Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
(Galerie foto) Eroii de după viscolul din aprilie
28.04.2017
Viscolul care a traversat recent teritoriul Republicii Moldova a trezit conștiința și solidaritatea societății. Cu instrumentele de lucru în mână, cu dorință și îndrăzneală oamenii s-au mobilizat și au dat o mână de ajutor pentru lichidarea consecințelor. Faptele eroilor au fost imortalizate cu ajutorul aparatului de fotografiat.
    
Organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă
28.04.2017
Cetățenii Republicii Moldova care aleg să meargă peste hotare, fie pe o perioadă scurtă, nedeterminată sau cu scopul de a se muta cu traiul acolo, au nevoie de susținere, mai ales când vorbit despre protecția drepturilor migranților. Astfel, Ludmila Korsun, avocată de specialitate, oferă acest suport migranților. Ludmila a creat organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.
    
Părinții și copii sunt invitați la lansarea cărții „Povestea lui Cosmin”
28.04.2017
Anastasia Popescu și Aliona Bereghici invită părinții și copiii la o lansare de carte pentru cei mici - „Povestea lui Cosmin”. Această cărțulie este istorioara unui mic băiețel cu o mare ambiție și poftă de viață.
    
Sărbătorim Ziua Internațională a Fetelor în Tehnologii Informaționale și Comunicații
28.04.2017
Astăzi este Ziua Internațională a Fetelor în Tehnologii Informaționale și Comunicații. Domeniul tehnologiilor aduce oportunități enorme, cu toate acestea, din cauza prejudecăților și alți factori, femeile și fetele sunt mai puțin implicate în acest domeniu. Media europeană a femeilor în sectorul tehnologiilor digitale este de doar 15%. Și în Moldova stereotipurile încă influențează deciziile fetelor și femeilor în alegerea profesiilor.
    
Tatiana Balaban: „Cămașa albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”
27.04.2017
Profesia de designer vestimentar în cazul Tatianei Balaban este ceva genetic. Cămașa albă pentru ea este un principiu fundamental de creare a unei povești, de aceea a dat naștere colecției „White Silence”. Experiența din lumea modei a fost completată de lumea mass-mediei. În interviul de mai jos, Tatiana a povestit mai multe secrete ce se ascund în spatele acestei linii de haine.
    
Moldoveanca Cristina Dogolici va reprezenta Franța la un concurs din Hollywood
27.04.2017
Cristina Dogolici studiază actoria în Franța, la Școala de Cinema EICAR. Cristina a fost selectată să reprezinte Franța la Concursul „World Championships of Performing Arts”, acestuia i se mai spune și Jocurile Olimpice pentru Artiști. Este un concurs care reunește actori, cântăreți, dansatori din peste 60 de țări.
    
Lansarea oficială a aplicației DIY News
26.04.2017
Echipa DIY News invită jurnaliștii, activiștii civici și bloggerii la lansarea oficială a aplicației. Evenimentul va avea loc duminică, 30 aprilie 2017, ora 16.00, la Baker Street, str. M. Eminescu 30.
    
(Video) Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou
26.04.2017
Colectivul Grădinii Botanice, colaboratori științifici, studenți de la Institutul Agricol și alte grupuri de voluntari s-au mobilizat pe data de 21 aprilie pentru a interprinde primele acțiuni întru lichidarea consecințelor de pe teritoriul Grădinii Botanice, produse de viscolul care recent a traversat Moldova. Acțiunile de primă necesitate vor dura o săptămână, însă restabilirea completă a celor 80 % din arborii și arbuștii decorativi, din fondul de colecție care au fost distruși, necesită mulți ani. În continuare, va fi deschis și un cont bancar unde se vor putea face donații.
    
Update Galerie online cu oamenii desenați de Glebus Sainciuc
26.04.2017
Dacă oamenii pe care i-a desenat măcar o dată pictorul Glebus Sainciuc ar aduna aceste desene într-un album, am crea astfel o bibliotecă imensă, cu milioane de pagini.
    
Iulian Ciocan povesteşte despre ecoul romanului „Tărâmul lui Sașa Kozak” tradus în limba franceză
25.04.2017
Iulian Ciocan este scriitorul basarabean care recent a lansat cel de-al doilea roman tradus în limba franceză de Florica Courriol, cu titlul „Le Royaume de Sacha Kozak” (în original „Tărâmul lui Sașa Kozak”). Romanul a fost publicat la Editura Belleville din Paris și a fost prezentat pe standurile României la Salonul Internațional al Cărții din capitala franceză. Scriitorul şi jurnalistul Iulian Ciocan a povestit mai multe detalii despre personajele, mesajul şi ecoul romanului.
    
Violeta Grecu. Istoria moldovencei care cântă serenade pe gondolele veneţiene
24.04.2017
Medici, profesori, sportivi, juriști sunt câțiva din specialiștii din Republica Moldova care s-au stabilit cu traiul în afara țării și pentru care Moldova rămâne a fi pământul natal, căruia îi duc mereu dorul. Violeta Grecu este o conațională a noastră care a reușit prin muncă, perseverență și, nu în ultimul rând, talent, să fie unica femeie soprană care să cânte pe gondolele venețiene.
    
