpul frumos și util. Ei citesc
21.10.2016
Suntem la mijlocul toamnei. Avem mai mult timp pentru a savura un ceai și de-a citi o carte bună, astfel am fost curioși să aflăm ce citesc prietenii noștri de pe Instagram în aceste zile.
    
Fericirea e atunci când... | Natalia Barbu Sota
21.10.2016
Stiripozitive promovează și în continuare oamenii, lucrurile, locurile și evenimentele pozitive. De data aceasta am lansat o nouă rubrică prin care vrem să definim fericirea, prin prisma scriitorilor, artiștilor, interpreților, jurnaliștilor, oamenilor de artă etc. Provocarea a acceptat-o și interpreta Natalia Barbu Sota, care ne-a mărturisit că fericirea e atunci când…
    
Kapushon, Guz și Stela Botez susțin campania „Vindem Artă, NU Oameni”
21.10.2016
Concertul ce va fi organizat mâine, 22 octombrie în aer liber la Cahul, de echipa Nexus, cu prilejul finalizării campaniei „Vindem Artă, NU Oameni”, va aduce pe scenă interpreți precum Kapushon, Guz și Stela Botez. Aceștia au acceptat provocarea, iar timp de două ore vor crea o atmosferă specială.
    
(Foto) Poartă Zéphyr de Natalia Bescorlovalnîi
20.10.2016
Zéphyr – din franceză se traduce ca zefir. Pentru Natalia Bescorlovalnîi, Zéphyr nu se mănâncă, ci se poartă. Natalia este o tânără creatoare de modă, iar brandul pe care l-a creat poartă acest nume.
    
Ruxandra Canțîr, actrița care uimește prin teatru publicul din Scoția
20.10.2016
S-a născut în Chișinău și este actriță de teatru fizic. Și-a făcut studiile în SUA, iar acum trăiește în Scoția. Ruxandra Canțîr este actrița, care după un turneu în toamna anului 2015 a decis să plece într-un spațiu anglofon cu idealuri progresive și o atmosferă care sprijină și încurajează artele.
    
Svetlana Revineala protejează social și juridic moldovenii aflați în „țara dreptului omului”
19.10.2016
Franța a fost o țară de vis pentru Svetlana Revineala din mai multe motive. Un prim motiv a fost descoperirea unei atracții față de această țară în manualele de limbă franceză pe parcursul tuturor anilor de învățământ. Apoi această atracție s-a transformat într-o mare pasiune prin studierea limbii franceze dar și a culturii, a societății, a renumitei sale culinării, etc.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.