Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Dia’s Kitchen: „Rețetele din copilărie mi se asociază cu mama”
29.03.2019
Diana Conea este omul din spatele blogului Dia's Kitchen. Deși de profesie este juristă, găsește zilnic timp pe care îl petrece în bucătărie, acolo unde gătește cu multă dragoste și totodată se relaxează. Rețetele pe care le experimentează în bucătărie ajung și la cei aproape 8 mii de urmăritori pe rețelele sociale.
    
„Cum transformăm școala trecutului în școala prezentului” – atelier de discuții în vederea creării unui sistem educațional de calitate
29.03.2019
În cadrul atelierului de discuții cu genericul „Cum transformăm școala trecutului în școala prezentului” organizat de Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC), în colaborare cu Influencers Hub Moldova.
    
Totul porneşte din atitudine
28.03.2019
Ana Indoitu este o tânără - studentă, lector universitar, coordonator de proiecte, lider al organizaţiei INVENTO şi lista continuă prin numeroasele activităţi în care se implică spre binele comun.
    
IREX a lansat proiectul Diversificarea Contentului de Divertisment
28.03.2019
IREX a lansat proiectul „Diversificarea Contentului de Divertisment” pe 28 martie, în cadrul unei sesiuni de lucru. Evenimentului a reunit reprezentanți ai televiziunilor naționale și regionale, ai caselor de producții, creatori de conținut video independenți, cât și reprezentanți ai studiourilor de înregistrări.
    
O călătorie în jurul lumii la 22 de ani
27.03.2019
Colombo, Sri Lanka; Huraa Island, Maldives; Bandar Seri Begawan, Brunei acestea sunt doar câteva din cele 72 de locaţii pe care a reuşit să le viziteze tânărul de 22 de ani, originar din Moldova, Cătălin Gangalic.
    
A fost dat tonul tendințelor la Moldova Fashion Days SS’19
25.03.2019
Designerii autohtoni și-au prezentat în acest weekend colecțiile pentru primăvară – vară, în cadrul Moldova Fashion Days. Peste 30 de creatori de modă au avut ocazia să-și scoată la defileu cele mai noi ținute, dând tonul tendințelor pentru acest sezon.   
    
Victoria Dănilă, femeia care aduce un plus de valoare în mediul de afaceri din Moldova
25.03.2019
Victoria Dănilă este o antreprenoare de 34 de ani din Chișinău, care creează hăinuțe și alte produse adaptate necesităților copiilor născuți prematur, sub brandul „Davitex Neo”. Fiecare hăinuță este creată cu grijă cu ajutorul medicilor neonatologi și adaptată procedurilor medicale pe care le trebuie să le îndure nou-născuții.
    
Proiectul „Student pentru o zi” din cadrul USM – o oportunitate pentru elevi
22.03.2019
La data de 21 și 22 martie 2019, în incinta Universității de Stat din Moldova a fost organizată ziua ușilor deschise la care toți elevii doritori de a se familiariza cu viața de student au putut participa.
    
Ecaterina Gaiber Bujor: Din dragostea pentru nevertebrate
22.03.2019
Ecaterina Gaiber Bujor este o moldoveancă stabilită în România, la Cluj, iar în prezent este director de vânzări al magazinului online Nevertebrate.ro. Experiența în comerțul online și pasiunea pentru animale au făcut-o să accepte provocarea și să descopere acvaristica și teraristica, un domeniu captivant pentru iubitorii de animale și natură. Ecaterina este omul ce are grijă ca fiecare animal să ajungă într-o familie iubitoare și să le creeze mediul de trai potrivit.
    
Primăvara Luxemburgheză cu ritmuri și personaje din folclorul moldovenesc
22.03.2019
Pe 17 martie, membrii Asociației Miorița Portugalia au întreprins o vizită la conaționalii din Luxemburg. Aceștia au fost martorii unei experiențe lingvistice inedite – Legenda Mărțișorului, un spectacol de marionete pentru toate vârstele, cu elemente tradiționale din tot spațiul românesc.
    
