Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
A fost deschis contul bancar pentru Gheorghe Borta, tânărul diagnosticat cu tumoare pe creier
30.11.2016
Gheorghe Borta este tânărul din Costești, Ialoveni de numai 28 de ani care a fost diagnosticat pentru a doua oară cu von hipell lindou hemangioblastom de emisferă cerebeloasă pe stânga, o tumoare la creier. În 2014, tânărul a suferit prima intervenție chirurgicală cu aceeași diagnoză, însă pe partea dreaptă a creierului. Acum, mai mult ca niciodată tânărul are nevoie de ajutorul nostru pentru o nouă intervenție chirurgicală în Germania sau Turcia. Ca să se trateze are nevoie de aproximativ 15 000 de euro.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în noiembrie 2016
30.11.2016
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii noiembrie pe Stiripozitive.eu.
    
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna noiembrie pe stiripozitive.eu
30.11.2016
Apetisante, pozitive și cognitive sunt și următoarele 10 cele mai vizualizate articole ale lunii noiembrie pe stiripozitive.eu.
    
Poezie și vin la evenimentul marca O3M – „La gura sobei”
29.11.2016
Sâmbătă, 26 noiembrie, s-a desfășurat evenimentul „La gura sobei”, organizat de Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M”, cu degustație de vinuri, ghidată de sommelierul Oleg Grossu și lansarea cărții „Vioara din mansardă” de scriitoarea Doina Strulea, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.
    
Ajută un copil să crească alături de mama sa. Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!
28.11.2016
Misiunea Socială „Diaconia” a lansat pe 28 noiembrie campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaselea an consecutiv, scopul campaniei susținerea cuplurilor mamă - copil în situații de criză. Simbolul campaniei sunt jucăriile de brad hand-made care, confecționate de cei implicați în acțiunile campanie și vândute în cadrul târgurilor de caritate, reprezintă o șansă pentru ca fiecare copil să crească în brațele mamei sale.
    
Premiera spectacolului de teatru „Martirii” de Marius von Mayenburg
28.11.2016
Centrul Cultural German Akzente în cooperare cu Centrul Național de Educație prin Artă din Chișinău vor realiza un spectacol după piesa de teatru ”Martirii” scrisă de dramaturgul german Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Ciobanu. Premiera va avea loc pe 30 noiembrie la Centrul Național de Educație prin Artă.
    
(Galerie foto) Portretul Chișinăului în stil graffiti. Episodul 15
28.11.2016
Încă mai mulți stropi de culoare au invadat Chișinăul. Lucrările graffiti reprezintă Moldova, așa cum este ea.
    
Fericirea e atunci când... >> Diana Enache
28.11.2016
Pentru Diana Enache fericirea, prin substanţa ei abstractă, variază în ochi şi atitudini diferite. Diana este absolventă a FJȘC în 2016, acum anul III la Facultatea de Istorie și Filosofie, USM. Și anul I la masterat în Relații Internaționale la Academia de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Pe lângă toate acestea mai este și Șef al Serviciului de Informare și Comunicare cu Mass Media la Biroul Național de Statistică. Aceasta a reușit să scrie și o carte „Dor de România”, iar de opt ani este prezentatoare radio. Diana continuă a spune că fericirea e atunci când…
    
10 lecții pe care le-am învățat până la 39 de ani: Vitalie Vovc
28.11.2016
Astăzi de la Paris vin 10 lecții de viață. Vitalie Vovc este autorul acestor lecții, care credem că vă pot inspira.
    
(Video) „Bandiții” și Intelighenția basarabeană azi” de Vasile Ernu, lansate la Librăria din Centru
25.11.2016
Scriitorul Vasile Ernu a revenit la Chișinău, orașul de suflet, orașul adolescenței pentru a lansa la Librăria din Centru cele două volume de carte „Bandiții” și Intelighenția basarabeană azi”. Alături de scriitor au fost prietenii și colegii de breaslă.
    
Top 5 replici cum să enervezi un Fotograf
25.11.2016
Fotografia este o artă, deoarece prin intermediul ei poate fi transmis un număr nemărginit de trăiri sau sentimente. Ea reprezintă o amintire, motiv pentru care fiecare dintre noi are cel puțin un album foto care înrămează sute de momente petrecute alături de familie sau prieteni.
    
