Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Nelly Șargu, fondatoarea Mariko Linjerie: „Am învățat să fac totul fără să mă simt pregătită pe deplin”
31.05.2019
Nelly Șargu, tânăra originară din Republica Moldova, își urmează pasiunea pentru cusut chiar și la mii de km departe de casă. Stabilită de câțiva ani în Chicago, Statele Unite ale Americii, tânără continuă să coase bralettele Mariko, pe care le vinde cu ajutorul unui magazin online. Despre cum a reușit să deschidă o afacere în SUA, provocări, cât și planuri de viitor, aflați în interviul de mai jos.
    
Oportunități: Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, organizat la Chișinău
30.05.2019
Noi oportunități pentru tinerii care își caută un job. Pe 30 mai, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” s-a desfășurat Târgul locurilor de muncă pentru tineret. În jur de 50 de angajatori din diverse domenii de activitate și-au prezentat peste 2000 de oferte pentru tineri.
    
Distracție gratuită pentru întreaga familie de 1 iunie
30.05.2019
O zi plină de distracții pentru copii și părinți, pe 1 iunie la Complexul Etno Cultural VATRA vă așteaptă o serie de activități pentru toată familia. Trezește-ți și tu copilul din tine, dând startul unei aventuri mult așteptate.
    
Alte 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova
29.05.2019
Camelia Crețu este o tânără originară din Republica Moldova, stabilită deja de câțiva ani în Germania. Viața de acolo i-a oferit șansa de a cunoaște specificul vieții germanilor și care sunt cele 10 lucruri de la ei ce pot inspira țara noastră.
    
Cum se sărbătorește Ziua Internațională a Copiilor la Chișinău
29.05.2019
Primăria municipiului Chișinău a prezentat, în comunicatul emis recent, programul de acţiuni consacrate Zilei Internaționale a Copiilor - 1 iunie 2019.
    
„Pentru mine albinele reprezintă o minune creată de Dumnezeu și pe care eu vreau să o venerez”
29.05.2019
Valeriu Saculțan este un tânăr antreprenor din satul Logănești, care, la doar 19 ani, a pus pe roate o afacere de succes în apicultură. Despre dragostea pentru albine, dorința de a câștiga bănuți acasă dar și despre dificultățile întâmpinate în calitate de antreprenor, vom afla în rândurile care urmează.
    
Cea de-a XV-a ediție a FIFD CRONOGRAF și-a anunțat câștigătorii
29.05.2019
Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2019 a desemnat aseară câștigătorii ediției a XV-a, în cadrul Galei de închidere a Festivalului. Premiul mare și Trofeul CRONOGRAF au fost decernate documentarului „Femei cu cercei din praf de pușcă”, în regia lui Reza Farahmand din Iran. Acest premiul, în valoare de 2.500 de euro, a fost acordat de către Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare.
    
Cei mai buni din competiția The Best Team au fost premiați
28.05.2019
Pe 26 mai, la Complexul Etno Cultural VATRA a avut loc marea finală a competițiilor The Best Team, unde și-au dat întâlnire cele mai bune echipe, care au luptat pentru locul de frunte.
    
InnoVoter, ediția a II-a: Tinerii concep platforme de afișare a datelor privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale
28.05.2019
Pe 24 mai 2019 a fost dat startul celei de-a doua ediții a InnoVoter, laborator de creație în domeniul electoral. 30 de tineri și tinere pasionați/ pasionate de inovații în IT participă la eveniment și au misiunea să creeze o interfață de afișare a datelor privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.
    
Muzica - o pastilă pentru fiecare
27.05.2019
Evelina Negru este o tânără talentată din Chișinău, care ne-a reprezentat în cel mai frumos mod în sezonul anterior al X Factor, România. Cu toate că nu s-a clasat pe locul I, a avut multe de învățat din această experiență, iar vocea acesteia a devenit cunoscută și peste hotarele țării.
    
Cristina Isacov și carnețelul ei cu scopuri
27.05.2019
Cristina Isacov este tânăra ce transformă realitatea în imagini de ecran și emoții. A ajuns în cinematografie datorită părului roșu, talentului și creativității ce o manifestă pe platourile de filmare.
    
