Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
În Portugalia a fost organizat concertul consacrat Zilelor Culturii Republicii Moldova cu genericul „Scumpă ţară şi frumoasă"
30.11.2017
Pe 26 noiembrie în incinta Auditoriului Augusto Cabrita, din oraşul Barreiro, Portugalia a fost organizat concertul de încheiere consacrat Zilelor Culturii Republicii Moldova în Portugalia cu genericul „Scumpă ţară şi frumoasă".
    
Coaliția Națională „Viața fără violență în familie” cere măsuri imediate (Video)
30.11.2017
Cele 22 de organizații-membre ale Coaliției Naționale „Viața fără violență în familie” au făcut un apel către autoritățile publice și întreaga societate să ia măsuri imediate pentru combaterea violenței față de femei. Apelul a fost prezentat în cadrul Dialogului public „Tu nu ești singură. Uniți pentru eliminarea violenței față de femei” care a avut loc la Chișinău și s-a desfășurat în cadrul campaniei globale „16 zile de activism pentru eliminarea violenței față de femei și fete”.
    
Concursul de lectură BĂTĂLIA CĂRȚILOR, ediția III
30.11.2017
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărţilor, ediția III realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj.
    
„Oameni care inspiră” – expoziția de fotografie cu participarea persoanelor cu nevoi speciale care au obținut succese în domeniile lor de activitate
30.11.2017
Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD), în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, lansează expoziția „Oameni care inspiră”, vineri, 1 decembrie curent, ora 08:30, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
    
50 la sută reduceri la cărțile bune Cartier în ajun de Moș Niculae
29.11.2017
Vineri, 1 decembrie crt, în ajun de Moș Niculae, cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț în Librăriile Cartier din Chișinău (Librăria din Centru, bdul Ștefan cel Mare nr.126 și Librăria din Hol, str.București nr.68).
    
10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova: Măriuca Chira
28.11.2017
Măriuca Chira a ales să plece în Irlanda, iar luarea acestei decizii i-a luat 10 minute. Nu știa mai nimic despre cultura, arhitectura, populația sau infrastructura acestei țări, dar a plecat să le descopere pe toate acolo. Tânăra. care este autoarea cărții „Ingineria metaforelor”, lansată la Chișinău în martie 2017, spune că nu îi pare rău nici o secundă că a mers în Irlanda despre care citise în cărțile lui Heburn.
    
Femeile supraviețuitoare ale violenței cer acțiuni imediate pentru eliminarea violenței față de femei și fete
28.11.2017
Femeile supraviețuitoare ale violenței și cele 22 de organizații care formează Coaliția Națională „Viața fără violență în familie” au făcut un apel către autoritățile publice și întreaga societate să ia măsuri imediate pentru combaterea violenței față de femei. Apelul a fost prezentat în cadrul Dialogului public „Tu nu ești singură. Uniți pentru eliminarea violenței față de femei” care a avut loc pe 27 noiembrie la Chișinău.
    
(INTERVIU) Cătălina Leurda: „Noi creăm tablouri originale din cuie și ață care redau stil și culoare pereților dvs.”
28.11.2017
Cătălina Leurda împreună cu soțul ei „pictează” tablouri din cuie și ață de mai bine de jumătate de an. Este o activitate de familie a lor şi o îndeletnicire mai puțin obișnuită pe la noi. Într-un timp scurt, aceștia au devenit meșteri în tehnica String Art.
    
Forumul GirlsGoIT 2017: Manifest pentru strategiile de dezvoltare economică a sectorului IT
27.11.2017
Forța de muncă adaptată cerințelor viitorului se cultivă prin încurajarea tinerelor să urmeze programele educaționale STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică), care contribuie la formarea unor abilități de gândire critică capabile să genereze inovații în domeniile tehnice și inginerești. Ulterior, aceste dexterități le va oferi fetelor multiple posibilități de angajare în orice industrie, astfel fiind eliminate barierele pentru accederea femeilor din RM la dezvoltarea unei cariere în domeniul IT. Soluțiile practice enunțate în cadrul celei de-a doua ediție a Forumului Anual GirlsGoIT 2017 vor fi înglobate în primul Manifest comun al platformei cu același nume și care urmează să fie un plan pentru progresul sectorului IT.
    
Cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun organizat de asociația “Prietenii copilului” s-a desfăşurat la Atena
27.11.2017
În perioada 25 și 26 noiembrie curent, la Centrul Expozițional HelExpo din Atena s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun, organizat de asociația "Prietenii copilului" cu participarea corpurilor diplomatice străine acreditate în Grecia, cu scopul de a colecta mijloace băneşti pentru copiii din familiile social vulnerabile.
    
