Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
(Foto) Scriitori, interpreți, artiști plastici din Republica Moldova dar și din România au fost prezenţi la lansarea celor 9 volume de Opere Netăcute „INSCRIPȚII PE ETERN”
22.05.2018
Biblioteca Națională a Republicii Moldova își bucură cititorii din ce în ce mai des cu numeroase lansări, expoziții și spectacole. Astăzi, în incinta bibliotecii s-au adunat un public numeros, prezenți fiind la spectacolul de lansarea a celor 9 volume de Opere Netăcute „INSCRIPȚII PE ETERN” intitulat „LITERĂ DIN DUMNEZEU”.
    
Invitație | 27 mai 2018, Festivalul Tradițiilor „DUMINICA MARE”, satul Domulgeni, raionul Florești
22.05.2018
Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural - „ANTREC Moldova”, Consiliul Raional Florești și Primăria Domulgeni organizează, împreună cu partenerii săi, la 27 mai 2018, Festivalul Tradițiilor „DUMINICA MARE”, ajuns la a opta ediție.
    
Vernisaj Expoziţie Sigmar Polke: „Muzică de origine necunoscută”
22.05.2018
Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Institutul pentru Relații Internaţionale ifa şi Muzeul Naţional de Artă al Moldovei vă invită pe 06 iunie, de la ora 16:00, la vernisajul expoziţiei “Muzică de origine necunoscută”, semnată de pictorul, graficianul şi artistul fotograf german Sigmar Polke. Expoziţia se va desfăşura în perioada 6 iunie – 29 iulie 2018.
    
WÄRMEPOL - SKY TRANSMITTER - OPENING
22.05.2018
Centrul Cultural German AKZENTE, Centrul de Artă Contemporană Ksa:k şi Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plămădeală vă invită pe 29 mai 2018, începând cu ora 15:00, la inaugurarea proiectului „WÄRMEPOL – sky transmitter” - o instalaţie intermedia realizată de către artistul german de sunet si media Frank Schulte, care în perioada 18-30 mai se află la Chişinău într-o rezidenţă artistică, însoţită de un proiect de grădinărit urban al studenţilor din cadrul colegiului.
    
Învață să conduci propriul proiect - un nou workshop de weekend marca activEco
22.05.2018
Programul activEco 2018 continuă! Între 15-17 iunie, ne dăm întâlnire la Rîșcova (r-nul Criuleni), în mijlocul naturii, de data aceasta pentru a învăța împreună despre managementul proiectelor sustenabile.
    
Ne mișcăm și curățăm!
22.05.2018
Mișcarea este sănătoasă. Și curățenia la fel. De aceea am decis să combinăm două lucruri utile pentru un efect mai mare - ne mișcăm și curățăm.
    
Spectacol-lansare a Operelor Netăcute „Inscripții pe etern”
22.05.2018
Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la un spectacol-lansare a Operelor Netăcute „INSCRIPȚII PE ETERN” intitulat „LITERĂ DIN DUMNEZEU” ce va avea loc la 22 mai 2018 ora 16:00.
    
Expoziție de artă contemporană și poezie
22.05.2018
Duminică, 27 mai 2018, ora 18:00, la "Wolfbros" Café, va avea loc debutul Galeriei și spectacolului de artă "EQUINOX", al cărui scop este să dezvăluie și să susțină talentele locale și oameni creativi.
    
5 medalii de aur pentru vinurile „Castel Mimi” la Concursul internațional „GALICJA VITIS” din Polonia
21.05.2018
„Am transmis cinci mostre și toate cinci au obținut aur”, astfel vinăria „Castel Mimi” și-a împărtășit bucuria performanței înregistrate în Concursul internațional „GALICJA VITIS”, organizat în Polonia.
    
Întâlnirile TVR Moldova cu Smiley
21.05.2018
Evenimentul se va desfășura sub forma unui interviu. Publicul va avea ocazia unică să-l descopere pe SMILEY într-un dialog direct cu artistul. La final, fanii vor putea face poze cu îndrăgitul interpret.
    
Ceremonie de donație de carte
21.05.2018
Ambasada Italiei în Republica Moldova organizează la 25 mai anul curent Ceremonia de donație de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova, acțiune realizată cu sprijinul Excelenței Sale, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova.
    
