Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
10 lucruri din Belgia care pot inspira Moldova: Cristina Butuc
23.11.2017
Cristina Butuc este studentă de trei luni la Bruxelles, acolo ajungând datorită programului de mobilitate academică Erasmus +. În acest articol, tânăra spune că timp de un semestru orașul i-a devenit casă, iar fiecare zi petrecută a făcut-o să se îndrăgostească tot mai mult și mai mult de el. Despre cum e să fii studentă în Belgia, aflaţi în continuare.
    
Invitație de presă: Concert simfonic, dedicat Campaniei globale 16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete, 24 noiembrie 2017
23.11.2017
Cu ocazia lansării campaniei globale „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”, Organizația Națiunilor Unite și Ambasada Suediei în R. Moldova vă invită cordial la un concert de muzică clasică a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Concertul, condus de directorul artistic și prim-dirijorul Mihail Agafița, este dedicat lansării campaniei globale „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete” și va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, pe 24 noiembrie, ora 17:00.
    
12 echipe de tineri vor participa la Festivalul Național de Teatru Social 2017
22.11.2017
Festivalul se va desfășura în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri" din municipiul Bălți, începând cu ora 11:00.
    
Concursului de lectură BĂTĂLIA CĂRȚILOR, ediția III
22.11.2017
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărţilor, ediția III realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" din Cluj
    
50 la sută reduceri adevărate la cărțile bune în adevărata vinerea neagră
21.11.2017
Tradiția mai constată că în vinerea neagră marile magazine vând mărfurile la reduceri substanțiale, astfel cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț în Librăriile online Cartier: shop.cartier.md.
    
Reduceri, concursuri și premii a pregătit Noaptea Reducerilor la Shopping MallDova
21.11.2017
Toamna aceasta la Shopping MallDova a avut loc cel mai așteptat eveniment „Noaptea Reducerilor”. La data de 17 noiembrie, începând cu ora 20:00, sute de amatori de shopping au venit să facă cumpărături la prețuri reduse într-o atmosferă distinsă.
    
Iurie Golban: „Despre moldovenii din China vă pot asigura că sunt cei mai bravi, cei mai buni și cei mai frumoși la chip și suflet”
20.11.2017
Iurie Golban este originar din orașul Orhei și a absolvit Liceul Teoretic "Ion Luca Caragiale" din localitatea de baștină, ulterior, a devenit licențiat în drept și economie, ca mai apoi să continuie cercetările în cadrul studiilor postuniversitare în domeniul dreptul și relațiile internaționale.
    
Republica Moldova la Bazarul Diplomatic de la Lisabona, ediția 2017
20.11.2017
La 17 și 18 noiembrie 2017, Republica Moldova a participat, la Lisabona, la Bazarul Diplomatic – un eveniment caritabil care s-a desfășurat în pavilionul principal al Centrului de Congrese din capitala portugheză, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa.
    
(Video) Doi ani de MOVE Womenswear: și povestea merge mai departe
17.11.2017
Mai multe femei s-au putut bucura pe viu de eleganța și rafinamentul ținutelor MOVE Womenswear, la data de 14 și 15 noiembrie, odată cu cea de-a doua aniversare de prezență pe piață a acestui brand. Designer-ul Lilea Surdu și sora ei s-au gândit să sărbătorească acest eveniment la care care vizitatorii pot beneficia de 50% reducere la produsele de coton și de un gift card la cumpărăturile efectuate în zilele aniversării.
    
„Mândrele şi dorul de casă” ale artistului plastic Mihai Ungureanu
17.11.2017
Mihai Ungureanu este student în cadrul Academiei de Arte din Veneția, Italia. Odată stabilit în Italia, acesta a început să redea prin tablouri, dorul și dragostea pentru ACASĂ! Vă propunem să urmăriți cum arată, din Venetia, acest dor de patrie.
    
(VIDEO) Evenimentul de finalizare a Programului de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!"
16.11.2017
27 de femei active, 7 localități și 7 proiecte de mobilizare comunitară de succes. Acestea sunt rezultatele Programului Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”, care se încheie după un an de zile. „INSPIR-O!”, care s-a desfășurat în localități cu reprezentare zero a femeilor în consiliile locale, și-a propus să consolideze capacitățile de lidere a femeilor, iar ele, la rândul lor, să promoveze conceptul egalității de gen în politicile locale și să implementeze proiecte de mobilizare comunitară.
    