10 lucruri din China care pot inspira Moldova
24.05.2019
Alex Mogâldea este un tânăr student din Republica Moldova care învață în China deja de un an și jumătate. Revenit în Moldova ne-a povestit despre faptul cum a rămas cucerit de cultura chinezească în timpul în care s-a aflat acolo și care sunt cele mai interesante lucruri care i s-au tipărit în memoria sa.
    
Gabriela Cojocari, actriță în China: „Nu mă gândeam că viața mea o să se schimbe atât de mult”
24.05.2019
Gabriela Cojocari este o tânără originară din satul Sagaidac, raionul Cimișlia, care mai bine de 6 ani este stabilită în orașul Chongqing, din sud-vestul Chinei, acolo unde a reușit să-și facă o carieră în cinematografie.
    
Lilia Bumbac: „Dacă pui suflet și îți dorești ceva mult, ajungi și învingi totul”
24.05.2019
Este pasionată de gătit și de tot ce este gustos, a început să gătească la o vârstă fragedă și visul ei eră să devină bucătar. Lilia Bumbac este originară din orașul Sîngera și la doar 20 de ani este bucătar la Grand Elysee. Despre cum să-ți urmezi visul și să nu te dai bătut, ne spune chiar ea în interviul ce urmează.
    
Alex Mogâldea, student în Qingdao: Cum este să înveți în China
24.05.2019
Alex Mogâldea este studentul din Republica Moldova care învață la Universitatea Chinese Language School „Qingdao University”, din orașul Qingdao, China. Alex studiază la facultatea de limbi străine, iar pe lângă limba chineză, acesta mai învață coreeana și limba arabă, iar în timpul liber practică voluntariat. Un tânăr ambițios, energic, care niciodată nu obosește să învețe lucruri noi și care este un exemplu demn de urmat. Deci haideți să-l cunoaștem pe Alex.
    
Sfârşit de liceu și un nou început
24.05.2019
Anii de liceu prezintă o importanță foarte mare în formarea unui tânăr, modelându-i caracterul și pregătindu-l pentru viață. Fiind în ultima săptămână a anului de învățământ, hai să aflăm cum își amintesc tinerii ultimele zile de liceu.
    
Victor Grigorenco: „Muzica este un stil de viață”
24.05.2019
Victor Grigorenco este un tânăr din Chișinău, care la vârsta de 21 ani a reușit să se afirme pe arena națională a muzicii. Debutul acestuia a avut loc în toamna anului 2018, odată cu lansarea primei sale piese „Deoarece mă alintă”. În prezent, tânărul a acumulat în repertoriul său patru melodii la care ține într-un mod deosebit.
    
Orheiul Vechi - muzeu în aer liber
24.05.2019
Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, pe teritoriul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Pe stâncile din albia Răutului sunt săpate o mulțime de peșteri care au aproximativ două mii de ani. În zilele de odihna eu și prietenii mei am hotărât să vizitam Orheiul Vechi. Amatorii călătoriilor se pot bucura de plimbarea de-a lungul Răutului, prin albia râului pitoresc între satele Trebujeni și Furceni. Prietenii mei au diferite păreri despre locurile pitorești.
    
Arta unește oameni la Festivalul Cronograf & Art Fusion
24.05.2019
La data de 23 mai a avut loc deschiderea Festivalului Cronograf & Art Fusion, muzica rock și hohotele oamenilor răsunau pe strada pietonală din Chișinău. Evenimentul se va desfășura timp de 4 zile, unde va fi loc pentru film, muzică și alte tipuri de artă.
    
Leonid Serbin despre arta dansului popular
24.05.2019
Leonid Serbin este coregraf de dansuri populare la Facultatea de Arte Frumoase a Universității de Stat din Moldova. În anul 1994 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, catedra de coregrafie și a decis să-și lege viitorul cu dansul și coregrafie, inspirând tinerii să-i urmeze exemplul.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.