Astăzi a fost lansat primul electrobuz ce va circula pe o rută din Chişinău
21.05.2018
Primăria Chişinău a lansat astăzi primul electrobuz, ce va circula pe una din rutele municipale de transport public.
    
Termoelectrica S.A. premiază cei mai responsabili consumatori în cadrul campaniei „Achiți iarna – fii răsPLĂTIT vara”, ediția 2018
21.05.2018
Toate blocurile din capitală conectate la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET), care nu înregistrează datorii la consum, pot beneficia gratuit de lucrările de pregătire a instalațiilor de termoficare pentru iarnă. Pentru aceasta este necesar ca gestionarii fondului locativ să se înscrie, în perioada 01 iunie - 31 august, în cadrul campaniei „Achiți iarna – fii răsPLĂTIT vara”, organizată anual de către Termoelectrica S.A..
    
Prima ediţie a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești s-a desfăşurat în oraşul Atena
19.05.2018
Eveniment inedit și în premieră absolută pentru cinematografia moldovenească s-a desfășurat în capitala Greciei în perioada 10-16 mai 2018. În orașul Atena a avut loc ediția I a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești cu titlul „In memoriam Emil Loteanu, retrospectiva filmelor marelui regizor”.
    
(Foto) Cele mai bune iniţiative au fost premiate, astăzi, în cadrul concursului „Patrimoniul suntem noi”. Află cine sunt câştigătorii
18.05.2018
Astăzi, au fost desemnaţi câştigătorii concursului „Patrimoniul suntem noi”. Acest concurs este o iniţiativă civică ce își propune sensibilizarea și creșterea nivelului de conștientizare a diferitor actori locali și comunități despre importanța patrimoniului cultural pentru societate și pentru dezvoltarea urbană.
    
(VIDEO) Tradiţii, muzică, dansuri dar şi oaspeți sosiți din toate colțurile țării. Toate acestea vor fi în cadrul Festivalului Tradiţiilor „Duminica Mare”
18.05.2018
Festivalul Tradițiilor „Duminica Mare” a fost lansat în anul 2010, la inițiativa Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural – „ANTREC Moldova” în parteneriat cu Consiliul raional Florești și primăria satului Domulgeni. Festivalul este organizat, anual, în localitatea Domulgeni, aceasta fiind cunoscută prin așezarea pitorească a vetrei satului și tradițiilor străvechi de preparare a mezelurilor afumate. În acest an, evenimentul se va desfăşura la 27 mai 2018.
    
Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene, a IV-a ediție în Republica Moldova
17.05.2018
Astăzi, Comunitatea Femeilor Ucrainene din Republica Moldova (CFUM) și Asociația Tineretului Ucrainean ”Zlagoda” au organizat “Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene”, a IV-a ediție în Moldova, pentru a promova valorile culturale ale ucrainenilor etnici, cetățeni ai Republicii Moldova, care prin păstrarea tradițiilor lor contribuie la dezvoltarea dragostei pentru tradiţiile populare, precum și la armonizarea societății noastre multietnice, cu o diversitate culturală exprimată și prin vestimentația de o frumuseţe inegalabilă.
    
Studenți ai UTM, invitați să-și efectueze stagiul de practică la Termoelectrica S.A.
17.05.2018
Zeci de studenți ai Universității Tehnice a Moldovei au posibilitatea să-și efectueze stagiul de practică în cadrul întreprinderii Termoelectrica S.A.. Mai multe locuri vacante au fost expuse joi, 17 mai, în cadrul Târgul locurilor de muncă și stagiilor de practică, destinat studenților și absolvenților UTM.
    
Jurnalista și scriitoarea Olga Căpățână şi-a lansat la Chişinău trei cărţi
17.05.2018
Jurnalista și scriitoarea Olga Căpățână și-a lansat trei cărți în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.
    
„Expectancy and self-esteem'”, carte lansată de Ecaterina Moga la Biblioteca Municipală „B.P. Hajdeu”
17.05.2018
În incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hajdeu” din Chișinău a avut loc lansarea unei cărți intitulată „Expectancy and self-esteem”.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.