Toate publicatiile

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Muzeul semințelor de Victor Pânzaru, la Librăria din Centru
29.09.2017
La Librăria din Centru se anunţă o nouă lansare de carte apărută la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu - volumul „Muzeul semințelor” de Victor Pânzaru. Doritorii vor avea posibilitatea să cumpere cartea la eveniment cu un preţ promoţional.
    
„Fashion Acceleration Program” și-a desemnat câștigătorii. Cele mai reușite două start-upuri de modă au primit premii
29.09.2017
„Fashion Acceleration Program” a fost lansat în februarie 2017 de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPhouse în colaborare cu Fashion Technology Accelerator Milan și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova.
    
Chișinăul nostru necunoscut - istoria în fotografii a Expoziției Agricole
29.09.2017
În incinta Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova a fost organizat, miercuri, un eveniment ce a oferit oportunitatea de a face cunoștință cu colecția de imagini: „Expoziția Agricolă Basarabeană din 1889” .
    
Expoziție inedită de fotografie, pe undele muzicii clasice
28.09.2017
Vezi cum a decurs expoziţia fotografică „Ferestrele vechi din Lyon și Chișinău” din cadrul Muzeului de Istorie a Oraşului Chişinău „Turnul de Apă”. Acest eveniment a fost organizat în perioada 25-28 septembrie, în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului 2017.
    
Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire
28.09.2017
Cele 24 de femei din 7 comunități participante la Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" din localități cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale, s-au întâlnit la Chișinău pentru două zile la cel de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor".
    
Parlamentarii din Europa de Est și Asia Centrală își unesc forțele pentru a avansa egalitatea de gen | Invitație pentru presă
28.09.2017
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) și Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) organizează, la 3 și 4 octombrie 2017, o Conferinţa internațională, găzduită de Parlamentul Republicii Moldova și susţinută de Guvernul Suediei, pentru avansarea egalității de gen.
    
O moldoveancă scrie istorie în sportul italian: Alexandrina Mihai
28.09.2017
Istoria italiană a familiei Mihai, originară din Republica Moldova, începe în 2003, atunci când soțul a plecat mai întâi pentru șase luni, care s-au transformat în 14 ani. Acum familia Mihai locuiește în orașul Soave, provincia Verona, iar Alexandrina, care a ajuns în Italia când avea cinci ani, a câștigat la vârsta ei de adolescentă mai multe competiții de atletism și scrie istorie în sportul italian.
    
Seară poetică cu Claudiu Komartin, la Librăria din Centru
27.09.2017
Seară poetică la Librăria din Centru cu participarea lui Claudiu Komartin, marţi, 3 octombrie la ora 18:15. Sunt aşteptaţi toţi iubitorii de poezie şi frumos.
    
„Moldova Fashion Days”, cel mai grandios show de modă din Moldova a adunat sute de participanți
27.09.2017
Timp de două zile, în perioada 23-24 septembrie, 50 de modele profesioniste și 100 de copii au defilat în creațiile brandurilor DININIMĂ. „Moldova Fashion Days" este evenimentul bianual organizat de Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Moldova (APIUS), cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, implementat de USAID și Guvernul Suediei.
    
Femeia la volan şi bărbatul în dreapta (opinii)
27.09.2017
La întrebarea „Cum e să fii femeie la volan?” răspund bărbații. Dacă aceșia văd o blondă care îți taie calea pentru că nu se asigură, gata, toate femeile nu au habar să conducă: există un asemenea stereotip. O mașină care vrea să vireze la stânga, de pe prima bandă, tăind toate benzile, încet, cu semnal, de pe geamul căreia iese o mână cu unghiile lungi şi roșii, gata, toate femeile conduc neporivit: același stereotip.
    
CIVIC FEST 2017
27.09.2017
Pe 29 şi 30 septembrie, CIVIC FEST te invită la cel mai important festival dedicat societăţii civile. Anul acesta, peste 65 de ONG-uri vor participa la activităţile CIVIC FEST, îşi vor expune proiectele şi vor interacţiona cu cetăţenii pentru a-şi face cunoscută activitatea şi contribuţia la schimbările pozitive din societatea noastră.
    
Adolescentului îi șade bine modest: cât de modestă este Inesa
27.09.2017
Este un copil este mereu în mișcare şi pare liber tot timpul. Are 12 ani, dar deja cucerește scene şi obține premii la concursuri mari. Se numeşte Inesa Vexler, adoră sportul, dar îl îmbină destul de bine cu muzica.
    
Mini-Maratonul „Alerg pentru tine” la cea de a II ediție
27.09.2017
Peste o sută de voluntari au participat duminică, 23 septembrie 2017, la Mini-maratonul „Alerg pentru tine” cu scopul sporirii nivelul de conștientizare a populației privind bolile oncologice, susținerii persoanele care luptă cu cancerul, și, nu în ultimul rând, pentru a comemora persoanele care au pierdut lupta împotriva cancerului.
    
Muzeul de Științe Naturale al Universității de Stat din Moldova – locul unde natura e vie
27.09.2017
În percepția oamenilor, muzeul este locul vizitat cel mai frecvent de turiști și copii. Vrem să dezbatem această preconcepție. Muzeele nu sunt instituții prăfuite cu ghizi care încearcă să îți bage o informație în cap, ci mai degrabă o instituție ce contribuie la formarea tinerelor generații.
    
Originare din Orhei, stabilite în Portugalia: Cătălina și Nicoleta Săndulescu au obținut Premiul Mare și Premiul de Onoare „Infante D. Luís às Artes”
25.09.2017
Cătălina și Nicoleta Săndulescu, două artiste tinere originare din Orhei și stabilite de câțiva ani în Portugalia, au obținut duminică Premiul Mare și Premiul de Onoare în cadrul faimosului concurs „Infante D. Luís às Artes”, aflat la cea de-a doua ediție.
    
Cartea emană credință în oameni buni
25.09.2017
Cei pasionați de viața şi activitatea Ninelei Caranfil, Artistă a Poporului, de precizia şi justeţea cuvântului publicistic al lui Vlad Pohilă, precum şi de claritatea versurilor lui Valeriu Raţă, sunt lansate trei volume pentru orice cititor.
    
Să fii sănătos e la modă
25.09.2017
Imunitatea reprezintă capacitatea naturală a organismului de a se apăra împotriva infecțiilor cu bacterii, microbi sau alți agenți patogeni. În anumite perioade, în special în anotimpurile de tranziție, imunitatea organismului tinde să scadă.Ce putem face, însă, pentru a ne întări imunitatea, în special în anotimpurile reci când organismul face față cu greu frigului?
    
Ateliere de creație organizate pentru copii
22.09.2017
La 21-22 septembrie sunt organizate două ateliere de creație pentru copii, în cadrul cărora ei au avut posibilitatea să își dezvolte imaginația și creativitatea. Alături de profesorii lor ei au confecționat cele mai deosebite lucrări manuale, de care sunt mândri.
    
Citesc, deci sunt tânăr. Sunt tânăr, deci citesc?
22.09.2017
„Adolescentul meu nu vrea să citească”. Îţi sună cunoscut? Dacă da, află că nu eşti singurul părinte care se confruntă cu această problemă.
    
Cristina Croitoru: Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici…
21.09.2017
E tânără, plină de viață și aspiră doar spre excelență. Nu are culori preferate însă are un amalgam de idei prin care surprinde publicul pasionat de lucrări confecționate manual. Cristina Croitoru ne povestește cum a început povestea lucrărilor sale handmade, care sunt seturile pe care le creează și care este cea mai mare provocare în hobby-ul pe care îl are.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.