(Galerie foto) O, brazi frumoși
24.11.2016
Expoziția Brazilor de Crăciun a fost inaugurată astăzi, 24 noiembrie, strada Mitropolit Dosoftei 100. Aproximativ 50 de brazi vă așteaptă să-i admirați și să-i votați.
    
UNFPA a dat start inițiativei „Lumea pe care vrem s-o construim”
23.11.2016
Viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții vor participa la inițiativa susținută de UNFPA, Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova, cu genericul „Lumea pe care vrem s-o construim”.
    
ALB-NEGRU | Feat Doru Ciocanu & Igor Guzun
23.11.2016
Unul a zis: „Alb”. Celălalt a replicat: „Negru”. Și așa s-au născut, rând pe rând, toate asociațiile legate de alb și negru, pe care le-au avut astăzi Doru Ciocanu și Igor Guzun.
    
Tânăra interpretă Sandy C lansează primul său videoclip
22.11.2016
Videoclipul tinerei interprete Sandy C este o producție realizată în baza piesei „Oare” și reflectă istoria unei iubiri neîmpărtășite. Piesa se difuzează la posturile autohtone de radio, iar filmările clipului au avut loc pe parcursul lunii octombrie curente.
    
I-a descoperit simțurile vizuale, auditive și cele gustative. Portugalia – țara care reprezintă un progres pentru Fiordalisa Chirilă
22.11.2016
Are 27 de ani, este o fire curajoasă și ambițioasă. Fiordalisa Chirilă dintotdeauna a avut un spirit de aventură pentru a îmbrățișa diferite culturi și a căuta experiențe noi, care să-i bucure mintea și sufletul. A ales să plece în Portugalia – țara, care astăzi reprezintă pentru ea un progres.
    
Ziua vinurilor moldovenești în Portugalia
22.11.2016
În orașul Oeiras din Portugalia, la Palatul Marques de Pombal, construit în secolul al XVIII-lea, pe 18 noiembrie a avut loc Ziua Vinurilor Moldovenești în Portugalia, ediția a II-a (Dia dos Vinhos Moldavos em Portugal, II edicao). Evenimentul a fost organizat de soții Simion și Viorica Croitoru stabiliți de 16 ani în Portugalia, susținerea din partea municipiului Oeiras cu frăția Confraria de Carcavelos, colaborarea voluntară a Asociației „Miorița” și Asociația „EștiMoldova” din Spania. Scopul evenimentului a fost promovarea vinurilor moldovenești de calitate, precum și gastronomia națională în rândul portughezilor, dar și a diasporei Republicii Moldova.
    
„Cum răspundem la necesitățile copiilor rămași acasă” dialog public organizat de Fundația elvețiană „Terre des hommes” Moldova
22.11.2016
Vineri, 18 noiembrie, în ajunul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor, marcată anual la 20 noiembrie, a avut loc un dialog public care a pus în prim plan necesitățile copiilor rămași acasă.
    
Oameni și visuri realizate: Valentin Dodică
22.11.2016
Visul realizat al lui Valentin Dodică implică rafinament, multă muncă, răbdare, gânduri și idei materializate frumos în sculptură. Realizările acestuia de datorează în mare măsură unui profesor excelent, care a știut să-i pună o bază bună încă din anii de liceu. O perioadă sculptorul moldovean a locuit în România, însă deja de patru ani, împreună cu familia se află în Anglia. Aici și-a deschis și un atelier, unde sculptează cele mai alese lucrări.
    
Elena Oleinic: „Într-o zi mi-am dorit o schimbare. Am hotărât că visul din copilărie merită să fie realizat, astfel am aplicat la Universitatea Oxford”
22.11.2016
Elena Oleinic a plecat la vârsta de 16 ani la studii în Marea Britanie. A învățat acolo timp de 7 ani. A revenit în Moldova pentru a aplica cunoștințele acumulate de-a lungul anilor aici, în țara noastră. Dorința de-a dobândi cunoștințe noi de la cei mai buni profesori, a determinat-o pe Elena să aplice la Universitatea Oxford. Despre emoțiile pe care le-a trăit în perioada studiilor, aflăm de la Elena Oleinic, absolventa universității numărul unu din lume.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.