Toate publicatiile

Top 10 cele mai vizualizate articole din luna decembrie pe stiripozitive.eu
30.12.2016
Accesorii personalizate, lansările de carte, feeria sărbătorilor de iarnă și multe alte subiecte interesante publicate pe stiripozitive.eu au fost cele mai vizualizate articole ale lunii decembrie. În dependență de numărul de vizualizări am putut stabili, top 10 cele mai citite articole din luna cadourilor.
    
Cărți lecturate în 2016 de fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne și recomandate pentru 2017
29.12.2016
„Cărţile sunt prieteni reci, dar siguri”, spunea Victor Hugo. Și tot cărțile au fost cele mai bune prietene și în 2016 pentru cei pasionați de lectură. Am provocat-o pe fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne, Victoria Anna să facă o retrospectivă a celor mai intrigante cărți pe care le-a citit în 2016 și pe care le-ați putea lectura deja în 2017, asta dacă n-ați apucat încă să o faceți.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din 10 ţări care pot inspira Moldova: Cristian Şchiopu
29.12.2016
Cristian ŞCHIOPU este student la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, voluntar și membru al Asociaţiei Europene a studenţilor de drept. Cristian a ales 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.
    
(Galerie foto) Decembrie-n Moldova. Fotografii de Cristian Barancean
29.12.2016
Moldova s-a îmbrăcat în straie de iarnă, iar tânărul fotograf Cristian Barancean a surprins aceste momente.
    
2016 a fost un an foarte bun. Pentru portughezi: Stela Verega
29.12.2016
Stela Verega a coordonat timp de zece ani Centrul de Limbă și Cultură Portugheză de la Chișinău, iar acum se află la Lisabona, de unde ne transmite „La mulți ani!” și „Beijo de Portugal”, împreună cu veștile bune ale anului 2016 pentru portughezi.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în decembrie 2016
29.12.2016
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii decembrie pe Stiripozitive.eu.
    
Psihologul Anna Comendant povestește despre posibilitățile practice ale psihodramei
28.12.2016
Anna Comendant este tânăra de doar 26 de ani care reușește să fie mămică, soție, psiholog și consilier pentru adulți și tineri. A reușit până acum să facă licența și masterat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” în psihologie. De asemenea, face doctorat în psihologia educației. Ambiția și dorința de a crește profesional a motivat-o să facă și un curs de psihodrama-terapiei ce a durat trei ani și șase luni, la una din filialele de la Moscova. Anna a împărtășit echipei Stiripozitive aportul colosal pe care-l are acest curs asupra îmbunătățirii cunoștințelor practice în terapie de grup.
    
10 lucruri din Portugalia care pot inspira Moldova: Simion Croitoru
28.12.2016
Moldoveanul Simion Croitoru este comparat cu omul care „vinde nisip în deșert”. De 16 ani locuiește în Portugalia, țară care se numără printre cei mai mari producători de vinuri din lume. În Portugalia, Simion promovează vinurile moldovenești, iar acest lucru îi reușește foarte bine, astfel tot mai mulți portughezi preferă un pahar de vin moldovenesc la masa de sărbătoare.
    
A văzut-o, a auzit-o, a mirosit și a gustat din ea. Finlanda- țara cu cele mai aromate și gustoase pomușoare pentru Oxana Buinovschi
27.12.2016
Din 2003 locuiește în Finlanda împreună cu familia sa. De atunci, Oxana Buinovschi a început să exploreze și să cunoască această țară minunată, care i-a oferit din start ospitalitatea sa și în care se simte acasă.
    
(Video) Clubul de Presă: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova sau cum asigurăm în practică plata egală pentru muncă de valoare egală”
26.12.2016
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) a organizat pe 22 decembrie Clubul de Presă cu tema: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova sau cum asigurăm în practică plata egală pentru muncă de valoare egală”.
    
Tatiana Slivca promovează universul valorilor naționale
26.12.2016
Tradițiile autentice, cântecele populare, colindele formează „Zestrea Neamului” definindu-ne ca popor. Jurnalista Tatiana Slivca e cea care educă, cultivă și promovează valorile neamului. Emisiunea televizată de folclor pe care o realizează are consistență și datorită invitaților consacrați care contribuie prin realizările lor la perpetuarea frumosului și a ineditului.
    