Poemul săptămânii | „Biletul de călătorie” de Georgeta Voinovan
24.04.2017
Iar în această săptămână cu atâtea semnificații pentru toți poemul săptămânii este „Biletul de călătorie” de Georgeta Voinovan.
    
(Galerie foto) „Festivalul Ouălor Încondeiate” din inima Lisabonei
24.04.2017
„Că Lisabona în sine este o poveste, una frumos scrisă, e lucru ştiut. O poveste în care, mai presus de orice, predomină autenticitatea. Nu luxul. Nu extravaganța. Predomină lucrurile simple, fireşti, atmosfera tradiţională. Ai savori, culori, culturi, tradiţii, etnii”, scrie într-un text emoționant Stella Verega despre „Festivalul Ouălor Încondeiate”, ajuns la ediția a treia și desfășurat pe Praça Martim Moniz din Lisabona.
    
Stella Verega. Cu simpatie profundă pentru Portugalia
19.04.2017
Stella Verega a coordonat timp de zece ani Centrul de Limbă și Cultură Portugheză de la Chișinău, iar de jumătate de deceniu se află la Lisabona unde trăiește și împărtășește un sentiment de simpatie profundă pentru poporul portughez. „Ai aventură. Istorie. Arome. Culori! Iar oamenii noștri de aici destul de ușor au învățat limba lui Camões”, mărturisește Stella Verega. „De la portughezi noi am avea câte ceva de învățat. De la gastronomie la omenie”.
    
Festivalul Ouălor Încondeiate din Portugalia
19.04.2017
În Portugalia, Lisabona, va avea loc „Festivalul Ouălor Încondeiate” cu meșterul popular din Republica Moldova, Angela Don. Evenimentul se va desfășura pe 22 aprilie, ora 11.00, Praça Martim Moniz.
    
(Galerie foto) Sărbătorile Pascale pe Instagram
19.04.2017
Ouă roșii, iepurași, cozonac și pască, dulciuri și flori am văzut în aceste zile pe fotografiile postate pe Instagram. Am selectat aici câteva dintre ele într-o galerie intitulată: Sărbătorile Pascale pe Instagram.
    
10 lecţii de viaţă: Rodica Ciorănică
16.04.2017
„Eu am doar un copil, o afacere, câţiva prieteni de milioane, un million de cunoscuţi, am o stare a sufletului de zbor permanent, ştiu că mâine voi fi mai fericită decât azi… Fac paralela doar pentru ca să constat ce repede se schimbă totul, viaţa, percepţia asupra ei, perspectivele”, scrie pe blogul său directorul VIP Magazin Rodica Ciorănică, realizatoarea emisiunii „O seară perfectă” la PRO TV”, împărtăşind lecţiile sale de viaţă.
    
Viața după „Planeta Moldova”. Mitoș Micleușanu | Revista MOLDOVA de oriunde
14.04.2017
Mitoș Micleușanu este pictor, fotograf, muzician și nu în ultimul rând scriitor. În 2003 a apărut prima sa carte, Organismecanisme, iar în 2004, a doua carte, un roman, Tuba Mirum. Și încă mai sunt și vor urma să fie. Totuși, mulți îl cunosc pe el și pe Florin Braghiș ca pe cei care au descoperit o nouă planetă. Aceasta poartă numele de „Planeta Moldova”. Ce făcea Mitoș Micleușanu pe acele vremuri știm. Dar ce face Mitoș acum, mărturisește chiar el, intervievat de echipa de la „URMA ta”, pe paginile proaspetei ediții a revistei diasporei „MOLDOVA de oriunde”.
    
(Video) Educație prin joc cu Victoria Novac, fondatoarea proiectul EduJoc
14.04.2017
Victoria Novac este expert în joacă, antreprenor social care și-a făcut studiile în România, însă a decis să revină acasă. Astfel, a fondat proiectul EduJoc care oferă cele mai captivante jocuri educative pentru toate vârstele. Misiunea acestei inițiative este ca fiecare copil din Moldova să aibă în casă măcar o jucărie. Sunt peste 50 de articole produse în atelierul de la Floreni, iar restul jucăriilor sunt importate din China, Polonia, Franța, Belgia, România și alte țări.
    
Viața după „Planeta Moldova”. Florin Braghiș | Revista MOLDOVA de oriunde
14.04.2017
Florin Braghiș împreună cu Mitoș Micleușanu au descoperit o nouă planetă pe care au numit-o „Planeta Moldova”. Într-o alură enigmatică unde predomină unele cuvinte nelicențioase, Florin a povestit pentru revista diasporei „MOLDOVA de oriunde” despre contextul temporal, spațial în care i s-au întâmpla anumite evenimentele din procesul cognitiv, senzorial, experimental, emoțional - pe care îl numim „viață”.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.