Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Programul DOR 2018 va reuni o sută de copii din 18 țări
31.05.2018
Copiii din diasporă și din Republica Moldova au fost selectați să participe la cea de-a VI-a ediție a Programului guvernamental DOR – Diaspora * Origini * Reveniri, care se va desfășura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul Prim-ministrului Republicii Moldova.
    
Festivalul "Copilărie - Dulce Păpădie"
31.05.2018
Încă nu ai decis ce surpriză le vei face copiilor tăi pe 1 iunie? Ei bine, Complexul Turistic ,,Costești” îți vine în ajutor, și te invită la cel mai colorat și distractiv festival al verii: „Copilărie Dulce-Păpădie” Ediția a III-a!
    
Descoperă eroul din tine
31.05.2018
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret organizează cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copiilor o sărbătoare pentru copiii din întreaga țară, cu genericul ”Descoperă eroul din tine!”.
    
Atelier de creație, jocuri și lectură
31.05.2018
Carousel este o lume a jocurilor, jucăriilor și cărților deosebite. Noi reprezentăm în Republica Moldova brand-uri europene cu istorie și edituri pentru copii.
    
Expoziție de pictură și atelier pentru copii de 1 iunie
31.05.2018
De Ziua Internațională a Ocrotirii Copiilor, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va avea loc un eveniment deosebit, organizat în colaborare cu Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”.
    
Un târg cu oferte de angajare pentru tineri a fost organizat în capitală
30.05.2018
Tinerii care îşi doresc să obţină un loc de muncă part-time sau full-time, au fost prezenţi, astăzi, la un târg de oferte, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”.
    
Şi-a transformat pasiunea, într-o afacere profitabilă. Ana Tarasiuc crează genţi comode şi utile
30.05.2018
Ana Tarasiuc este absolventa Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea Arte Plastice, specialitatea Design Vestimentar. Tânăra spune că a ales designul vestimentar, deoarece acesta este un vis de-al ei din copilărie. Multă creativitate, delicateţe şi muncă depune în creaţiile sale, toate acestea pentru a avea feedback-uri pozitive şi oameni împliniţi care să-i apreciaze mereu munca.
    
(Foto) Astăzi a fost inaugurată instalaţia "sky transmitter". Aceasta va fi accesibilă în sectorul Botanica al capitalei, la 95 MHz
29.05.2018
Pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” a fost inaugurat public o instalaţie "sky transmitter", acesta reprezintă un proiect artistic realizat de către artistul german de sunet şi media, Frank Schulte.
    
ANUNȚ pentru selectarea participantelor în cadrul Academiei de Leaderism „Women 4 Leadership”, sesiunea iunie-septembrie 2018
29.05.2018
IP CRAION Contact-Cahul și Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) lansează, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și Guvernul Suediei, anunțul de selectare a participantelor în cadrul Academiei de Leaderism „Women 4 Leadership”.
    
La Chișinău a fost lansată prima formare universitară francofonă cu prezență sporită în întreprindere în Republica Moldova: un proiect cu un buget total de peste 130 000 euro
29.05.2018
Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), Pentalog, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și Institutul universitar de tehnologie (IUT) din Rouen, Franța, au lansat prima formare universitară francofonă cu prezență sporită în întreprindere în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în data de 28 mai 2018, ora 15.00, în sala Front End de la Tekwill (strada Studenților 9/11).
    
(VIDEO) O nouă ediție de distracții și shopping accesibil la aniversarea unui an de activitate Mami&Co
28.05.2018
Atmosferă bună şi personaje din poveşti am întâlnit, în acest weekend, într-un parc din capitală.
    
Lansarea proiectului „Women 4 Leadership”: o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femei implicate
28.05.2018
IP CRAION Contact-Cahul și Asociația „Institutum Virtutes Civilis (IVC) lansează, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Guvernului Suediei, un proiect inovativ de liderism pentru femei, intitulat „Women 4 Leadership”.
    
(VIDEO) Dansuri, muzică, meşteşuguri şi gastronomie tradiţională în satul Domulgeni la cea de-a VIII-a ediţie a festivalului „Duminica Mare”
28.05.2018
Festivalul Turistic „Duminica Mare” a adunat oaspeți sosiți din toate colțurile țării, dar și turiști străini, buni gospodari pricepuți la gătit, țesut, lemnărit, olărit şi apicultură.
    
(Foto) Rafturile Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova s-au completat, astăzi, încă cu peste 1600 de titluri
25.05.2018
Ambasada Italiei în Republica Moldova a organizat, astăzi, Ceremonia de donație de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova, acțiune realizată cu sprijinul Excelenței Sale, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova.
    
(VIDEO) Maria Axenti: „Chişinăul are o istorie extrem de bogată dar pe care oamenii nu o cunosc”
25.05.2018
Chişinău este un oraş frumos cu multe clădiri/străzi care au în spatele lor istorii captivante. Asta încearcă să ne spună cei de la organizația Centrului de Urbanism. Acum un an în urmă, echipa organizaţiei a lansat seria de tururi ghidate „Chişinău prin monoclu”, unde plimbările/tururile sunt absolut gratuite pentru toate categoriile de vârstă şi apartenenţă socială/teritorială.
    
Lansarea primei formări universitare francofone cu prezență sporită în întreprindere în Republica Moldova
25.05.2018
Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), Pentalog, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și Institutul universitar de tehnologie (IUT) din Rouen, Franța, lansează prima formare universitară francofonă cu prezență sporită în întreprindere în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc în data de 28 mai 2018, ora 15.00, în sala Front End de la Tekwill (strada Studenților 9/11).
    
Premierea laureaților concursului „Write Here, Right Now”
25.05.2018
Duminică, 27 mai, la ora 11.00, în Sala Evenimente a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” (str. Șciusev 65, intrare din str. Pușkin), va avea loc Festivitatea de premiere a laureaților Concursului de scriere creativă „Write Here, Right Now”, organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și un Grup Internațional de Inițiativă, în frunte cu Beni Thelmia.
    
După 10 000 km parcurşi pe continentul european, Torţa Păcii va călători în Republica Moldova
25.05.2018
O echipă de alergători din Austria, Bulgaria, Cehia, Irlanda, Portugalia, România, Serbia, Ucraina ş.a. ţări se va afla în perioada 26-30 mai 2018 în Republica Moldova în cadrul ştafetei internaţionale cu torţe în stil olimpic Peace Run –Alergarea pentru Pace. Ştafeta va avea un traseu de 361 km şi va trece prin câteva zeci de localităţi din republică.
    
Sărbătoare pentru copiii din case de copii de tip familial
25.05.2018
În data de 28 mai 2018, ora 11.00, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” (str. Șciusev 65, intrare din str. Pușkin) va avea loc un eveniment dedicat copiilor din Casele de Copii Tip Familial din diverse localități ale Republicii Moldova.
    
Internauții au votat: Termoelectrica va amenaja parcul Râșcani din str. Braniștii
25.05.2018
Parcul Râșcani din str. Braniștii, sect. Râșcani, a devenit locația câștigătoare în cadrul concursului ”Termoelectrica amenajează un spațiu public”. Astfel, întreprinderea urmează să efectueze gratuit lucrările de amenajare cu bănci, urne și minibiblioteci stradale, confecționate chiar de către angajații întreprinderii, din țevi și alte materiale reciclate.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.