Toate publicatiile

Update | (Foto) Oameni la brazi
31.12.2014
Avem aici o galerie de fotografii cu oameni la brazii din diferite orașe și țări.
    
Concurs: „Care este fabula preferată și de ce?”
31.12.2014
La un an de la apariția primei fabule moderne pe stiripozitive.eu, anunțăm concurs. „Care este fabula modernă preferată și de ce?”, este întrebarea la care trebuie să răspundeți, iar 3 dintre răspunsurile cele mai inspirate vor fi premiate, pe 13 ianuarie 2015, de către autoare și URMA ta cu câte o carte „Fabule Moderne” de Tatiana Țîbuleac.
    
„Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumeș. Recenzie Bestseller.md
31.12.2014
Publicat în 1938, romanul „Scrisorare de dragoste” este un cântec dedicate iubirii. Cartea este compusă din trei părţi: 1. Un băiat și o fată se întâlnesc, se iubesc și se iau; 2. Puteau fi fericiți toată viața, dar el, întâlnind o fată cu avere, se desparte de cea pe care o iubește; 3. Dragostea călcată în picioare se răzbună, iar cel ce a călcat greșit pierde totul. – acestea sunt titlurile celor trei parţi, din ele înţelegem subiectul întregii istorii.
    
Nathaniel Kowalsky: „A fi diferit este cheia succesului”
30.12.2014
Este non-conformist, mereu în căutarea unor lucruri neobişnuite. Orice întâmplare e o adevărată aventură. Nathaniel Kowalsky este tânărul jurnalist care-şi dedică tot timpul liber contemplării frumosului şi realizării propriilor vise. Adoră tradiţiile, iar pentru Republica Moldova are o admiraţie aparte.
    
Doina Strulea: „Fata de pe coperta volumului de poezii „Vioara din mansardă” este un alter ego al meu”
30.12.2014
Doina Strulea este o tânără poetă din Republica Moldova. La o vârstă foarte fragedă a reuşit deja să obţină apreciere pe arena internaţională a poeziei. Recent, cel mai aprig vis al Doinei de a lansa o carte proprie s-a realizat. Despre experienţă, inspiraţie, dar şi mult curaj, aflaţi în continuare.
    
Expert-Grup: Top 5 succese economice în 2014 și Top 5 provocări pentru 2015
29.12.2014
Centrul Analitic Independent Expert-Grup anunţă astăzi, în cea de-a șaptea „radiografie” anuală a economiei Republicii Moldova, un Top 5 succese economice în 2014 și Top 5 provocări pentru 2015.
    
Oameni în emisiunea ŞTIRI POZITIVE la TV Moldova 1 | Emisiune din 27 decembrie 2014
27.12.2014
A fost un an în care v-am spun în 2014 în 34 de feluri „Bine v-am găsit cu Știri Pozitive la Moldova 1”. Pentru că suntem la cea de-a 34-a emisiune din acest an, totuşi, pozitiv. Credeam până acum la această oră, în fiecare săptămână, că este ora 13. Acum însă este ora bilanţurilor.
    
TORONTO: Doru Ciocanu „Dicţionar auafed”
24.12.2014
Doru Ciocanu, născut la Chişinău, revine la stilul care l-a consacrat în prima sa carte „Dicţionar auafed”.
    
(Video) Conferința„Construim punți, depășim bariere”
23.12.2014
120 de reprezentanți ai societății civile, mass-media și ai sectorului de afaceri din Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina și Rusia s-au întâlnit la Chișinău ca să împărtășească experiențele pozitive, în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere”.
    
(Video) Profesorii din Republica Moldova și România se inspiră unii de la alții în cadrul platformei eTwinning Plus
23.12.2014
Profesorii din Republica Moldova și România îi învață nu doar pe elevi, dar învață și unii de la alții.
    
(Carte poştală) Moş Crăciunul nostru are noroc de Reni
23.12.2014
Moş Crăciunul nostru este norocos: a ajuns la Reni.
    
(Video) Festivalul „De ce plâng chitarele” organizat de liceul „Spiru Haret”
23.12.2014
Festivalul „De ce plâng chitarele”, organizat de elevii și profesorii liceului „Spiru Haret” a ajuns în acest an la a IV-a ediție și a reunit pe scena teatrului „Eugen Ionesco”, elevi pasionați de muzică și artă.
    
Carte poştală video de la Fundaţia Est-Europeană pentru 2015
20.12.2014
Am primit, cu plăcere, cartea poștală video a Fundaţiei Est-Europene pentru 2015, adresată prietenilor și partenerilor, cu urări de bucurii, pace și noi realizări. Și o retransmitem deasemenea cu plăcere.
    
DE CRĂCIUN: Doru Ciocanu „Dicţionar auafed”
20.12.2014
Doru Ciocanu, născut la Chişinău, ne anunţă cu acest text din Canada că vine Crăciunul.
    
(Foto) Veşti bune de la Academia lui Moş Crăciun
19.12.2014
Sărbătorile de iarnă aduc cu ele magie şi pace în suflete. Un grup de tineri inspiraţi şi creativi a decis să fondeze în 2001 Academia lui Moş Crăciun pentru a aduce zâmbete şi fericire pe chipurile picilor.
    
Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 20 decembrie 2014
19.12.2014
Emisiunea „Știri Pozitive” din 20 decembrie 2014 aduce ca de obicei, în prim plan sunt oamenii, lucrurile, locurile și evenimentele pozitive. Vom cunoaște trei tinere care participă la „Expoziția Brazilor de Crăciun”. Vom asculta un colind interpretat de Gheorghe Lupan. Și vom afla rezultatele proiectului „Construim punți, depășim bariere”, realizat de Fundația Est-Europeană împreună cu partenerii săi.
    
Violeta Cojocaru, o moldoveancă în ajutorul copiilor din Africa | Radio France Internationale
19.12.2014
Are 50 de ani, a fost ziaristă în trecut – la Deutsche Welle şi Basa-Press – înainte de a se consacra drepturilor copiilor, povesteşte Radio France Internationale despre Violeta Cojocaru, moldoveanca aflată de şapte ani în serviciul copiilor din Africa, unde a coordonat comunicarea pentru dezvoltare în Niger şi Republica Democratică Congo, iar acum în Senegal.
    
(Video) Brazii Filoteei, Nicoletei și Ecaterinei la „Expoziția Brazilor de Crăciun”
18.12.2014
Vom cunoaște 3 tinere ingenioase și creative, care participă la „Expoziția Brazilor de Crăciun”. Filoteea, Nicoleta și Ecaterina ne-au povestit de unde au luat inspirație și toate celelalte obiecte pentru crearea brazilor.
    
Invitație la Conferința națională „Egalitatea de gen în politică: perspectiva societăţii civile”
18.12.2014
Fundaţia Est-Europeană vă invităm la Conferința națională „Egalitatea de gen în politică: perspectiva societăţii civile”, care va avea loc pe data de 19 decembrie 2014, între orele 09.00 și 17:30, în incinta Hotelului Jazz, strada Vlaicu Pârcălab, nr. 72, Sala Saxophone.
    
Provocarea „Şcoala modernă”
18.12.2014
Strategia Educația - 2020, elaborată de Ministerul Educației, își propune asigurarea relevanței studiilor pentru viață, cetățenie activă și succes în carieră drept una dintre direcțiile strategice principale. În același context, noul Cod al Educației stipulează aderarea la Cadrul European de competenţe-cheie care ar trebui să fie dezvoltate încă de pe băncile școlii și care ar permite participarea activă a individului la viaţa socială şi economică.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.