Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Cod galben de bunătate! Donează produse alimentare în campania „Masa Bucuriei”
30.03.2018
Mâine, 31 martie Misiunea Socială ,,Diaconia” va desfășura colecta naţională de produse alimentare pentru susținerea persoanelor nevoiașe, din cadrul Campaniei de Paști ,,Masa Bucuriei”.
    
(VIDEO) Spectacol de suflet la Filarmonica Națională: „Așa cântă neamul meu”
30.03.2018
„Așa cântă neamul meu” este genericul unui spectacol muzical, organizat la 29 martie 2018, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici", de Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.
    
În Chişinău se v-a desfăşura Târgul de Post Vegan Show
30.03.2018
Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat vă informează că în acest weekend, 31 martie - 01 aprilie 2018, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICOARTICO (str. Ștefan cel Mare 169) va avea loc cea de-a patra ediție a Târgul de Post Vegan Show. Evenimentul este organizat de către reprezentanta diasporei noastre în Marea Britanie, Tamara Şchiopu în parteneriat cu BRD.
    
UN Women Moldova a premiat femeile care fac istorie în Republica Moldova
30.03.2018
10 femei care au făcut și fac istorie în R. Moldova, reuşind să se afirme în domenii de activitate tradițional dominate de bărbați, precum politică, sport, armată, afaceri, știință, inginerie au fost premiate de UN Women Moldova.
    
(VIDEO) Încheierea campaniei „Tu știi că poți” - Eveniment de celebrare a femeilor care au făcut istorie în Republica Moldova
29.03.2018
În luna martie, Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women în Moldova) și-a propus să exploreze activismul și succesele femeilor, care au modelat viețile și drepturile femeilor și fetelor din Republica Moldova și care, astfel, au scris istorie.
    
Victoria Buzdugan: „Germanii duc un mod de viață sănătos, fac sport, consumă aproape mereu produse BIO iar copiilor nu le este permis mai mult de o oră în fața calculatorului”
29.03.2018
Victoria Buzdugan are 22 ani şi este originară din satul Hiliuți, raionul Râșcani. Victoria este studenta facultății Cibernetică, Statistică și Informatică economică în cadrul Academiei de Științe Economice a Moldovei(ASEM).
    
În Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din capitală a fost inaugurată sala de sport după circa 2 ani de construcţie
28.03.2018
Un eveniment important a marcat ziua 27 martie 2018 pentru Liceul Teoretic „Mircea Eliade” – a fost inaugurată sala de sport.
    
(VIDEO) „Sunt prima femeie șefă-adjunct de sector la Poliția de Frontieră și sunt mândră de acest lucru”: Natalia Buza
28.03.2018
Natalia Buza este o femeie pe cât de puternică, pe atât și de optimistă. Era pe cale să plece din țară pentru a-și crea alt viitor, dar a ales să rămână și să își facă o carieră de polițistă de frontieră acasă, în Moldova. I-a reușit, iar acum a devenit prima femeie în funcția de șefă-adunct al unui sector al Poliției de Frontieră. Cunoaște ultima istorie a campaniei „Tu știi că poți!”.
    
(VIDEO) „Am descoperit ceva unic pentru mine, un lucru pe care nimeni altcineva nu-l face”: iZZY iZVNE
27.03.2018
Inna Jeleascova sau, cum îi place să se prezinte, iZZY iZVNE, este o artistă remarcabilă, care creează graffiti și, mai nou, caligrafie gotică. Tânăra a fost singura artistă din Republica Moldova care a fost inclusă, în 2014, în cartea „100 de artiști de graffiti din Europa”.
    
Istorie de succes: O tânără antreprenoare din Căușeni și-a pus afacerea pe roate, crescând alun ecologic
27.03.2018
Niciodată nu s-a gândit că va prelucra pământul cu atâta plăcere; de fapt, nici nu bănuia că își va crea propria afacere în agricultură. A absolvit două facultăți, cea de psihologie și cea de finanțe și bănci, a lucrat mai mulți ani în sistemul bancar, dar la un moment a hotărât să facă o schimbare. Totul a început în anul 2015, atunci când Svetlana Nițoreanu și-a înființat compania și a plantat o livadă de alun pe o suprafață de zece hectare, în satul Grigorievca, raionul Căușeni.
    
SIMPOZIONUL „ANUL BIBLIOLOGIC 2017”
27.03.2018
Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să participaţi la lucrările Simpozionului anual cu genericul „BIBLIOTECILE ÎN PERSPECTIVA DEZVOLTĂRII DURABILE: DIMENSIUNI BIBLIOTECECONOMICE ŞI UMANE”, ediţia a XXVII-a.
    
