Toate publicatiile

ianuarie   februarie    martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Noaptea Cărților Deschise la Cartier: Cumpără diferite opere cu reduceri de 50 la sută
28.02.2017
Pe 3 martie, editura Cartier împlinește 22 de ani. Cu această ocazie în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a VIII-a. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț.
    
(Infografic) 5 ani de Stiripozitive.eu
28.02.2017
Au trecut 5 ani de la prima veste bună pe care a împărtășit-o echipa Stiripozitive.eu. De atunci și până în prezent au fost multe. Am adunat cele mai importante cifre din acești 5 ani și i-am pus într-un infografic.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în februarie 2017
28.02.2017
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii februarie pe Stiripozitive.eu.
    
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna februarie pe stiripozitive.eu
28.02.2017
Iată care sunt cele mai vizualizate articole de pe stiripozitive.eu din luna februarie.
    
Cristina Stețcaia revine cu o nouă creație muzicală
27.02.2017
Interpreta de muzică populară Cristina Stețcaia își exprimă dragostea față de oamenii dragi prin muzică. În 2014 a dedicat o melodie de suflet mamei sale, acum a ales să dedice soțului noua creație muzicală „ Hai la joc, măi Nicolai”. Lansarea melodiei a avut loc la un post de radio din țară. Deocamdată, cântecul nu se găsește online, va apărea odată cu realizarea unei înregistrări video.
    
(Video) Igor Guzun și „VINIL” la primul eveniment offline al inițiativei HaiBun
27.02.2017
După câteva luni doar online, membrii echipei proiectului HaiBun și-au propus să iasă offline ca să-și cunoască comunitate și scriitorii autohtoni. Primul invitat al acestei inițiative a fost Igor Guzun.
    
Adryana Unciuc vrea să cucerească prin voce și prestație scenică industria muzicală
27.02.2017
Adryana Unciuc este tânăra studentă de la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” care vrea să impresioneze prin voce și prestație scenică. Până în iunie 2016 a fost cunoscută ca Adry Unciuc, însă împreună cu echipa VoicesMedia din care și ea face parte au decis ca numele de scenă să fie Adryana Unciuc. Tânăra are deja colaborări cu echipe de producție din România și urmează să impresioneze cu noi surprize muzicale.
    
Mai multe șanse de supraviețuire pe timp de iarnă pentru păsările din mediul urban
24.02.2017
Un grup de copii au reușit să creeze o hrănitoare inteligentă pentru păsările din orașe, care nu doar le oferă hrană, dar și adună informații despre ele. Este vorba despre echipa „RoboRangers” care frecventează cercul de robotică de la CRCT „Artico” și care, în acest weekend vor participa la competiția națională de robotică FIRST LEGO League Moldova 2017.
    
Mărțișoare cu DOR de-acasă, cu drag pentru diasporă
24.02.2017
Biroul Relații cu Diaspora (BRD) va expedia până pe 1 martie asociațiilor de moldoveni și misiunilor diplomatice de peste hotare 1.500 de mărțișoare confecționate de copiii din Republica Moldova.
    
10 Ambasadori de imagine ai Republicii Moldova
24.02.2017
Am răsfoit și am recitit în aceste zile „Cartea de Aur a Moldovei și Basarabiei” de Denis Roșca și am selectat pentru primul episod 10 Ambasadori de imagine ai Republicii Moldova.
    
Descoperă Iașiul cu Bicycle Hostel: Igor Rotaru
22.02.2017
Igor Rotaru, născut la Lăpușna, este fondator și manager la Bicycle Hostel Iași. Este locul care nu îți oferă doar servicii de cazare calitative, dar aici mai găsești atmosferă prietenoasă, ai ocazia să socializezi cu oameni din diferite țări. De asemenea, ești îndrumat să descoperi sau să redescoperi cele mai frumoase locuri din Iași printr-un joc care a fost inițiat de gazda casei, iar în schimb primești reducere pentru cazare.
    
