Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Seară poetică de joi cu Robert Șerban, la Librăria din Centru
31.03.2017
Librăria din Centru a găzduit pe 30 martie Seara Poetică a lui Robert Șerban, scriitor, jurnalist și editor român, care pentru prima dată a venit la Chișinău.
    
(Video) Asociația „Moldova fruct” a donat fructe copiilor din Onițcani, Criuleni
31.03.2017
Copiii de la Grădinița „Andrieș” din satul Onițcani, raionul Criuleni, au fost primii beneficiari ai unei donații de 200 de kilograme de mere proaspete, produse în Moldova. Donația a fost făcută în cadrul proiectului „Promovarea consumului de fructe către copii din țară”, realizat de Asociația „Moldova fruct” în colaborare cu PNUD Moldova. Astfel urmează ca și în alte instituții de învățământ de tip preșcolar, școlar și de plasament să fie făcute donații de fructe proaspete și procesate.
    
Jurnaliștii de la USM au despus jurământul profesiei
31.03.2017
Pe 30 aprilie, în incinta Universității de Stat din Moldova, jurnaliștii anului I au depus jurământul. Aceștia au jurat să fie obiectivi și echidistanți în meseria pe care o fac. De asemenea, studenții au primit legitimațiile care le vor oferi acces liber în instituții.
    
Ștefan Sercheli, bărbatul care într-o mână ține haltera, iar în altă mână un creion
31.03.2017
Despre Ștefan Sercheli am putea spune că este bărbatul care într-o mână ține haltera și face sport de performanță, iar în altă mână ține un creion cu care desenează. În ambele activități are succese: este dublu campion al Republicii Moldova la bodybuilding și se poate lăuda cu o colecție mare de desene proprii.
    
(Video) Irina Calancea a ales să-și deschidă acasă propria afacere de pantofi
30.03.2017
Irina Calancea e moldoveanca de 33 de ani care a activat o perioadă într-o companie de asigurări din România. Tot aici, în 2011 a făcut câteva luni de practică la un atelier de producere a pantofilor. Astfel, a decis să înlocuiască orele peste program și să-și deschide acasă propria afacere de încălțăminte pentru femei și bărbați. În curând, Irina va anunța oficial inițiativa de rebranding, astfel „Irka Shoes” va deveni „Irina Calancea” pentru a ieși în față cu propriul nume.
    
10 lucruri din Suedia care pot inspira Moldova: Valeria Gîndea
29.03.2017
Valeria Gîndea este studentă în Suedia, învață la Universitatea Lyon 2, anul III, specialitatea Comunicare. În același timp, ea reușește să descopere misterele și cultura orașului Malmö, al treilea oraș ca mărime din Suedia. Valeria a decis să ne povestească 10 lucruri pe care le putem învăța de la această țară și de la oamenii de acolo.
    
Asociația „Miorița” din Portugalia a sărbătorit cea de-a III-a ediție a Festivalului „Sfântă ni-i casa”
28.03.2017
Asociația „Miorița” din Portugalia a sărbătorit pe data de 26 martie, Festivalul „Sfântă ni-i casa”, aflat la ce-a de III-a ediție. Cântecul „Focul din vatră” a devenit un imn al acestei sărbători. Astfel, mai multe ansambluri și cercuri literar-dramatice au prezentat publicului poezii, dansuri tradiționale moldovenești și portugheze, au dăruit flori și mărțișoare în semn de respect și perpetuarea valorilor naționale.
    
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 27 de ani: Tatiana Staicova
28.03.2017
Tatiana Staicova este inspirată de lucrurile frumoase care într-un fel sau altul ne fac viața mai interesantă. Îi place să viziteze țările cu o istorie deosebită, locuri care ne lărgesc bagajul de cunoștințe. Recent a creat propriul său blog „Magic of beautiful things...”, unde își dezvăluie secretele lumii sale interioare. Pentru ea nu există imposibilul: „Visele se fac și visele se muncesc”.
    
Victoria Zuza: „Sistemul de învățământ britanic – un standard global de excelență”
27.03.2017
Elevii originari din Republica Moldova care își continuă studiile peste hotare, dau mereu dovadă de o logică distinsă, de o capacitate avansată de memorare și de multă ambiție. Așa precum o face Victoria Zuza care este studentă în anul trei la University College London (UCL), Studii Politice și Sociale Europene. Aceasta a făcut un rezumat al sistemul de educațional britanic față de cel din R. Moldova, a enumerat factorii care clasează instituțiile superioare de învățământ britanice în topurile globale. Într-un final, s-a axat și pe rolul pe care îl joacă „fericirea personală” a studenților în Regatul Unit.
    
Vinurile moldovenești din nou au triumfat în Portugalia
27.03.2017
La prima ediţie a evenimentului „Vinhos sem Fronteiras” (Vinuri fără Frontiere), dedicat vinurilor internaţionale comercializate în Portugalia, organizat la Hotelul Real Palacio din Lisabona, standul vinurilor moldoveneşti s-a bucurat de o foarte mare atenţie.
    