Despre jurnalism şi verticalitate
21.03.2019
La date de 21 martie, în cadrul Universităţii de stat, a avut loc întâlnire studenţilor anului întâi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării cu , Victoria Popa, jurnalista care a venit să-i îndrume în ascensiunea lor profesională.
    
Lansarea expoziției cu genericul „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”
20.03.2019
La data de 19 martie 2019, în Sala de expoziții a Facultății de Urbanism și Arhitectură din incinta Universității Tehnice din Moldova a avut loc deschiderea expoziției „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”.
    
10 lucruri din Japonia care pot inspira Moldova: Ecaterina Zainagutdinov
20.03.2019
Ecaterina Zainagutdinov este o tânăra îndrăgostită de Țara Soarelui Răsare. A învațat limba japoneză pe internet și la o fundație timp de 3 ani, a locuit câteva luni în Tokyo și Chiba, iar după absolvirea liceului își va perfecționa limba japoneză în țara niponă, ca mai apoi să-și aleagă facultatea. Când spunem Japonia ne gândim la florile de sakura și țesătura fină de kimono, însă această țară oferă și alte practici. Ecaterina ne spune care sunt 10 lucruri din Japonia care pot inspira Moldova.
    
Valeria Bragarenco: Modelling, jurnalism și lucrurile care o fac fericită
19.03.2019
Valeria Bragarenco nu trece neobservată prin mulțime. Poate pentru că este o roșcată autentică, sau pentru pistrui și ochii albaștri, cert este că ne duce cu gândul la femeia de pe podium. Frumoasa moldoveancă și-a făcut studiile la Facultatea de Jurnalism de la Babeș-Bolyai de la Cluj-Napoca, iar modellingul a venit să-i completeze frumos viața.
    
Atleta moldoveancă Elena Răducan – pe podiumul Jocurilor Mondiale „Special Olympics 2019”. Explozie de ovaţii, la ceremonia de premiere
19.03.2019
Atleta Elena Răducan, originară din Republica Moldova, a ajuns la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019 din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.
    
Săptămâna aceasta mergem la teatru
18.03.2019
Odată cu începutul unei noi săptămâni, v-am pregătit spre atenție repertoriul spectacolelor pentru săptămâna ce urmează. Astfel, înarmați-vă cu dispoziție bună, luați persoanele dragi și mergeți la teatru!
    
(Video) Moldovean ca mine nu-i
14.03.2019
O seară excepţională de „Cunoştinţă cu cineastul” a avut loc la America House, unde a fost prezentat filmul documentar „Moldovean ca mine nu-i”, realizat de echipa Studioului „TeleFilm Chișinău”.
    
Anunț și termeni de referință pentru selectarea unei companii de audit
12.03.2019
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, organizație nonguvernamentală, anunță concurs de selectare a unei Companii de Audit cu scopul de a realiza auditul financiar organizațional pentru anul 2018 și auditul proiectului „Women 4 Leadership”, implementat în perioada 15.05-31.12.2018.
    
Indexul Egalităţii de Gen
12.03.2019
Recent a avut loc conferinţa de presă cu subiectul: Indexul Egalităţii de Gen. Măsurându-se nivelul egalităţii dintre femei şi bărbaţi pe 6 domenii cheie. Indexul este calculat în baza a 31 de indicatori de impact, grupaţi în şase categorii relevante: Piaţa Muncii, Politică, Educaţie, Accesul la Resurse, Percepţii şi Stereotipuri, Sănătate.
    
„Noaptea cărților deschise” la cea de a X-a ediție
12.03.2019
Data de 7 martie a fost una de succes pentru toți cititorii înrăiți. Aceasta s-a făcut semnificativă prin „Noaptea cărților deschise” din incinta librăriilor Cartier.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.