Fotografii de ieri suprapuse astăzi pe aceleași locurile la Soroca: Vadim Șterbate
22.02.2017
Reporterul de la „Observatorul de Nord”, Vadim Șterbate, a făcut o teleportare în trecut și a revenit repede în prezent cu o galerie de fotografii care prezintă Soroca de ieri și de azi în aceeași poză.
    
„Mămăliga de Varșovia”, vineri la „Republica”
22.02.2017
„Începeam 2016 cu o întâlnire spectaculoasă: primul număr pentru acest an al almanahului „Mămăligă de Varșovia”. Suntem siguri că vă amintiți!”, a exclamat echipa de la „Mămăliga de Varșovia” în invitația pentru lansarea acestei ediții în cadrul Cenaclului „Republica”.
    
Elogii pentru prof. univ., dr. Oleg Stratulat la 60 de ani
22.02.2017
„Pentru studenții săi, Oleg Stratulat sau, așa cum este în memoria colectivă, „Dl Decan”, servește drept exemplu de combinație dintre un profesor sever, profesionist, perfecționist și un om cu o inimă mare cât toate finanțele publice din lume, cu un simț al umorului dezvoltat și cu o dragoste de oameni necondiționată”, spune în unul dintre elogiile cu ocazia celor 60 de ani de viață ai profesorului Oleg Stratulat unul dintre studenții săi, omul de televiziune Sergiu Beznițchi.
    
Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, la Librăria din Centru
21.02.2017
Joi, 23 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului de exigeză Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, apărut la Editura Știința.
    
10 lucruri din Portugalia care pot inspira Moldova: Stela Verega
21.02.2017
„Dacă tot curând ajung la jubileul de cinci ani de sejur pe pământ lusitan, dacă tot în aceşti cinci ani Portugalia m-a cucerit iremediabil, las aici o mică dedicaţie de dragoste”, spune Stela Verega, care a coordonat timp de zece ani Centrul de Limbă și Cultură Portugheză de la Chișinău, iar de jumătate de deceniu se află la Lisabona.
    
(Video) Inginer de la 11 ani: Adrian Vlas
21.02.2017
Când suntem copii, cei mari ne întreabă: „Ce vrei să devii când vei crește?” Mulți visează să devină cântăreți, medici, bucătari, învățători, cosmonauți sau un președinte de țară. Adrian Vlas are 22 de ani și este inginer. Dar oare la ce profesie visa el în copilărie, se vedea inginer? Răspunsul la această întrebare și la multe altele le veți afla din interviul realizat de echipa Stiripozitive.eu.
    
Autoarea Tatiana Scripa și motănelul Dorodont în vizită la Liceul „Liviu Rebreanu”
17.02.2017
Picii din clasa a II-a de la Liceul „Liviu Rebreanu” din Chișinău au avut parte în această săptămână de o lecție mai deosebită. Tatiana Scripa, autoarea povestirilor rimate despre motănelul Dorodont a fost în vizită la copii.
    
StoryBooks - Atelier de scriere creativă la Biblioteca Publică Raională din Drochia “Iulian Filip”
16.02.2017
Comunitatea absolvenților FLEX din Drochia vă invită la un atelier de scriere creativă – Story Books. Scopul acestui eveniment este de a promova lectura printre tineri într-un mod cât mai creativ și interactiv. Evenimentul va avea loc la Bibilioteca Publică Raională din Drochia “Iulian Filip”, data de 24 februarie, ora 15:00.
    
(Video) Dumitru Crudu i-a transmis în această săptămână „Salutări lui Troțki”
15.02.2017
Dumitru Crudu i-a transmis în această săptămână „Salutări lui Troțki”, lansând cartea sa la Librăria din Centru de la Chișinău. Și i-a invitat pe cititorii și prietenii săi să facă același lucru.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.