Dialogul Public „Tu nu ești singură – Uniți pentru Eliminarea Violenței față de Femei și Fete”
27.11.2017
„16 zile de activism pentru eliminarea violenţei față de femei” este o campanie internaţională ce se desfășoară în perioada 25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și 10 decembrie, Ziua drepturilor omului. În Moldova, campania este organizată pentru al 17-lea an consecutiv, de către guvern, autoritățile locale, organizațiile internaționale, societatea civilă, și oamenii din țară. Anul acesta peste 70 de evenimente și activități sunt organizate în întreaga țară. Scopul campaniei este solidarizarea societății pentru eliminarea violenței față de femei și fete.
    
Scriitorul Teodor Ajder: „Mă interesează să traduc texte care reverberează atât cu artele vizuale, cât și cu fenomenul migrației”
27.11.2017
Poeme care migrează, prin traducere, dintr-o limbă în alta, dintr-o cultură în alta, în diferite ţări, după care să revină (transformate) de unde au pornit, în limba maternă a autorului. Ce reprezintă iniţiativa „Vorbind transformări”, de ce o simplă postare pe reţelele de socializare a provocat imediat interes ne spune scriitorul Teodor Ajder, stabilit în Polonia, unul din editorii revistei „Mămăliga de Varşovia”.
    
A 7-a ediţie a Balului Brazilor de Crăciun
27.11.2017
Joi, ora 11.00, Asociația K Lumea invită reprezentanții presei la o conferință prileuită de deschiderea cele-i de- a șaptea ediție a Expoziției – Concurs ”Balul Brazilor de Crăciun” . Evenimentul va avea loc la Biblioteca ”BP Hajdeu”.
    
Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei au luat sfârșit
27.11.2017
Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei ce s-au desfășurat în perioada 23-26 noiembrie au luat sfârșit. În ultima seară de proiecții, spectatorii și invitații au avut șansa de a mai viziona filme „Made in Moldova" pe marile ecrane și participa la discuții în care regizorii și protagoniștii acestora au dezvăluit mai multe detalii și istorii de pe platourile de filmare.
    
Susține lansarea primei platforme de mentorat global din Moldova. MentorME poate ajunge la 1,000,000 de conexiuni până în 2020, doar cu ajutorul tău
27.11.2017
MentorME este un proiect ambițios al unor moldoveni de pretutindeni, ei doresc să lanseze o platformă prin care moldovenii din diferite colțuri ale lumii pot să-și facă conexiune, pentru eventuale colaborări, încadrarea în noul oraș sau aplicarea la o universitate. O echipă mică, dar cu scopuri mari – aceștia doresc să ajungă la 1,000,000 de conexiuni până în 2020.
    
Corneliu Tiulenev: „Un somelier povestește un vin, istoria lui, de unde vine și cine este producătorul”
24.11.2017
Unii oameni se nasc cu papile gustative atente, cu capacitatea sa simtă orice aromă cu o intensitate mult mai mare. Fiindcă se întâmplă adesea să ne oprim în faţa raionului de vinuri şi să nu ştim ce să alegem, astfel, ne-am gândit să consultăm un specialist. Ce vinuri ne recomandă să cumpărăm Corneliu, aflaţi în interviul ce urmează!
    
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Irina Grişca
24.11.2017
Irina Grişca este studentă de câteva luni în Bruxelles, Belgia într-o mobilitate academică prin Erasmus +. Aceasta spune că ţara este foarte bine amplasată, astfel încât este foarte ușor, rapid și ieftin de călătorit. Astfel că ar fi fost păcat să nu profite de o astfel de ocazie. Cu ce impresii a rămas Irina, aflaţi în continuare.
    
Cetățenii moldoveni, activi în cadrul Summitului Diasporelor din Italia
24.11.2017
Prima ediție a Summitului Național al Diasporelor din Italia a reunit peste 300 de membri ai asociațiilor de migranți din peninsulă, inclusiv din Republica Moldova, și reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile.
    
(INTERVIU) Alina Carauş: Concursul de frumusețe "Miss Naturalețe 2017" mi-a oferit noi posibilităţi şi o experienţă fenomenală
24.11.2017
Alina Carauş are 20 ani și este din Zodia Racului. Este originară din satul Cîrnățeni r. Căușeni şi este studentă la Universitatea Liberă Internațională, anul II, facultatea Biomedicină și ecologie, specialitatea Servicii Estetice.
    
A fost lansată campania de promovare a Moldovei și spotul video „Fii Oaspetele Nostru"
24.11.2017
La Chișinău a fost lansat spotul central din Campania „Fii Oaspetele Nostru”, cu scopul de a promova Republica Moldova ca destinație turistică. Campania își propune, de asemenea, să încurajeze cetățenii Moldovei, atât de acasă cât și din diasporă, să își promoveze țara, să invite prietenii din străinătate în ospeție în Moldova, fiindu-le gazde și ghizi.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.