(VIDEO) Vernisajul expoziției graficianului și sculptorului Dumitru Verdianu la Chișinău
16.11.2017
Artistul Dumitru Verdianu a revenit la Chișinău cu o expoziție de sculptură și grafică, care a fost vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei.
    
Talk Forum 2017, ediția III
16.11.2017
Centrul Media pentru Tineri vă invită la cea de a treia ediție a evenimentului Talk Forum Autoreprezentare - singurul eveniment național la care tineri cu nevoi speciale susțin discursuri, în fața a peste 100 de persoane, ce motivează și inspiră.
    
Elena Mihalachi: „Am așteptat cartea mea ca pe un copil...”
16.11.2017
Elena Mihalachi este tânăra autoare care a evoluat în fiecare zi și a îndrăgit poezia încă de mică. În fiecare an, prin muncă asiduă, a crescut pe plan poetic. Fiind o fire realistă, Elena a descoperit lumea cu ochii deschiși, apoi și-a așternut pe hârtie fiecare vers, fiecare trăire, sentiment. A scris tot timpul, cu pași mici dar siguri, a găsit calea spre poezie, iar după experiențele vieții a ajuns și la cartea de debut „Locuieşte-mă”, apărută la începutul anului 2016 la editura Charmides din Bistrița, în urma Concursului Național de Poezie „Porni Luceafărul…”, organizat la Botoșani.
    
Federația Dansului Modern și de Estrada din Moldova a sărbătorit 15 ani de activitate
16.11.2017
La data de 12 noiembrie, Federația Dansului Modern și de Estrada din Moldova au organizat un campionat cu ocazia jubileului a 15 ani. În cadrul evenimentului au fost prezente peste 50 de echipe din toate colțurile Republicii.
    
CONFERINŢA IDIS VIITORUL: „Spațiul informațional, în mijlocul amenințărilor hibride”
15.11.2017
La 26 octombrie 2017, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” a organizat o conferință la principalul sediul IDIS, în care au antrenat experții sectorului public, societatea civilă și partenerii externi în discuții cu privire la problemele din spațiul informațional la nivel național.
    
Istoria Olgăi Berdeu: „Sunt diferită...” | UN Women
15.11.2017
Olga Berdeu este o femeie cu dizabilități de 50 de ani din Chișinău, Republcia Moldova, și a participat în cadrul Programului de consolidare a participării în politică și în viața civică a femeilor cu dizabilități din Moldova „Avem abilități - dorim posibilități!”, susținut de UN Women în Moldova, prin Programul ONU „Femeile în politică”, și cu susținerea financiară a Guvernului Suediei. Programul și-a propus să dezvolte calitățile de lidere ale femeilor cu dizabilități și s-a desfășurat din iunie până în octombrie 2017.
    
Celebra cântăreață din România, Paula Seling, a fost atracția evenimentului „Mall of Fame” de la Chișinău
13.11.2017
Centrul Comercial Shopping MallDova a fost, la 11 noiembrie 2017, gazda proiectului de modă și stil „Mall of Fame”, care se află la cea de-a V-a ediție.
    
27 de femei din Moldova au creat 7 proiecte de succes inspiraționale: Programul Național de Mentorat „INSPIR-O” s-a încheiat
13.11.2017
27 de femei active, 7 localități și 7 proiecte de mobilizare comunitară de succes. Acestea sunt rezultatele Programului Naţional de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”, care se încheie după un an de zile. „INSPIR-O”, care s-a desfășurat în localităţi cu reprezentare zero a femeilor în consiliile locale, și-a propus să consolideze capacitățile de lidere a femeilor, iar ele, la rândul lor, să promoveze conceptul egalităţii de gen în politicile locale și să implementeze proiecte de mobilizare comunitară. Programul de Mentorat a fost realizat de către Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică”.
    
Lansarea Festivalului Național de Teatru Social 2017
10.11.2017
Festivalul reprezintă un eveniment tradițional în R. Moldova, organizat pentru al optulea an. Festivalul întrunește echipe de tineri din întreaga țară, care se exprimă prin intermediul unor scenete de teatru asupra problemelor ce țin de sănătatea, educația și drepturile lor. Anul acesta la Festival participă 15 echipe de tineri din toată țara. Ei au fost instruiți în tehnici de teatru social, dar și în domeniul sănătății sexuale și reproductive. Festivalul se va desfășura pe data de 25 noiembrie 2017 în orașul Bălți.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.