(Infografic) 5 lucruri despre diferențele de gen la salarii în Moldova
23.12.2016
Cele 5 lucruri esențiale despre diferențele de gen la salarii în Republica Moldova au fost prezentate, la 22 decembrie 2016, în cadrul unui Club de Presă, de către echipa Proiectului Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, realizat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.
    
(Video) Spirit de sărbătoare și aromă de ceai într-un concert al trupei „Pată de ceai”
23.12.2016
Spiritul sărbătorilor și aroma de ceai a fost simțită într-un concert al trupei „Pată de Ceai” organizat pentru a oferi publicului o atmosferă de sărbătoare. Cei prezenți au putut savura colinde adaptate într-un stil jazz și indie. De asemenea, au admirat expoziția de fotografie cu tematica – „Iarnă de Ceai”, prin care conaționalii noștri au arătat unde i-a prins iarna în acest an.
    
Sistemul de învățământ din Finlanda: Marina Chiru
23.12.2016
Nu este de mirare că sistemul educativ finlandez este cel mai evoluat și mai bun din lume. Aceasta, pentru că elevii sunt în centrul atenției și au toate condițiile necesare pentru studii. Moldoveanca Marina Chiru locuiește de 15 ani în Finlanda, iar echipa Stiripozitive a provocat să povestească mai multe despre sistemul de învățământ de acolo.
    
Carte poştală video de la Fundaţia Est-Europeană pentru 2017
22.12.2016
Am primit, și în acest an cu plăcere, cartea poștală video a Fundaţiei Est-Europene deja pentru anul 2017, adresată prietenilor și partenerilor, cu urări de bucurii, pace și noi realizări. Și o retransmitem de asemenea cu plăcere.
    
Deliciile pozitive ale bucătarului Petru Scalețchi
22.12.2016
E direct, creativ și sincer – Petru Scalețchi sau bucătarul ambasadorilor. Șase ani a fost bucătarul personal al ambasadorului Germaniei la Chișinău, iar de doi are aceeași funcție la Ambasada SUA în Moldova. Tot Petru este cel care a impresionat jurații de la „Chefi la Cuțite”, obținând trei cuțite. Despre secrete bucatelor delicioase și experiența ce o are în acest domeniu, aflăm în interviul ce urmează.
    
(Video) Manifest de iarnă din „VINIL”, citit de Tamara Berzoi
21.12.2016
Prin vocea-i caldă și chipul senin Tamara Berzoi - crainic radio și TV reușește să descrețească frunțile celor obosiți și să încălzească sufletele celor peste care și-au pus amprenta grijile cotidiene sau frigul iernii. Vocea-i de aur a fost și rămâne o călăuză pentru mulți dintre prezentatorii și reporterii care astăzi apar la ecran, cât și pentru interpreții cărora le ascultați melodiile. Urmează să mângâie auzul și în continuare printr-un „Manifest de iarnă” din cartea „VINIL” de Igor Guzun.
    
Augustina Șiman: „Avem mii, sute și zeci de motive pentru a fi fericiți”
21.12.2016
În ochii senini ai Augustinei Șiman se oglindește fericirea. E fata ce seamănă lumină și prin cele trei cărți pe care le-a scris, printre care și a bestseller-ului Cămașa lui și prima carte audio din R. Moldova, Parfumul. Tot ea este și creatoarea conceptului de videoclipuri literare, două în portofoliul personal: Parfumul și Șapte. În urma apariție cărții Cămașa lui și în România, presa de peste Prut a botezat-o ca fiind „cea mai îndrăgită scriitoare contemporană”. Într-un stil metaforic și sincer, Augustina a punctat nuanțele care-i aduc fericirea.
    
(Foto) Iarnă în Moldova pe Instagram
21.12.2016
Moș Crăciun, daruri, portocale, ciocolate, brazi, zăpadă - toate acestea apar în fotografiile prietenilor noștri, încărcate în acest început de iarnă pe Instagram.
    
Clubul de Presă: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova”
20.12.2016
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) vă invită să participați la Clubul de Presă cu tema: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova sau cum asigurăm în practică plata egală pentru muncă de valoare egală”. Evenimentul se va desfășura pe 22 decembrie, ora 16.00, în incinta SUMMIT EVENTS (Sala Rome, Chișinău, str. Tighina 49/3).
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.