Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Te interesează jurnalismul, activismul civic și vrei să înțelegi destinul monumentelor naturale ale Moldovei? Înscrie-te la „Media Tur”
26.04.2019
Dacă ești tânăr/ă activ/ă, jurnalist/ă sau activist civic și îți dorești să descoperi unele dintre cele mai importante monumente ale naturii din țară, participă la cel de-al patrulea „Media Tur”, organizat de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe, cu tema „Monumente ale naturii din Moldova – câte sunt pe hârtie, câte ajung să fie ocrotite?”.
    
„Aventurile lui Literatus”- educație mediatică prin joc
26.04.2019
Educația mediatică a devenit indispensabilă în circumstanțele în care informarea corectă a cetățenilor este un factor esențial pentru o societate dezvoltată. „Aventurile lui Literatus” este un joc care are rolul de a preda elevilor din școală și colegiu educația mediatică într-o formă interactivă și clară.
    
Aeroportul
26.04.2019
Despre singurul loc în lume unde sunt lacrimi și la plecări, și la sosiri...
    
„Aș fi trup fără suflet dacă n-aș scrie”. Tânăra scriitoare din Cantemir, Marina Hajder
26.04.2019
Marina Hajder, tânăra în vârsta de 18 ani, din orașul Cantemir, satul Cania, este autoarea cărții „Restul e Tăcere...”. În această carte, tânăra vorbește despre oamenii dragi din viața ei și trăirile adolescentine, despre viziunile sale asupra atitudinii și trăirile persoanelor din anturajul ei.
    
Ce aduce tinerilor din Moldova, un proiect finanțat de Uniunea Europeană, bazat pe promovarea educației media și incurajarea tinerilor să devină cetățeni activi
25.04.2019
Din anul 2018, proiectul „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi”, implementat de Irex Europe și Centrul Media pentru Tineri, oferă tinerilor din R. Moldova numeroase opotunități de învățare și implicare. Activitățile vor continua pe parcursul anului 2019 și vor avea scopul de a dezvolta abilitățile tinerilor din toate regiunile țării.
    
Alexandra Conunova despre muzică, caritate şi stările de acasă
25.04.2019
Vorbește despre muzică cu atâta pasiune ca și atunci când se află pe scenă cu vioara în mână. Alexandra Conunova este violonista care ne duce faima în lume, dar nu uită de unde a plecat, astfel se reîntoarce acasă pentru a susține concerte, cât și pentru a participa la evenimentele organizate prin intermediul Fundației sale de Caritate Artă Vie.
    
Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului au făcut schimb de experiență și au propus proiecte comune
25.04.2019
Reprezentanți ai mass media de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit în cadrul unui training comun despre ,,Inițiativele comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului reflectate de către jurnaliști”. Jurnaliștii au participat la trei ateliere teoretice despre crearea legăturii dintre jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului, identificarea problemelor, oportunități de colaborare și proiecte comune pentru jurnaliști.
    
Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc punți și depășesc bariere
24.04.2019
În perioada 18-19 aprilie, la Chișinău au fost desfășurate instruiri pentru jurnaliștii de pe ambele maluri ale râului Nistru în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere”.
    
Romanul „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire” de Adriana Ungureanu a fost lansat la Chișinău
23.04.2019
Pe 20 aprilie, într-o atmosferă primăvăratică, autoarea de peste Prut, Adriana Ungureanu a pornit împreună cu cititorii de la Chișinău pe urmele celei care a fost Iulia Hasdeu.
    
Veronela Pruteanu: „Programul Academiei de Liderism Feminin mi-a oferit o serie bună de practici frumoase”
23.04.2019
Veronela Pruteanu este activist social de mai bine de zece ani și beneficiară a programului de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Proiectele europene de pe ambele maluri ale Nistrului - istorii de succes pentru alții!
22.04.2019
La inițiativa Fundației Est-Europene, au fost organizate o serie de instruiri între beneficiarii programurilor de granturi de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel organizațiile care au dezvoltat cu succes afaceri, fonduri pentru tineri, întreprinderi sociale au împărtășit din experiența lor colegilor care activează în aceleași domenii.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2019: curaj și implicare
20.04.2019
Un nou grup de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-a reunit, la Chișinău, unde participă, timp de trei zile, la sesiunea de instruire 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
(Videografic) Ce facem în situații de urgență
19.04.2019
Există lucruri care ne bucură.Ne amuză.Ne întristează.Sau chiar ne sperie.
    
Grigori Snigureac: „Fiecare cartelă primită îmi amintește de o persoană anumită”
18.04.2019
Grigori Snigureac, actualmente maestru de lumini la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, pe lângă munca zilnică are o pasiune mai neobișnuită — de a colecționa cartele telefonice și carduri bancare.
    
Lucia Brainstorm: „nu cred că voi înceta curând să pun viselor mele haine de lucru”
18.04.2019
Lucia Brainstorm, autoarea cărților „Dezbracă-mă de griji și de dor”, „Cine ești” și „Rămâi pentru totdeanu”, acum își transpune trăirile nu doar pe hârtie, dar și în rolurile pe care le joacă în piesele de teatru.
    
Invitație media | Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: sesiune de instruire pentru un nou grup de femei-lidere – 19-21 aprilie 2019
18.04.2019
Un nou grup de 55 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la sesiunea de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
    
Premiul mare pentru ansamblul de dansuri populare MOLDOVA la Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo–Cannes 2019
17.04.2019
În perioada 9-13 aprilie, ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena, din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis” a participat la cea de-a III-a ediție a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente din Coasta de Azur – Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo – Cannes 2019. Evenimentul este organizat de către instituția municipală a orașului Diano-Marina din regiunea Liguria, Italia și agenția de turism Liguria Travel, cu participarea a 42 de ansambluri din 35 de țări ale lumii.
    
Odri Bârcă: „poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu”
17.04.2019
Odri Bârcă este tânăra originară din Chișinău care a reușit să se prezinte în cel mai frumos mod la show-ul Vocea României, însă aceasta nu este unicul merit al tinerei. Odri este și autorul propriilor piese, care speră să ajungă apreciate de publicul larg „căci poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu și poate creația mea ar deveni o sursă de inspirație pentru cineva”.
    
Maria Manoli: „Lideră nu te naști, dar te formezi pe parcursul vieții”
17.04.2019
Maria Manoli este prima femeie primară în satul Zubrești, iar abilitățile de lideră o ajută să facă față provocărilor zilnice și să mobilizeze femeile din localitate. Primara a participat în cadrul proiectului Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” și ne-a povestit despre experiența pe care a obținut-o în urma instruirilor.
    
Recomandarea Stelei Dănilă: 5 cărți despre femei puternice
15.04.2019
Despre femeile care au schimbat lumea s-au scris cărți, s-au făcut filme și au rămas în memoria omenirii drept modele de urmat. Fie că au fost niște personaje născocite de scriitori, fie sunt niște personalități pe care le cunoaștem pentru spiritul civic, aceste femei au dat un nou sens cuvintelor putere și schimbare. Jurnalista Stela Dănilă ne recomandă 5 cărți despre femei puternice care te pot inspira și pe tine.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.