Seară poetică Robert Șerban, la Librăria din Centru
27.03.2017
Joi, 30 martie crt, la ora 18:15, va avea loc Seara poetică de la Librăria din Centru cu participarea lui Robert Șerban (Timișoara) și a invitaților săi: Moni Stănilă, Grigore Chiper, Emilian Galaicu-Păun, Gheorghe Erizanu, Alexandru Vakulovski.
    
Poemul săptămânii | O SARCINĂ PE ZI de Igor Guzun
27.03.2017
În această săptămână, Stiripozitive.eu inaugurează rubrica „Poemul săptămânii”. O SARCINĂ PE ZI de Igor Guzun este poemul care dă startul.
    
Dacă nu poți ajunge în Egipt, vine Egiptul la tine
24.03.2017
Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește expoziția interactivă pentru copii „Secretele Egiptului Antic”. În cadrul acestei expoziții sunt prezentate fapte istorice, personaje egiptene și alte lucruri noi ce pot interesa tinerii exploratori.
    
(Video) Ana Ciobanu, despre muzică și despre primul profesor, tatăl ei
24.03.2017
Din cele mai vechi timpuri muzica este considerată atât o sursă de inspirație, cât și hrana sufletească. Prin muzică, oamenii își împărtășesc bucuria, tristețea și ceea ce nu pot expune doar prin cuvinte. Pentru Ana Ciobanu muzica înseamnă mai mult decât pasiune, este doza ei zilnică de fericire. Recent a lansat primul ei videoclip: „La tine înapoi”. Cum a descoperit dragostea față de notele muzicale și cum reușește să îmbine studiile de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării cu această pasiune, aflați din interviu.
    
(Video) Liceenii de la „Spiru Haret” ne-au invitat „DI la'NtuneriК la LuninЫ”
23.03.2017
„DI la'NtuneriК la LuninЫ” sau „Cu zâmbet ne despărțim de trecutul” asta au pus în scenă liceenii de la „Spiru Haret” împreună cu actorul și regizorul Andrei Sochircă. Scopul este de a arăta condiția omului de creație într-un regim totalitar, de asemenea e o trezirea a conștiinței naționale, a demnități umane și o eliberare de regimul dictatorial.
    
(Video) Pe 8 aprilie fii un Super Erou împreună cu ”Diaconia”
22.03.2017
Misiunea Socială „Diaconia” organizează pe 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. În această zi voluntarii vor îndemna cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Fără voluntari, campania pur și simplu nu ar funcționa. Iată de ce ei mai sunt numiți și super eroi. În una din zile, echipa Stiripozitive.eu a fost la cantinele sociale și a discutat cu voluntarii de acolo. Aceștia au povestit că mulți care devin voluntari ai campaniei de caritate „Masa bucuriei”, mai târziu aleg să facă voluntariat și la cantinele sociale. Motivele pozitive care i-au făcut să rămână le aflați din reportajul video.
    
Victoria Dunford: „10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 34 de ani”
21.03.2017
Pentru Victoria Dunford fiecare zi e o oportunitate de a învăța ceva nou, fie din greșeli, cărți sau oamenii care o înconjoară. Moldoveanca stabilită cu traiul în Marea Britanie care a pus bazele organizației MAD-Aid a primit distincția „British Empire Medal” acordată de regina Marii Britanii pentru activitatea ei în susținerea copiilor cu nevoi speciale din Republica Moldova. Victoria a acceptat provocarea și a povestit echipei Stiripozitive cele 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la vârsta de 34 de ani.
    
Lansarea concursului de lectură „Bătălia Cărților”
21.03.2017
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media să participe la evenimentul de lansare a concursului de lectură „Bătălia Cărţilor”, ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România), care va avea loc joi, 23 martie 2017, ora 10.00, în incinta Filialei „Târgu-Mureș” (Chişinău, bd. Moscovei, nr. 8).
    
Dumitriţa Ipati, printre cei mai buni 10 elevi din Austria la limba italiană
21.03.2017
Este născută în Moldova, la șase ani a plecat cu părinții și fratele în Austria, iar acum se numără printre cei mai buni 10 elevi din Austria la limba italiană. Dumitrița Ipati spune că „este o binecuvântare să poți vorbi mai multe limbi”. Școală, pian, dans, gimnastică și tabăra „DOR”. Dumitrița este o tânără demnă de inspirație pentru toți adolescenții din Moldova care vor să reușească. Aici sau acolo.
    
(Video) Fundația Est-Europeană a premiat cele mai responsabile companii din domeniul alimentar
20.03.2017
10 companii de nota 10 au obținut titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2017”. Concursul se află la cea de-a III-a ediție și a fost organizat în cadrul proiectului „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar al Republicii Moldova cu cele din Uniunea Europeană”, realizat de Fundația Est-Europeană.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.