Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Ateliere de creație organizate pentru copii
22.09.2017
La 21-22 septembrie sunt organizate două ateliere de creație pentru copii, în cadrul cărora ei au avut posibilitatea să își dezvolte imaginația și creativitatea. Alături de profesorii lor ei au confecționat cele mai deosebite lucrări manuale, de care sunt mândri.
    
Citesc, deci sunt tânăr. Sunt tânăr, deci citesc?
22.09.2017
„Adolescentul meu nu vrea să citească”. Îţi sună cunoscut? Dacă da, află că nu eşti singurul părinte care se confruntă cu această problemă.
    
Cristina Croitoru: Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici…
21.09.2017
E tânără, plină de viață și aspiră doar spre excelență. Nu are culori preferate însă are un amalgam de idei prin care surprinde publicul pasionat de lucrări confecționate manual. Cristina Croitoru ne povestește cum a început povestea lucrărilor sale handmade, care sunt seturile pe care le creează și care este cea mai mare provocare în hobby-ul pe care îl are.
    
Festivalul Internațional „George Enescu” la Chișinău
21.09.2017
Festivalul Internațional „George Enescu” a trecut Prutul și a ajuns la Chișinău. Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a deschis ușa Sălii Mari pentru acest concert, care se desfășoară în premieră pentru țara noastră.
    
Bijuteriile care alintă ochii fiecărei femei
20.09.2017
Fiecare femeie dorește să arate frumos și să posede un stil personalizat, în care să găsească o picătură de tandrețe, farmec și pasiune.
    
Cu drag de Bucureşti de pe strada Bucureşti
20.09.2017
În timp ce bucureştenii sărbătoresc 558 de ani de la prima atestare documentară, în Chişinău, colegul nostru de la Stiripozitive.eu. Alexei Gurduza a surprins în fotografii strada Bucureşti cu cele mai colorate graffiti şi clădiri.
    
Biletul spre o viață în Moldova
20.09.2017
Mergând într-o zi acasă de la serviciu, în Moscova unde lucra ca profesoară, Doamna Olga în acea zi nu se aștepta la un cadou. Sora ei în mod obișnuit îi făcea surprize. O călătorie într-o țară de vis, în acea zi ea a venit cu o călătorie în Moldova, la început era contra dar mai apoi s-a decis.
    
Tânăra care este universală în creație și nu are limite
19.09.2017
Valeria Burlacu este o tânără meșteriță hand-made, cunoscută pentru lucrările frumoase pe care le realizează cu ajutorul mărgelelor și cristalelor. Studiază Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, dar aceasta nu este o piedică pentru ca să-și manifeste talentul.
    
Ediția a XVI-a a Ethno Jazz Festival se va desfășura în perioada 20 -25 septembrie la Chișinău, Cahul, Soroca și Tiraspol
19.09.2017
Sfârşitul lui Septembrie vine să ne bucure cu cea dea XVI ediţie a Festivalului ETHNO JAZZ 2017.4 oraşe (Chișinău, Cahul, Soroca Tiraspol), 9 formaţii din 14 ţări ale lumii, 3 zile de concerte în Chişinău, muzicieni consacraţi și cu un program select.
    
Echipa „Splash” îmbină frumosul cu utilul și inspiră la fapte bune
18.09.2017
Echipa „Splash” este formată din voluntari ce au participat în cadrul programului „Wave Week Moldova”, au ca scop să ajute familia doamnei Irina Ceban, mamă a doi copii, ce nu au un loc stabil de trai, iar mezinul familiei are primul grad de invaliditate.
    
Creația arhitecților în pictură și grafică
14.09.2017
Studenții Facultății de Urbanism și Arhitectură din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (gr. ARH-152), au organizat pe 14 septembrie o expoziţie de pictură şi grafică cu genericul „Și arhitecții pot picta!”.
    
Ștefan Luchian între tradiție și modernitate
14.09.2017
Expoziția „Ștefan Luchian între tradiție și modernitate” este vernisată astăzi, 14 septembrie, la Muzeul National de Artă al Moldovei și va fi deschisă publicului până pe 5 noiembrie.
    
Vești bune de la editura Cartier. August 2017
14.09.2017
Editura Cartier vine cu noutăți pozitive. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
    
Întâlnirea cu actrița Ileana Popovici din Basarabia, așteptată și susținută de jurnaliști din Chișinău și Iași
14.09.2017
Evenimentul „Întâlnire cu actrița Ileana Popovici”, care va avea loc pe 21 septembrie, ora 18.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, aduce în atenția publicului o lansare de carte, un moment muzical marca Folk Reverse Jazz Trio, precum și vizionarea filmului Reconstituirea, regizat de Lucian Pintilie în 1971. Jurnaliștii Andrei Giurgia (VIVA FM Iași) și Vasile Botnaru (Radio Europa Liberă Chișinău) vor participa de asemenea la eveniment.
    
CIVIC FEST în culori şi cifre
14.09.2017
CIVIC FEST a ajuns în acest an la cea de-a cincea ediție.
    
Jungla lui Toco la Muzeul Naţional al Literaturii Române
13.09.2017
Sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 10:30 la Muzeul Național al Literaturii Române sunt așteptați toți iubitorii de lectură și desen, motivul fiind cartea Jungla lui Toco al scriitoarei Lavinia BRANIȘTE și ilustratoarei Anca SMARANDACHE.
    
Olga Cojocaru: „…E ușor să fii migrant în orice context nou, dacă știi că te afli acolo pe o perioadă determinată”
13.09.2017
În cei aproape 15 ani de „pribegii mai mult sau mai puțin deliberate”, așa cum îi caracterizează, Olga Cojocaru a reușit să facă studii liceale la Iași, Facultatea de Comunicare, și un Master în Antropologie în București, un Master de Sociologie și Antropologie în Budapesta . iar acum Olga lucrează la teza de doctorat în studii de migratie în cadrul Universității din Varșovia, Polonia.
    
Prima ediție ART with Me
12.09.2017
Culoare, muzică live, bună dispoziție, socializare și multă creativitate. Toate acestea au fost prezente vineri, 8 septembrie 2017, la Muzeul Național de Artă al Moldovei la evenimentul caritabil „Art with Me”, organizat de Fundația Filantropică Medico-Socială ”Angelus Moldova” - Hospice Angelus Moldova.
    
Francy Accesorii Handmade: bijuterii create cu mult rafinament şi eleganţă
12.09.2017
Confecţionarea accesoriilor Francy a început într-un mod deosebit, deoarece meşteriţele iubesc frumosul şi consideră că orice detaliu la o femeie contează. Despre denumirea Francy, acestea spun că s-au inspirat de la copilul surorii mai mari, o fetiţă cu numele de Francesca.
    
Ciclismul mondial pentru prevenirea suicidului
12.09.2017
De Ziua Mondială de Prevenire a suicidului, pe 10 septembrie, tinerii din Chișinău au organizat o cursă de ciclism, prin care și-au manifestat solidaritatea față de a preveni acest fenomen.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.