Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Inna Jeleascova: Am înțeles că vreau să trăiesc toată viața însoțită de culori
24.06.2019
Inna Jeleascova, tânăra de 28 de ani, originară din Chișinău, cunoscută ca iZZY iZVNE, inspirată de cultura Hip Hop a venit să învioreze nu doar pereții capitalei, dar să-și transpună talentul pe străzile din Suedia și Franța.
    
Asociația Obștească AZI a efectuat o vizită de studiu în orașul Brăila
24.06.2019
În perioada 13-15 iunie 2019, Asociația Obștească AZI a întreprins o vizită de studiu în orașul Brăila. Scopul vizitei a fost de a cunoaște experiențele instituțiilor, întreprinderilor care implică angajarea asistată, schimb de experiență, idei, lecții învățate care pot fi aplicate și în țara noastră.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: interacțiune, instruire, participare
24.06.2019
Mai multe femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Olesea Oaserele: „În IT poți schimba lumea la distanța unui click”
24.06.2019
Sectorul IT este unul dinamic, presupune multă comunicare și interacțiune, deși la prima vedere pare că cei care lucrează în domeniu scriu doar cod în diferite limbaje de programare. Profesioniștii IT reușesc să facă lucruri intangibile care vor avea un impact extraordinar pentru toată lumea.
    
Prima zi a Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare: muzică, dansuri și voie bună
24.06.2019
Pe 22 iunie, Complexul Etno-Cultural VATRA a dat startul celui mai tradițional festival al sezonului estival. La primele ore ale dimineții, ansambluri corale și folclorice au venit să ia parte la festival pentru a-și arăta măestria și talentul. Atât ansamblurile vocale cât și orchestrele de fanfară, au frumoasa ocazie de a demonstra tuturor că neamul nostru are cu ce se mândri.
    
Zielele după Oreste, de Vitalie Ciobanu, la Librăria din Centru
24.06.2019
Joi, 27 iunie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Zielele după Oreste, de Vitalie Ciobanu, apărut la Editura Humanitas.
    
„Summer Berry Fair” 2019 – agro-gastronomic al producătorilor de pomușoare din Moldova
21.06.2019
Duminică, 23 iunie 2019, la Chișinău va avea loc târgul agro-gastronomic al producătorilor de pomușoare „Summer Berry Fair".
    
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită să participi la cea de-a cincea ediție a „Media Tur”
21.06.2019
În oraș sau în sat este important ca tinerii să aibă parte de condiții și posibilități de dezvoltare. Numai așa putem asigura prosperitatea și dezvoltarea localităților. Îți propunem să descoperi trei sate din Moldova, care au reușit să creeze un mediu favorabil de dezvoltare pentru tineri, în cadrul celei de-a cincea ediții a „Media Tur”, organizată de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe.
    
Înscrie-te acum la Tabăra de vară de educație media pentru tineri Multimedia Conector!
21.06.2019
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită la școala de vară de educație media, la care vei afla, timp de patru zile, aproape totul despre new media, jurnalism participativ, puterea imaginilor foto și video, manipularea și dezinformarea în mass-media.
    
Școala de vară pentru masteranzi și doctoranzi „Exerciții de recitire – școala clujeană de eminescologie”
20.06.2019
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează, în parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, în perioada 24-28 iunie 2019, Școala de vară pentru masteranzi și doctoranzi „Exerciții de recitire – școala clujeană de eminescologie”.
    
Anunț media | Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: atelier de instruire pentru femei-lidere din Moldova – 21-23 iunie 2019
20.06.2019
40 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la o nouă instruire din sesiunea anului 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
    
Lansarea volumului „A(II)Rh+eu & Apa.3D” de Emilian Galaicu-Păun
20.06.2019
„Dialogie”, „trilingvism”, „carte în două cărți”, „o carte cu link-uri” – volumul A(II)Rh+eu & Apa.3D semnat de Emilian Galaicu-Păun a fost lansat recent la Librăria din Centru.
    
Muzica clasică a răsunat timp de 3 zile în sânul naturii. Cum a fost la cea de-a patra ediție a festivalului „DescOPERĂ”
20.06.2019
La Butuceni s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber - „DescOperă”. De pe 14 până pe 16 iunie, opera și natura s-au îmbinat perfect la Orheiul Vechi. Vizitatorii au trăit clipe de magie, întorcându-se acasă mai inspirați, mai fericiți și mai împliniți.
    
Moldovenii stabiliți în Ravenna au organizat Festivalul Familiei
20.06.2019
Moldovenii stabiliți în regiunea Ravenna, Italia, s-au adunat împreună pentru a sărbători Festivalul Familiei, aflat la a II-a ediție.
    
Ministru sau Ministră? Cum utilizăm formele de feminin pentru titluri și profesii
19.06.2019
Mai mulți experți, oameni din comunicare și jurnaliști au realizat un experiment timp de o lună în care au utilizat formele de feminin pentru profesii, ocupații, titluri și funcții în limba română. La final, a fost realizat și un eveniment de concluzionare, organizat de către Ambasada Suediei în Republica Moldova.
    
Jocuri distractive pentru copii în cadrul Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare
19.06.2019
În perioada 22 și 23 iunie, Complexul Etno-Cultural VATRA organizează cele mai distractive starturi vesele pentru copii și părinți în cadrul Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare.
    
Oportunități de dezvoltare antreprenorială și educație financiară pentru tinerii din Drochia și Bălți
18.06.2019
Misiunea asociației în cadrul proiectului „Fondul Antreprenorial pentru Tineri” este de a susţine echipe de tineri (18-30 ani) din orașul Drochia și municipiul Bălți în activități de educație financiară şi oportunităţi de dezvoltare socio-economică oferite de proiect, cu accent pe finanțarea inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor pentru un trai sustenabil în țară.Proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri”, inițiat de Asociaţia Obştească „Caroma Nord”, este finanțat din resursele Uniunii Europene și cofinanțat de Guvernul Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene.
    
Democrația sub asediu, volum coordonat de Armand Goșu și Alexandru Gussi, la Librăria din Centru
18.06.2019
Joi, 20 iunie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumelor Democrația sub asediu, volum coordonat de Armand Goșu și Alexandru Gussi, apărut la editura Corint.
    
Nicoleta Vacaru, artista care realizează tablouri string art
18.06.2019
Cuiele, ața și pasiunea pentru artă sunt principalele elemente pentru realizarea tablourilor string art. Nicoleta Vacaru este artista care realizează portrete în tehnica string art, cât și diverse tablouri în acril și ulei. Am fost în atelierul ei pentru a ne povesti despre portretele pe care le realizează.
    
Rapsodii de Butuceni în prima zi de la DescOperă
17.06.2019
Unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est, DescOperă, a adunat mii de spectatori în cele 3 seri de concert. Artiști de renume internațional au urcat pe scenă și au făcut muzica să fie în armonie cu natura din cadrul Rezervației Cultural-Naturală Orheiul Vechi. În prima zi, în program au fost Rapsodiile de Butuceni și au adus-o în scenă pe moldoveanca Rusanda Panfili, violonista care activează în Austria.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.