Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie  
(Video) Seminar de instruire „Women 4 Leadership”
13.12.2018
Un nou Proiect creat de Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” a reunit la Chișinău mai multe Organizații ale Societății Civile locale și regionale. Participantele au avut loc de un curs de instruire care se axează pe promovarea egalității de gen și implicării femeilor în procesele decizionale.
    
(Video) Masa rotundă „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” la Sănătăuca
12.12.2018
La data de 6 decembrie curent, femeile din localitatea Sănătăuca, raionul Florești, au avut ocazia de a participa la masa rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” unde au discutat și identificat împreună soluții practice la problemele cotidiene din contextul diferendului transnistrean.
    
(Video) Masa rotundă „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” la Rezina
10.12.2018
Rezina a găzduit cea de-a treia masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea unei serii de mese rotunde axate pe dificultățile și soluțiile diferendului transnistrean este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova și Fundației Hanns Seidel.
    
Pledoarie pentru o educație de calitate: Sporirea atractivității profesiei de pedagog (Video)
10.12.2018
Într-o pledoarie puternică și profesionistă pentru o educație de calitate s-a constituit discuția publică, organizată recent de Comunitatea pentru o Educație de Calitate, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.
    
Simularea de dezbateri publice, Chişinău: „Se prea poate că se va face o altfel de politică, o politică transparentă”
07.12.2018
La data de 4 decembrie, la Chişinău a avut loc simularea de dezbateri publice în cadrul Academiei de Liderism feminin („Women 4 Leadership”).
    
Masă rotundă la Sănătăuca. Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice
05.12.2018
Localitatea Sănătăuca, raionul Florești, devine, începând cu 6 decembrie 2018, un reper nou pe harta proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Sănătăuca găzduiește o masă rotundă axată pe dificultățile și soluțiile diferendului transnistrean în cadrul unei inițiative realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova și Fundației Hanns Seidel.
    
Svetlana Calmaţui: De când sunt eTwinner, stau mai mult pe eTwinning decât pe Facebook!
03.12.2018
Profesoara Svtlana Calmaţui face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
(Video) Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” – Vorbiți cu noi!
03.12.2018
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” – Vorbiți cu noi!” a ajuns, sâmbătă, la final, iar protagonistele, partenerele și susținătoarele acestei inițiative au prezentat în cadrul unei conferințe de totalizare, cu genericul „Vocea ta contează!”, prioritățile și pașii de urmat pentru promovarea egalității de gen și a drepturilor civice în Republica Moldova.
    
Vești bune de la editura Cartier. Decembrie 2017
30.12.2017
Editura Cartier vine cu noutăți pozitive. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în decembrie 2017
29.12.2017
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii decembrie pe Stiripozitive.eu.
    
Planeta „Târgul de Crăciun” (Galerie foto)
29.12.2017
Târgul de Crăciun e frumos şi ziua şi noaptea, iar echipa Stiripozitive.eu l-a văzut ca pe o planetă frumoasă, emoţionantă...
    
Andriano Marian: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
29.12.2017
E sfârșit de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
    
Nighina Azizov: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
29.12.2017
E sfârșit de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
    
Constantin Hadîrcă: „Mă fascinează simplitatea formelor în raport cu ideea propusă”
28.12.2017
Constantin Hadîrcă a început să creeze cu aproximativ 6 ani în urmă primele sale lucrări din metal. Tânărul spune că prima sa lucrare a fost „lupul dacic" care se află pe teritoriul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din orașul Sîngerei. Din pasiunea sa mare pentru istorie, lucrarea a fost donată liceului și amplasată în curtea liceului, în fața cabinetului de istorie.
    
De sărbători, moldovenii din diasporă au fost premiați în cadrul „Bienalei Diasporei”
28.12.2017
Prin intermediul acestui eveniment, Biroul relații cu diaspora(BRD) și-a propus să identifice și să aprecieze public persoanele din diasporă care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate dar și să-i promoveze, să-i încurajeze pe cei reveniți acasă.
    
Cel mai mare târg de Crăciun din oraş s-a desfăşurat în perioada 23-25 decembrie
26.12.2017
În perioada 23, 24 şi 25 decembrie a fost organizat târgul de Crăciun Far Far Away - YARD SALE în incinta unei locații noi, confortabilă şi spațioasă - centrul comercial Alfa Mall!
    
Concert de Crăciun organizat de moldovenii din Ravenna, Italia
26.12.2017
Pe 17 decembrie, în orașul Ravenna, Italia, a avut loc evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă - „Colindăm, colindăm iarna!”, organizat pentru al doilea an consecutiv de către asociația culturală „Inima Moldovei”.
    
Eveniment inedit la Chişinău: Balul Brazilor de Crăciun, ediţia a VII-a
26.12.2017
Balul Brazilor de Crăciun s-a desfăşurat la cea de-a VII-a ediție. Scopul evenimentului este de a-i susține și de a-i promova pe tinerii artiști din Republica Moldova.
    
Peste 300 de participanţi au cântat în cor vestirea nașterii lui Hristos la Festivalul Național Colinde, Colinde
25.12.2017
Evenimentul a fost organizat de Asociația Muzical-Corală cu sprijinul financiar al Fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.
    
În ajunul Crăciunului, la Chişinău a fost organizat un bal caritabil
25.12.2017
În ajunul Crăciunului, Comunitatea absolvenților programului FLEX, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Gender-Centru au organizat un bal caritabil. În urma acestui bal, banii adunaţi vor fi donaţi în scop caritabil unei familii tinere cu doi copii.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.