(Foto) Târgul de Cariere 2018: Aici găseşti o mulţime de posturi vacante în cele 50 de companii naţionale şi internaţionale
27.03.2018
Astăzi şi mâine, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac", peste 50 de angajatori vor fi prezenţi la Târgul de Cariere Chișinău, între orele 10:00 - 17:00. Indiferent de studiile pe care le ai, sau domeniul tău de interes, la târgul din acest an poți găsi oferte de muncă, programe de voluntariat, iar pe lângă acestea şi job-uri care îţi vor permite să lucrezi de la distanţă.
    
(VIDEO) „Dacă cineva a reușit, vei reuși și tu!”: Maria Acbaș
26.03.2018
Și-a început cariera în calitate de profesoară. Dar din cauza salariului prea mic, a decis să facă o schimbare și a îndrăznit acolo unde era privită cu scepticism. Iar dacă la început mulți nu-i luau inițiativa în serios, astăzi Maria Acbaș este fondatoarea unei fabrici de lactate și a uneia dintre cele mai mari ferme de vite din sudul țării. Aflați cea de-a opta istorie din cadrul campaniei „Tu știi că poți”.
    
Adelina Lesan, moldoveanca care împreună cu alți colegi ajută copiii săraci dintr-un sat din Uganda
26.03.2018
Adelina Lesan se află în campusul Misiunea Speranta din satul Rubuguri, Uganda. Acolo oamenii au fost alungați din junglă vreo 15 ani în urmă. La început Guvernul le-a oferit o susținere oarecare, dar acum nu mai primesc nimic. Doi ani în urmă, Daniel Ioan Mureșan din România s-a stabilit cu traiul acolo printre ei și a început o lucrare frumoasă.
    
(VIDEO) Conferinţa educaţională cu Oana Moraru „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”
26.03.2018
Pe 14 martie 2018, Liceul „Spiru Haret", în parteneriat cu Societatea „Limba Noastră cea Română”, a găzduit Conferinţa educaţională pentru profesori şi părinţi „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”, moderată de Oana Moraru, expert în educaţie şi manager la Şcoala Helikon, România.
    
(Foto) Ana Lungu: „Sticluțele sunt pictate manual și individual pentru fiecare client, iar asta, în viziunea mea, le dau un farmec aparte”
26.03.2018
Ana Lungu este studenta facultății design vestimentar în cadrul Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice (AMTAP), iar de curând a descoperit un nou hobby, pictatul pe sticluțe. Pictează pe sticluţe cu licori magice pentru a-şi exprima ceea ce ea simte, nu fabrica care a lucrat-o.
    
(VIDEO) „Egalitatea de gen nu înseamnă dreptate numai femeilor, egalitatea de gen înseamnă drepturi, oportunități și responsabilități egale pentru femei și bărbați”: Catinca Mardarovici
26.03.2018
Catinca Mardarovici a reușit să schimbe nu doar perceperea egalității de gen în rândul oamenilor din Moldova, dar a luptat și pentru o legislație mai corectă în raport cu drepturile femeilor, fiind astfel mereu sensibilă la nedreptăți. Ba mai mult, este prima femeie care a fondat o organizație dedicată promovării femeilor în politică. Dar aflați mai multe despre eroina noastră în cea de-a șaptea istorie din cadrul campaniei „Tu știi că poți”.
    
Dumitru Fusu, artistul - legendă: 80 de ani de la naștere
26.03.2018
Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită să participați la serata de comemorare consacrată actorului, regizorului, poetului DUMITRU FUSU (1938-2014) pe 2 aprilie, ora 16:00.
    
(VIDEO) Mariana Baraniuc: „Pasiunea mea este să creez ţinute originale şi unice”
23.03.2018
Este tânără, frumoasă, talentată și, pe lângă toate, mai e și creativă. Mariana Baraniuc este fondatoarea noului brand Cais apărut recent pe piața modei din Republica Moldova. Aceasta a și început deja să își croiască drumul către iubitorii unui look original.
    
Festivalul Mărţisorului în Portugalia cu genericul „Sfantă ni-i casa”
23.03.2018
„De-i frig, de ploua, de bate vântul ...” cei îndrăgostiți de frumos vor sta mereu la straja tradițiilor și obiceiurilor, la straja valorilor noastre naționale, așa cum au făcut-o conaționalii noștri din Portugalia, în duminica de 18 martie, în cadrul sărbătorii dedicate Mărțișorului 2018 cu genericul „Sfântă ni-i casă”.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.